Lezersvraag: Wel of niet naar Thailand reizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 mei 2020

Beste lezers,

Ik was van plan met mijn twee kinderen einde juni voor drie weken naar Thailand op reis te gaan. De vlucht met Ethiad Airways via Abu Dhabi op 30 juni is alvast geannuleerd, maar ik mag kosteloos een latere vlucht nemen.

Nu lees ik dat je ten vroegste vanaf begin juli naar Thailand zou kunnen. De beperkingen doen me vanuit België toch de wenkbrauwen fronsen wetende dat er zogezegd maar zo weinig doden en besmettingen zijn. Zeker in vergelijking met Europa waar alles nu juist terug aan het open gaan is.

Het beste lijkt me de reis een jaar uit te stellen anderzijds zijn er misschien weinig toeristen, hebben we de stranden voor ons alleen etc…Hoe is het dagelijks leven nu in Bangkok en de rest van Thailand? Moet je voortdurend mondmaskers dragen op trein, vliegtuig en bus? Moet je overal lang aanschuiven? Het ging een klassieke reis worden van Bangkok naar het Noorden en rusten op Koh Tao. Eventueel huur ik een auto?

Graag wat nieuws van het front zelf. Ik woonde zelf méér dan twintig jaar geleden in Thailand voor Best Tours maar ga ervan uit dat er veel veranderd is.

Groet,

Peter uit Brussel

No votes yet.
Please wait...

29 reacties op “Lezersvraag: Wel of niet naar Thailand reizen?”

 1. Guido zegt op

  Mijns inziens is het er wel veiliger dan in België gezien de mensen veel meer buiten leven en de temperaturen hoog zijn waartegen het virus blijkbaar niet bestand is. Waarom tem eind juni (als er geen verandering komt) de grenzen dicht blijven is voor mij ook een raadsel.

  • Maikel zegt op

   Helemaal mee eens het buitenleven is weer anders dan ergens binnen waar de bacteriën blijven hangen
   Ik vind dat men in Nederland heel erg dat dramatisch doet
   De tweede week van juli ga ik in elk geval gewoon met mijn gezin naar Thailand de drukte is dan minder en de kans dat je besmet zal raken naast de hygiënische regels komen we erdoor.

   • Peggy zegt op

    Ik ga ook van eind juli naar Thailand hopelijk gaat het door ik voel me in Thailand veel veiliger dan hier

   • Desiree zegt op

    Nederland dramatisch? Ik dacht in Thailand wel beetje erger, zeker gezien het aantal besmettingen en doden. Nederland is in verhouding met andere landen milder met maatregelen en dat was zeker ook de kritiek van ons omringende landen. Wij mogen naar buiten. Geen mondkapjes, winkels mochten zelf kiezen ja of nee sluiten.
    Kijk mondiaal hoe er het aan toe gaat. Wij zijn zoals altijd weer de eeuwige klagers.

   • Rob zegt op

    Maikel, het gaat niet om bacteriën maar om een virus, bacteriën zijn nog te behandelen met antibiotica, virussen niet!!

   • Herman buts zegt op

    Een citaat van infectionist Luc Gelinck :Hoewel je in zijn algemeenheid inderdaad wel kan zeggen dat vergelijkbare virussen bij warmte afnemen. Is het nog echt te vroeg dit over dit specifieke virus zo hard te stellen, hoe mooi dat ook zou zijn. En daarmee is het vooralsnog fictie.

 2. Herman buts zegt op

  Dat de door de regering opgegeven cijfers niet de echte situatie weergeven weet iedereen met een beetje gezond verstand ondertussen wel.Als je niet test heb je ook geen bevestigde gevallen.Persoonlijk zou ik de reis uitstellen tot volgend jaar, je reist met je kinderen, dus zou ik hopen dat er tegen volgend jaar een vaccin op de markt is en dan kan je met een gerust gemoed vertrekkenVoorlopig zijn alle buitenlandse vluchten gecanceld tot 1 juli en ik vrees dat dat nog verlengd gaat worden. dus bespaar jezelf de ontgoocheling van een tweede keer gecanceld te worden.Men begint nu met de binnenlandse restricties beetje bij beetje te versoepelen en indien dit lukt gaat men over tot de volgende stap.Dus dit is nog niet opgelost.

  • rob zegt op

   Wacht zelf met reizen naar Thailand als er een vaccin beschikbaar is maar alles is natuurlijk een kwestie van keuzes maken. Gr Rob

   • Dat duurt nog wel een aantal jaren. Of je moet gaan voor een nauwelijks getest Chinees vaccin met allerlei mogelijke ernstige bijwerkingen.

    • willem zegt op

     Waar heeft u die wijsheid vandaan? Laten we hier niet allerlei wilde geruchten en fantasies uiten. dat is stemmingmakerij.

     Feit is dat de WHO verwacht met ongeveer een jaar een mogelijk vaccin te hebben.

     Berichten uit Amerika, Engeland en nog een klein aantal landen wijzen op een vaccin dat een grote kans van slagen heeft. Natuurlijk moeten we daar even voorzichtig mee zijn. Een jaar lijkt me een goed richtpunt.

     • Verwacht, ongeveer en mogelijk lees ik. En dat is een feit?

      • Herman buts zegt op

       Men is met verschillende vaccins al in een testfase op mensen, zowel in Duitsland , England en Belgie verwachten met een vaccin op de markt te komen tegen januari.Johnson en Johnson zijn nu al productiefaciliteiten op te bouwen zodat zij een productiecapaciteit kunnen verwezenlijken van 5 miljoen vaccins tegen januari.de kans op een werkzaam vaccin tegen januari is meer dan 90%.

