Lezersvraag: Wordt er nog voedsel uitgedeeld aan arme Thai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 juni 2020

Beste lezers,

Ik zag een aantal weken geleden allemaal mooie initiatieven van farang om voedsel uit te delen aan Thai die werkloos zijn geworden. Maar ik hoor of lees er niet veel meer over. Is dit gestopt of is het niet meer nodig? Wie kan mij dat vertellen?

Groet,

Arie

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Wordt er nog voedsel uitgedeeld aan arme Thai?”

 1. Dick zegt op

  Dit gaat gewoon door m.i. Vandaag deelt mijn vriendin weer eten uit in Burriram en dat houden we nog minstens een maand vol. Daarna zie we wel weer. Ook vrienden van mij doneren (via mij) aan Ning in Burriram.

 2. Hans Bos zegt op

  Lionsclub IJsselmonde en de Nederlandse Vereniging Hua Hin en Cha Am delen nog steeds uit, gisteren in Bueng Khan, gemeente Hua Hin tegen de grens met Birma 125 voedselpakketten. Dit gebied heeft geen elektra en stromend water. Inmiddels ca 800 pakketten uitgedeeld en nog geld/voorraad voor nog eens 400. Een pakket bestaat uit 5 kg rijst, eieren, vis in blik, noedels, bakolie en vissaus, goed voor een dikke week per gezin.

 3. mat zegt op

  Er wordt ook in Pattaya nog dagelijks voedsel uitgedeeld aan de armen en werkelozen van de stad. De reden dat u er niets over hoort is dat het dood gezwegen wordt door de media, alleen donaties door Thais worden in de media vermeldt, met uitzondering van de Bangkok post zwijgen alle anderen dit dood, op wiens order of wens???, daar kunnen we alleen maar naar gissen.
  Het zijn de farang die de Thais aan het eten houden, maar dat mag om een of andere reden niet bekend gemaakt worden.
  Het is wel frustrerend voor diegene die voedsel uitdelen. maar het mag niet ten koste van deze arme mensen gaan, die hebben het hard nodig. het zet je wel aan het denken???????

  • janbeute zegt op

   Het zijn de farangs die de Thais aan het eten houden, hoezo.
   Ik zie dagelijks op de Thaise media waaronder ook de TV , dat ook vele Thais en ook monniken geld en voedsel beschikbaar geven voor hun landgenoten.
   Tevens komen ook soortgelijke akties van farangs op de Thaise kijkbuis.

   Jan Beute.

   • Jacq zegt op

    Het zijn inderdaad voornamelijk de monks die er voor zorgen dat mensen die niet meer voor zich zelf kunnen zorgen bij hun kunnen komen eten en evt slapen ook nog als ze geen dak boven hun hoofd hebben. Vroeger toen ik jong was gingen arme mensen ook naar het klooster of naar de kerk om voedsel te krijgen. Dat was vlak na de tweede wereldoorlog. Ook gaf mijn moeder te eten aan mensen die niets meer hadden door de bombardementen op ons dorp.

 4. Edaonang zegt op

  Jungle Aid is actief in de regio rond Hua Hin. In Hua Hin zelf ondersteunt Jungle Aid diverse initiatieven ten behoeve van mensen van wie het inkomen weg is gevallen. De hulp gaat door zolang er behoefte aan is.

  • jan zegt op

   Goed idee om het bestaande netwerk van Jungle Aid hiervoor te gebruiken. Check de website!

 5. Taruud zegt op

  Het valt wel op dat het uitdelen van voedsel door Thaise vrijwilligers uitgebreid in beeld gebracht wordt bij allerlei tv reportages. Van uitdelen door farang heb ik geen reportages gezien tot dus ver. Ik heb wel het idee dat juist het uitdelen van voedsel wordt getoond om de solidariteit tussen Thaise mensen te verstevigen. Dat lijkt me ook prima, maar het zou zeker ook mooi en wenselijk zijn, dat de farang-initiatieven op dit gebied ook in beeld worden gebracht via reportages.

 6. Henk Hauer zegt op

  Nog niets veranderd. Dea armen worden staads armer en de rijen langer

 7. John zegt op

  Ik woon in BANGKOK, CHACHUCHAK district.

  Twee weken geleden zag ik dat er glazen kasten werden neergezet van zo’n 40x60x120 cm met glazen deuren. Vlakbij de 7/11 en onze appartementen. Om armen te helpen in deze Corona periode.
  De plaatselijk bewoners vullen de kasten en ook de winkeliers.

  (We wonen in Supalai Park, een net en schoon gebouwen complex. Niet de duurte appartementen maar zeker ook niet de goedkoopsten.)

  Zag ook dat er voedsel in werd gelegd, noedels om te koken. etc. Frisdrank, water flesjes etc etc.
  Voor de mensen welk voedsel niet kunnen betalen.

