Beste lezers,

Kan iemand mij vertellen welke formulieren aangaande Covid-19 ik nodig heb als ik op 19 mei terugvlieg naar Amsterdam met Qatar airlines met transfer in Doha.

Alvast vriendelijk dank.

Groet,

Kim

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

16 reacties op “Lezersvraag: Welke formulieren zijn nodig voor terugvlucht naar AMS met Qatar airlines?”

 1. Cornelis zegt op

  Al aan Qatar gevraagd?

  • Kim+Kuipers zegt op

   Krijg ze niet te pakken in Bangkok

   • Frans zegt op

    Kim,
    Ik vlieg met Emirates terug.
    Navraag bij hen stelt pcr en quickest verplicht.
    https://bit.ly/2CyBwuT
    Deze link van hun ontvangen en in het eerste gedeelte staat daadwerkelijk de verplichting. Lees je verder zie je dat bij vertrek uit de save landen er geen verplichting is en Thailand staat hier vermeld.
    Dit kan dagelijks veranderen dus blijf checken
    Mvg Frans

    • Ger-Korat zegt op

     Wat betreft de save landen kun je het nieuws maar beter volgen of Thailand daar nog aan voldoet als men gaat vliegen. Vandaag 2044 gerapporteerde besmettingen en 27 overlijdens (Bangkok Post) dan lijkt het me dat Nederland Thailand gelijk in de rode zone van “gevaarlijke” landen plaatst als ze dit lezen.

     • Cornelis zegt op

      De luchtvaartmaatschappij staat het nu eenmaal vrij een PCR test te eisen als voorwaarde voor het mogen instappen, ook als het land van bestemming een dergelijke eis niet stelt. Staat los van elkaar.

     • Ger-Korat zegt op

      Heb hier een publicatie van de overheid met “veilige” landen. Wel wordt aangegeven dat de situatie zo kan veranderen. Dit is bepalend of je een Covid-test dient te halen voordat je in Nederland aankomt en de luchtvaartmaatschappijen bepalen op grond van de Europese lijst of je een Covid-test bij het inchecken van het vliegtuig zal moeten laten zien.

      https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/veilige-landen

      Wat me wel opvalt dat Vietnam als niet veilig wordt beschouwd terwijl er veel minder overlijdens en besmettingen door corona zijn terwijl de bevolking een kwart groter is dan de Thaise en daar de grens echt potdicht zit en er weinig gastarbeiders zijn (slechts een paar duizend) vergeleken met de 4 tot 5 miljoen in Thailand. Zal wel een politiek besluit geweest zijn om hen niet op de veilige lijst te zetten. Idem geldt dit voor nog een aantal landen zoals Cambodia en Bhutan.

  • Ger-Korat zegt op

   Klopt helemaal en tegenwoordig hebben we internet, ga naar de volgende link van Qatar en je krijgt de gevraagde informatie:

   https://www.qatarairways.com/en/travel-alerts/requirements.html

   • Wilma zegt op

    Begrijp ik het goed dat je dus vanBangkok via Doha naar Amsterdam kan reizen zonder covid test omdat Thailand als een veilig land wordt gezien?

    • Ger-Korat zegt op

     Op dit mement nog wel, maar gezien het oplopende aantal besmettingen in Thailand lijkt het me dat Thailand binnenkort van de lijst met veilige landen wordt gehaald en je dan een negatieve Covid-test zal moeten laten zien. Dus raadzaam om het nieuws te blijven volgen omtrent de ‘veilige landen’.

    • Hanzel zegt op

     Ja. Dat je in Doha een risico loopt is toch niet te bevatten in een test die je al in Bangkok af laat nemen. In andere woorden, als je je in Bangkok wel laat testen kun je ook nog in Doha besmet raken. Een test is altijd een momentopname en daarbij is het alleen van belang dat je (zo kort mogelijk) voor vertrek nog niet ziek bent.

 2. Tont zegt op

  Kijk eens op de app van Qatar, daar staat bij de visum regels precies wat je nodig hebt.
  Als dit niet juist is hoor ik dat graag, omdat ik ook spoedig met Qatar via Doha naar Amsterdam wil reizen.

 3. wilma zegt op

  Kijk een op de app van Qatar. Daar staat bij de visum regels beschreven wat nodig is.
  Als dit niet klopt hoor ik dat graag, omdat ik ook spoedig met Qatar van Bangkok via Doha naar Amsterdam wil reizen.

 4. Dc.CM zegt op

  Mijn Vriendin is met Qatar air terug gevlogen en zij moest een PCR test overleggen zij zei dat Thailand op de lijst van veilige landen staat maar daar hadden zij niets mee te maken maar kregen wel een nieuw ticket voor de volgende vlucht zo dat zij in Bangkok een PCR test kon laten doen zonder bij te betalen

  • PEER zegt op

   Raar,
   Want ik ben 6 dgn geleden teruggevlogen van BKK via Doha naar AMS.
   Ik kreeg op Suvarnabhum ‘n velletje dat ik moest invullen. Dat had men nodig in AMS?
   Ik kreeg er ook nog eentje aangereikt op de vlucht van Doha naar Ams in verkleinde uitgave. Dus ook maar ingevuld.
   Maarr niemand in Ams die vroeg naar dat ingevulde stenciltje!

   • Wilma zegt op

    Had u geen covid test nodig om te vliegen? Geen PCr test?

 5. José zegt op

  Ben vorige week teruggevlogen met Qatar. Niets nodig.
  Zij volgen de regels van het land waar je heen vliegt.
  Zelfde ervaring als mij voorganger, papieren in moeten vullen, niemand naar gevraagd!
  Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website