Lezersvraag: Wie kan mij in Pattaya Thais leren lezen en schrijven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 december 2019

Beste lezers,

Ik kom 2x per jaar voor 6 weken naar Pattaya. Drie jaar geleden heb ik in Pattaya een cursus Thaise taal (spreken) gevolgd. Ik zou nu graag willen leren lezen en schrijven.

Ik zoek voor april/mei 2020 in Pattaya een geduldige Thaise leraar die mij dat kan leren. Mag ook iemand zijn die officieel geen leraar is, maar met voldoende opleidingsniveau dat hij/zij mij kan leren lezen en schrijven.

Weet iemand waar ik terecht kan?

Groet,

Noy

12 reacties op “Lezersvraag: Wie kan mij in Pattaya Thais leren lezen en schrijven?”

 1. hans zegt op

  Facebook profiel:Kru Nam Suwapa Chatasu (kru is leraar / lerares). Via Facebook is ze eenvoudig te bereiken

  Succes!

 2. Jan Scheys zegt op

  Met leren lezen en schrijven kan ik u niet helpen maar doe zoals ik en koop een woordenboekje ENG/THAI en THAI/ENG. Die waren vroeger in de betere bookshops te krijgen. Let wel op het heeft me jaren gekost om zo de taal te spreken maar het voordeel is dat bij het Thai er ook de Thaise lettertekens bijstaan zodat je die altijd kan laten lezen. Ook oppassen omdat het Thai veel woorden met een “r” heeft alhoewel de meeste die niet zo uitspreken maar als een “l” en dat heeft mij een hele tijd gekost om dat door te hebben. ik vond nl. niet de woorden “long lian” of ‘long leam” wat school en hotel betekent omdat de Thai dit zo wel uitspreken maar in het woordenboek vind je die natuurlijk terug onder de “r”!
  ik heb ooit eens tijdens de driedaagse rouw van de koninginmoeder als alles dicht was in Pattaya een cursus Thai gaan volgen bij een Thaise leraar maar na 3 lesuren ben ik gestopt wegens veel te traag en ik ondervond dat ik toen al meer Thai kende dan die leraar mij leerde. Hij startte helemaal van nul dus voor mij tijdverlies. Men spreekt ook veel over de beruchte tonen in het Thai. Daar heb ik nooit rekening mee gehouden maar je moet dan wel zeer goed luisteren hoe de Thai de woorden uitspreken; Ik vind uw vooruitzicht zeer goed maar het kost veel tijd en moeite maar eens dat je een eenvoudig zinnetje kan maken dan gewoon blijven oefenen, oefenen en nog eens oefenen. In mijn geval heb ik ook veel geleerd van mijn Thaise echtgenote die geen woord Engels kende toen ze naar België kwam. Alleen maar Thai. SUKSES!

 3. rori zegt op

  Ik zit ergens in een kleine Ban in de buurt van Uttaradit. Bijna tegenover waar ik verblijf. Ben met de vrouw daar gaan vragen en ging 3 keer in de week met groep 1 meedoen. Heb dit ongeveer 6 maanden gedaan en toen maar opgegeven.

  Probeer ook eens in de ogeving eens op een basis cq lagere school te vragen?

 4. Marcel zegt op

  Ik heb het helemaal zelf geleerd met kinderboekjes en apps.
  Iedere dag 6 letters oefenen en regelmatig herhalen.
  Na 3 maanden kon ik het lezen.

  • jan zegt op

   dat is ook mooi Marcel , waar heb je de boekjes gehaald, als ik vragen mag

   • Marcel zegt op

    De boekjes kun je overal kopen in Thailand .
    Ik heb ze bij de big c gehaald.

 5. jan zegt op

  Als je in Nederland woont , ze geven bij ons in Waalwijk op de tempel , zondag morgen ook Thaise les .
  misschien is dat ook wat voor u .

 6. Max zegt op

  Ik ben net begonnen met het mezelf aanleren van Thai, met behulp van mijn Thaise vriendin. Het boekje “Thai to You” is een echte aanrader voor de beginner. Kost slechts 99 Baht, en verkrijgbaar in boekhandels in Bangkok. Daarnaast maak ik gebruik van twee “kaartspellen” elk van ongeveer 44 kaarten, waarop alle klinkers en medeklinkers worden verklaard. (elk kaartspel ongeveer 250 Baht). Hiermee leer je in ieder geval de taal te leren lezen. Het lijkt abacadabra, maar er is zowaar systeem in terug te vinden, en ik kan nu na twee maanden al aardig lezen wat er staat. Dan probeer je het uit te spreken, en de partner verbetert je. En dan weet je nog niet wat het betekent, maar dat geldt bij iedere vreemde taal. Oefening baart kunst. Succes toegewenst!!!

 7. enschrijven zegt op

  zou ik maar laten zitten, al is leren van het Thaise ABC juist erg nuttig, maar zoals aangegeven kan dat simpel met diverse apps en youtube. Inderdaad helaas beginnnen veel Thaise leraren steeds weer vanaf het nulpunt en zijn niet bij machte aan te passen aan nivo. Leve dat Thaise onderwijs!
  Stel je voor schrijven tevreden met als je op een fone of computer met dat toetsenbord de juiste letter kan vinden in de goede volgorde en ook nog weet al die tonale tekens boven/onder etc, te plaatsen. Zelf met een pen-vergeet dat maar.

 8. Rob V. zegt op

  Mogelijk heb je wat aan deze lessen en verwijzingen naar verdere materialen:
  https://www.thailandblog.nl/taal/het-thaise-schrift-dossier/

  Meer terug te vinden via:
  https://www.thailandblog.nl/tag/thaise-taal/

 9. rori zegt op

  Voor diegene welke duits beheersen.

  Een heel goed boek is Thailandisch fur jedermann.

  ISBN 978-616-445-886-4

  kost 198 bath.

  Ook te vinden op http://www.diktoday.net

 10. Ronald S zegt op

  Je kan veel ook zelf, zie mijn Nederlands talige boek waarin je ook alle beginselen en alfabet enz. kan vinden
  http://www.slapsystems.nl


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website