Lezersvraag: Zijn Thai gek op zoet en suiker?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
20 juni 2020

 Beste lezers,

Wanneer ik in Thailand ben valt het mij altijd op hoe zoet veel gerechten zijn, vooral de toetjes en drankjes. Ook staat er vaak suiker in een restaurant op tafel en wordt dit zelfs in de soep gegooid, heb ik zelf gezien.

Weten ze in Thailand wel hoe slecht al dat suiker is en dat je daar obesitas en diabetes van kan krijgen?

Waarom zijn ze zo gek op suiker, is daar een verklaring voor?

Groet,

Ome Wim

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Zijn Thai gek op zoet en suiker?”

 1. Oetje zegt op

  Dit is niet alleen in thailand zo
  dat is in elke land
  Er zit in bijna elke snack frisdrank
  30 40 50 % suiker wat eet je eigenlijk
  En pak je iets met weinig of minder suiker
  Is het meestal net zo veel calorieën als in die met suiker

 2. Jasper zegt op

  U noemt zichzelf “Ome Wim”.
  Ik ben zo vrij, daarachter een man op jaren te zien – geen jonkie. De grootste problemen in Nederland qua obesitas zijn onder de generatie die nog opgroeide met kapucijnders met gloeiend vetspek, en een flink stuk buikspek op het bord, want die 6000 calorien had je nodig als je lichamelijk werk deed in de winter. Plotseling kwam er allerlei heerlijk zoet en zout voedsel beschikbaar, en vielen de zware banen weg. Resultaat: zelfde eetpatroon, obesitas.
  Thai groeiden op met bijna niks. hele families deelden een kilo rijst , saus en 1, ik zeg 1 kippepoot. Buitenlanders kwamen, economie groeide, het ging iedereen beter en ineens vliegen de KFC’s , Coca cola outlets uit de grond. Good times have come. DUs genieten maar.
  In het westen zijn we op de terugweg, de Thai volgen later.

 3. Henk zegt op

  Suiker is heerlijk om een klein beetje van te gebruiken in het eten, ook in de soep. Dat maakt de kruiden “af”. Doe ik zelf ook als ik Aziatisch kook (wat vaak gebeurt). Het ligt er aan hoeveel suiker je totaal gebruikt of het een probleem is.
  Thai houden inderdaad wel erg van zoete lekkernijen, maar vlak de Nederlanders ook niet uit. In gebak, gevulde koeken etc zit ook ca. 40% suiker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website