Beste lezers,

Wie heeft er ervaring met het huren van een auto bij Budget in Thailand? Zijn er nog specifieke zaken waar je op moet letten?

Kun je op hun blauwe of bruine ogen vertrouwen dat je goed verzekerd op pad gaat?

Ik kijk uit naar jullie reacties.

Groet,

Ben


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft er ervaring met het huren van een auto bij Budget in Thailand?”

 1. Geert-jan zegt op

  Hallo,

  Wij hebben altijd deze http://www.ezyrentacar.com goed betrouwbaar en niet duur !

 2. Peter zegt op

  Gezien de vele commentaren ten aanzien van het huren van auto, motor of jetski zou ik aanbevelen een all-risk verzekering er bij af te sluiten zodat alle kosten gedekt zijn. Maak tevens een uitgebreide fotoserie van de auto (het beste is met tijd- en datumaanduiding op de foto’s, zodat naderhand altijd aangetoond kan worden dat bepaalde schades reeds voor aanvang van de huurperiode aanwezig waren.

 3. wibart zegt op

  In eerdere posting: Wie heeft tips voor autohuur in Thailand. Staat zowel een ervaring van iemand die altijd budget cars huurt alsook diverse tips in de overige reacties waar je op moet letten bij het huren van een motorvoertuig in Thailand.

 4. Frank zegt op

  Alhoewel de naam anders doet vermoeden is Budget een van de duurdere aanbieders van huurauto’s. Wel de laatste twee keer via hen geboekt, want service en auto’s zijn dik in orde. Sluit wel altijd een volledige verzekering af, waarbij je je eigen risico afkoopt. Scheelt je niet alleen het rondje om de auto om al aanwezige schades op te nemen, maar ook eventueel gedoe achteraf als er eens een tak, brommer of aap een kras op je huurauto heeft achtergelaten.

  Boeken kun je via de Thaise Budget website, gaat eenvoudig.

 5. Paul zegt op

  Meerdere malen voor meerdere dagen bij hen gehuurd. Prima bevallen met uitstekende kwaliteit/prijsverhouding.
  Als het om een later geplande reis gaat kan het vandaag zijn ruim vooraf korting vouchers te kopen. Ze hebben regelmatig aanbiedingen.

  • Paul zegt op

   Lees voor ” vandaag” “handig”. Typo

 6. Jan zegt op

  Ik heb in Thailand de beste ervaringen met Budget. Echt ook perfecte en vriendelijke service. Op de Airport in de aankomsthal eigen balie. Terug lever ik de sleutels daar ook weer in omdat hun eigen afleverpunt moeilijk te vinden is. De auto zet ik ter plaatse bij de vertrekhal. Tank op tijd af langs de snelweg. Bij de Airport is moeilijk een tankstation te vinden. Koop het eigen risico af, wel zo rustig voor jezelf. Loop je per ongeluk een eenzijdig deukje op vul dan het meegeleverde schadeformulier alvast onderweg in, ze staan er dat je dat bij de aflevering afgeeft. Het is dus gedekt maar Budget moet er wel een verklaring over hebben. Budget vraagt geen aanbetaling. Boek altijd rechtstreeks bij Budget! En niet via een intermediair of makelaar. Soms lijkt het goedkoper maar bij complicaties ga je de boot in. Bovendien is een aanbetaling vereist die je al gauw kwijt kunt zijn als je iets in je boeking wilt wijzigen.

 7. Karel zegt op

  Volgens mij is de beste manier nog altijd:” JE LATEN RIJDEN”.
  Telkens ik in Thailand ben verbaas ik me over het verkeer en de gedragscode van de chauffeurs.
  Deze strookt helemaal niet met wat wij gewoon zijn. Bovendien rijd je links en staan de diverse schakelaars en vitessen aan de verkeerde kant..
  Als je dan toch wilt rijden doe het niet in Bangkok of Pattaya. Het is gewoonweg zelfmoord en bij een ongeval heb je in de meeste gevallen ongelijk. Je bent immers een “Farang”.
  Beschouw dit als een goede raad van iemand die al 37 jaar in Thailand komt en schier alles al heeft meegemaakt.

  • Frans Nico zegt op

   Kwestie van aanpassen, Karel. Als jij je zo verbaast over de “gedragscode” van de (Thai) chauffeurs, waarom zou je dan bij zo’n chauffeur in de auto stappen? Overigens staan de diverse schakelaars in de Thaise auto’s aan de goede kant (t.o.v. de bestuurdersstoel) en zijn de huurauto’s doorgaans uitgerust met een automatische versnellingsbak. Het aanpassingsvermogen van ieder mens is natuurlijk niet gelijk. Maar ja, ik rijd pas tien jaar jaarlijks meer dan een maand in Thailand, dus veel ervaring heb ik niet.