  Liep vorige week in de buurt van zo een kast, komt er een net gekleed Thai persoon met een tasje even gratis boodschappen doen uit zo een kast.

  Enkele dagen later komt er een nette Thai man uit de 7/11 met boodschappen, loopt naar het kastje en haalt er de zak met eiren uit, ik kijk waar hij heengaat en hij woont in het zelfe Appartementen complex.

  Wat ik hiermee wil aanduiden, Thai staan voor alles in de rij als het maar gratis is. Ongeacht of ze het kunnen betalen of niet.

  Ik heb 3> jaar op het platteland geleefd, echt tussen en met de farmers, ik heb ervaren wat armoede betekent voor een Thai. Thai helpen elkaar, dat is hun cultuur. Hoe arm ze ook zijn, er is altijd een family lid welk te hulp schiet.

  Iet’s gratis krijgen…dat is altijd meegenomen. Daar hoef je niet arm voor te zijn.
  Uiteraard de uitzonderingen daar gelaten.

  Dit schrijven is niet negatief bedoeld jegens een gedeelte van de Thaise bevolking, zeker niet maar alleen met als doel: blootlegging van een feit 🙂

  • peter zegt op

   Nou Jan zal je even uit je droom helpen,dat is hier hetzelfde zoek nog steeds iemand die het gras wil maaien om het huis,geef 200 bht voor een uurtje werk,geen intresse tot dus ver;

 8. André Jacobs zegt op

  beste,
  ik heb gereageerd via mail met links en fotos
  mvg
  André

 9. Jasper zegt op

  De situatie is onveranderd, iedereen in ons stadje is nog grotendeelswerkeloos. Dus er gaat nog steeds elke maand 150 euro die kant op voor vrienden.

  Laten we hopen op een snelle normalisering, want er sterven nu ook juist mensen, kinderen, aan andere ziektes omdat de ouders niet de kosten voor de medicijnen/kliniek op kunnen brengen. Hospitaals zijn gratis, maar vaak overvol.

 10. Danzig zegt op

  Ik woon in het uiterste moslimzuiden van Thailand. Hier is niks te merken van enige actie dan ook, hoewel ik zeker weet day sommige mensen het water aan de lippen staat.
  Ik vermoed echter dat hier heel veel in de vorm van ‘zakat’ wordt uitgedeeld door de moskeeën, Islamitische stichtingen etc.

 11. Bz zegt op

  Hallo Arie,

  Dit gaat net zo lang door als nodig!
  https://helphelpeninthailand.nl

  Mvg. Bz

 12. Jacq zegt op

  Vele werkende Thai zijn werkeloos geworden en zitten zonder inkomen. Het grootste deel van Isaan, de streek waar ik woon werken in Bangkok Pucket of Pattaya en zijn nu massaal naar hun familie terug gekeerd, ook al omdat ze de huur daar niet meer konden opbrengen. Ik ben zelf wel eens in zo’n onderkomen in Bangkok geweest. Het zijn vaak zinken gofplaten die in elkaar worden getimmerd en dan heb je een verblijf van 2×2 mtr. Zit je in het centrum dan ligt dat veel anders. Dan slaap je gezamelijk in een kale ruimte zonder goede voorzieningen. De meesten worden na terugkomst thuis opgevangen, maar voor diegenen die geen familie meer hebben staan er beroerd voor en zijn afhankelijk van giften. Ik woon nu 10 jaar in de Isaan en dit heb ik nog niet mee gemaakt, zovele mensen die terug moeten komen eenvoudig weg omdat er in de toeristenindustrie geen werk meer is. In het gehucht waar ik nu woon hebben zich in 2 weken tijd 2 jonge mannen van het leven beroofd omdat ze geen toekomst meer zagen. Het gebruik van drugs en alcohol wordt ook een steeds groter wordend probleem.Vele jonge mannen en ook vrouwen gaan ten onder aan het gebruik van zeer sterke drank en Jaba( cristal med). Door het verhandelen van jaba zitten ook nog eens vele mensen in de gevangenis en een goed verslavingsbeleid is er niet. Er is geen alternatief. Zelf ben ik min of meer de dupe geworden van de verslaafde zoon van mijn overleden vrouw, maar dat is een verhaal apart. Er is veel werk aan de winkel in Thailand. Ze zetten iedereen in om de kinderen Engels te leren, maar meestal gaat dat niet verder dan: ” Where are you from” of “whats your name” Hier is veel buitenlandse hulp nodig. Het toerisme ligt op z’n gat. Pattaya en Pucket zijn spooksteden geworden. De politiek wil zich nu ontdoen van de Farrang modaal en wil de upper class naar Thailand lokken. Ben benieuwd hoe dat uitpakt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website