Lezersvraag: welke Thailand apps bevelen jullie aan?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 mei 2013

Hallo,

Op 22-6 begint mijn eerste Thailand avontuur.

Ik houd wel van een beetje grondige voorbereiding dus besloten om ook m’n trusty iphone 3gs mee te nemen.

Kijk ik even in de appstore, wel tig apps met Thailand als onderwerp. En tja dan zie je door de bomen ook het bos niet meer. Dus kwam de vraag in mij op: zijn er mensen bij Thailandblog die een paar apps kunnen aanbevelen?

Ik zoek niet heel specifiek, ben gewoon benieuwd naar welke apps interessant kunnen zijn.

Groet van

Guus

4 reacties op “Lezersvraag: welke Thailand apps bevelen jullie aan?”

 1. Jeff zegt op

  Ik heb zelf veel plezier gehad aan de app Bangkok Transport. En om niet de gehele vakantie Engels te spreken heb ik veel gehad aan de app0 Thai Lite en Learn Thai Numbers.
  Hoop dat je hier iets aan hebt.

  Groeten,

  Jeff

 2. Dennis zegt op

  Een paar voorbeelden van apps die ik gebruik:

  – Bangkok Post (Engelstalige nieuwsapp)
  – TomTom Southeast Asia (incl. Thailand)
  – Currency (wisselkoersen)
  – Google vertalen

  Als je wat meer in Thailand komt kunnen ook de apps van de Thaise banken interessant zijn (mits je een Thaise bankrekening hebt). Verder heeft DTAC een goede app, maar momenteel alleen voor Android.

  De meeste apps zijn zowel voor iPhone/ iPad en Android verkrijgbaar.

  Verder zijn er natuurlijk legio apps beschikbaar variërend van complete bagger tot leuk. Een app voor de BTS (Skytrain) lijkt leuk, maar volgens mij heeft er geen een een plan-functie (waarmee je je reis kunt plannen dus). Een app die in feite alleen een plattegrond is, vind ik zinloos. Dan kun je net zo goed de vele op internet beschikbare plattegronden even opslaan in je Dropbox (op je iPhone/ iPad).

  1 verder totaal nutteloze app die ik wel leuk vind is de Bangkok Traffic Cam; daarmee kun je veel officiele webcams (van de politie danwel gemeentewerken Bangkok) zien die gericht staan op grote wegen in de stad, zoals Petchburi en Sukhumvit. Compleet nutteloos, maar wel leuk.

 3. Rob Piers zegt op

  Amazing Thailand en tourism E-book Thailand zijn twee goede app’s. De laatst genoemde geeft een beeld (per regio) van allerlei bijzonderheden in die regio (inclusief verblijfsmogelijkheden). Aanbevelenswaardig!
  Veel plezier!

 4. Hans van den Pitak zegt op

  Guus, ik kon een lach niet onderdrukken. Je spreekt van je eerste Thailand avontuur. Ga de uitdaging aan en probeer Thailand te ontdekken zonder iphone 3gs met apps. Je hebt geen idee hoe leuk dat is en wat je allemaal opsteekt aan ervaringen. Echt waar, gewoon een keer doen. Veel plezier op je eerste reis in Thailand. En wees gewaarschuwd. Voor je het weet ben je alweer hier voor de tweede reis/ “avontuur”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website