   Wat de vraag betreft, de gerenommeerde verhuurders hebben doorgaans hun verzekering goed op orde. Het eigen risico is veelal betrekkelijk laag en de afkoopsom vaak onevenredig hoog. Als de huurperiode een maand of langer is, dan is de verhouding tussen de afkoopsom en het eigen risico wat gunstiger. Daar komt bij dat bij een langere huurperiode de kans op schade ook toeneemt. Met andere woorden, laat alle factoren meewegen. In de tien jaar dat ik nu in Thailand een auto huur heb ik één maal schade gehad door een aanrijding door een Thai die de schuld bij mij legde. Politie erbij gehaald, verzekeraar gebeld en de aanrijding heeft geen financiële gevolgen voor mij gehad. Auto werd binnen een uur gewisseld (in Korat). Mijn petje af voor de afwikkeling door de politie en verhuurder. Deze verhuurder was ‘Thai Rent a Car’ (heeft ook een balie in de aankomsthal). Ook met Hertz heb ik goede ervaringen.

 8. adjo25 zegt op

  Heb bij verschillende maatschappijen in Thailand gehuurd, maar heb toch de beste ervaring met Budget car. Het voordeel bij budget car is dat het inclusief een all risk verzekering is. Had eenmaal ruitschade en een keer een deukje en beide keren niks hoeven te betalen. Vindt ze ook qua prijs concurrerend en daarom kies ik tegenwoordig altijd Budget car.

 9. Paul Schiphol zegt op

  Beste Ben, heb verschillende keren een Toyota Fortuner gehuurd bij Budged op Khon Kaen AirPort. Prima service, auto staat met draaiende airco gereed. Wij doen altijd volledige afkoop van eigen risico, betaald en borg via Credit Card (AMEX). De voorlaatste keer Nov.’15 een aanrijding met een overstekende hond gehad, de schade werdt probleemloos geaccepteerd. Overigens ook wel eens bij Avis en Hertz gehuurd, ook altijd probleemloos. De enige keer dat wij lokaal huurden TOP Rent a Car, problemen dat wij schade zouden hebben gemaakt. Ergo, huur van een internationale keten, dan zit je safe. Fijne vakantie.

 10. Hessel Slot zegt op

  Wij huren al jaren auto’s bij Budget in Thailand. Prima ervaring, bijna altijd nieuwe auto’s, goed onderhouden.
  Nog nooit problemen gehad met betaling via cc. Inspectie op schade bij inlevering altijd heel soepel, nooit discussie. Natuurlijk wel altijd een goede inspectie uitvoeren bij aanvang. Laten altijd offerte doen, aan te vragen via e-mail. Prijs is voor lange huurprijzen altijd heel scherp.
  Wij huren een auto met de gewone standaard verzekering, als je je daar niet lekker bij voelt kan je bijverzekeren voor 100 bath per dag. Wij huren nu ook weer voor drie maanden en kunnen nergens goedkoper en beter uit, prima auto en afgeleverd bij ons hotel waar wij hem ook weer inleveren.
  Samengevat, prima verhuurder, goede auto’s.

 11. Lucas zegt op

  In het algemeen voor autoverhuur: let erop dat je een creditcard hebt waarop het nummer in relief staat. Er zijn nu nieuwe kaarten zonder relief, deze worden, net als pre-paid cards, niet aanvaard voor een garantie door veel autoverhuurmaatschappijen.

  • Frans Nico zegt op

   Een reliëf is tegenwoordig niet meer nodig. Vroeger werd dat gebruikt in een apparaatje om een papieren doorslag te maken. Tegenwoordig gaat alles elektronisch.

 12. Ben zegt op

  Beste allemaal,
  mijn hartelijke dank, mochten er nog meer mensen zijn die hun ervaringen met ons willen delen, graag.
  vooral het hoofdstuk verzekeringen willen wij goed geregeld hebben.
  Ik heb zelfs vernomen dat je via Nederland een huurauto kunt regelen in Thailand.
  Groet,
  Ben

  • Paul Schiphol zegt op

   Hoi Ben, wil geenszins sarcastisch doen, maar via Internet is werkelijk alles over de gehele wereld vanuit je luie stoel in NL of strandstoel in TH te regelen. Je opmerking dat je zelfs vanuit NL in TH een huurauto kunt regelen klink nogal naïef. Zelf boeken wij de vaste elementen van ons verblijf altijd ruimschoots vooraf vanuit NL. Binnenlandse vluchten, boot transfers, mini busjes, hotels, etc. alles wat je wenst is op voorhand te regelen voor die momenten die je niet aan het toeval over wenst te laten. Een fijne vakantie gewenst.

 13. Jeroen zegt op

  Wij huren ook al jaren de auto bij budget, nog nooit problemen gehad en rijden meestal zo een 2500km.

 14. Corry zegt op

  Wij komen al twaalf jaar in Thailand en hebben altijd bij een Thaise familie gehuurd. Dit jsar voor het eerst een auto gehuurd bij sunny cars in Nederland. Kijk daar ook even hoe goed je verzekerd bent. Want dat is bij de Thaise verhuur bedrijven heel verschillend. Het is goed als je even naar de bedragen van de verzekering kijkt. Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website