       • Ik hoop het, en zeker voor iedereen die denkt dat een vaccin de oplossing is. Het zal heel moeilijk worden om een goed werkend en veilig vaccin te maken. Eigenlijk is het hopen op een wonder. Het zou mij verbazen als er binnen 2 jaar een goed werkend vaccin is. En dan nog de veiligheid. Normaal kan men pas na 10 jaar beoordelen of een vaccin veilig is. Sommige vaccins zijn nog gevaarlijker dan de ziekte zelf. Ik ben zeker niet tegen vaccineren, het heeft veel verschrikkelijke ziektes de wereld uit geholpen. Maar een vaccin voor corona zal nog lange weg te gaan hebben. Veel beter is het om alle aandacht te richten op een medicijn. Kijk naar HIV (ook een virus). Wel een medicijn, maar nooit een vaccin gevonden.

  • mattheus zegt op

   Thailand test 25% van Nederland. Maar zelfs als je de cijfers met 4 zou vermenigvuldigen is er nog weinig aan de hand vergeleken met andere landen.

 3. Jan S zegt op

  Jouw idee om de hele reis 1 jaar uit te stellen is het beste.
  In Thailand zijn er veel minder besmettingen door het warme klimaat en de goede ventilatie.

 4. Eric zegt op

  Het idee om je vakantie te verschuiven lijkt mij het beste.
  Wij hebben op 2 juli de reis naar Thailand geboekt en gaan sowieso niet.
  De kans op 2 weken Quarantaine is natuurlijk groot en dat zien wij niet zitten.
  Bovendien is het nog maar de vraag hoe de versoepelingen in Europa gaan uitpakken.
  Thailand kijkt hier nauwlettend op en terecht natuurlijk.
  De kans dat er een tweede golf uitbreekt in Europa en hierdoor Thailand de deur op slot gooit voor een langere periode lijkt mij niet vreemd.
  Onze reis wordt in elk geval verzet in het najaar in de hoop dat het dan ook kan.
  Indien er toch gevlogen mag worden op 2 juli naar Thailand en we niet kunnen annuleren of om boeken neem ik dat voor lief, jammer dan.
  Uiteindelijk gaat het wel om een vakantie waar je vrij wilt reizen en vertoeven.
  Succes met jullie keuze!

 5. Eric zegt op

  Ik denk dat Thailand de grens voor toeristen uit Europa dicht houdt tot eind van het jaar omdat men geen vertrouwen heeft in de maatregelen die men (niet) neemt in Europa tegen het virus. Het is te hopen dat gestrande Europeanen met familie in Thailand eerder terug kunnen en dan met 14 dagen quarantaine.
  Ik denk dat toeristen uit China per 1 juli naar Thailand op vakantie kunnen. Aziaten onder elkaar.

  • PEER zegt op

   Beste Eric,
   Hoe kom je aan de wijsheid, of waar heb gelezen, dat Thailand nog 7 maanden de grenzen dichthouden voor Europese toeristen?
   En waar heb gehoord dat de Chinezen over 6 weken weer naar Thailand mogen?

 6. Theo zegt op

  Zelfs al zou je wel in juli kunnen vertrekken vanuit België naar Thailand, dan is het nog niet bekend of België op dat moment ook al van de lijst met hoge risico landen af is.
  Ook is nog niet bekend wat de nieuwe toelatingseisen worden om het land binnen te komen of dat de huidige gehandhaaft blijven (inclusief de vrijwel niet te verkrijgen verklaring van een dokter dat je covid-vrij bent en de bijbehorende bloedtest).
  Ik zelf hoop dat het rond oktober weer mogelijk word om Thailand te bezoeken en dat de toelatingseisen op dat moment weer haalbaar zijn, maar de tijd zal het ons leren.

 7. jani careni zegt op

  Beste Peter,
  Ik zou deze reis een jaar uitstellen ik zie weinig bewegingen ivm quarantaine (aankomst )en met kinderen niet te doen 14 dagen in hotel kamer.Ik leef hier sinds 2012,nu Bangkok is ok shopping centers zijn terug open,wij moeten mondmaskers dragen overal,(verplicht)bus en treinen beginnen terug te rijden,er is momenteel avondklok tussen 23 h en 04,de luchthavens zijn terug open bijna allemaal maar soms moet je ook in quarantaine gaan als je toekomt,En niet vergeten zij vragen ook health certificate covid-19 vrij en tot nu toe een verzekering van 100.000 dollars/person dus bijna niet te doen,en Europa is momenteel nog een epicenter van deze virus dus hoog risicos landen als België enzv…..Ik weet iemand die getrouwd is en kan momenteel sinds maart niet terug komen bij zijn famile,hij is geblokkeerd in Brussel,triest..Dus geduld en in de Ardennen reizen deze jaar.

 8. Frank zegt op

  Thailand gaat op zijn gemak bepalen welk landen in aanmerking komen om te mogen inreizen.
  Hoop tegen de tijd dat jullie eventueel gaan, dat bv stranden weer open zijn. Mondkapjes zullen overal wel verplicht zijn. Waarschijnlijk hebben jullie gezondheid verklaring nodig al voren land in te kunnen. Bij enige twijfel, gaan jullie gelijk 2 weken in quarantaine. Druk zal het niet zijn, het is lowseason

 9. Martin zegt op

  Zelfs als er een vaccin is op het einde van het jaar. Dan nog zal het lang duren voordat er genoeg vaccin is geproduceerd en iedereen is ingeënt.
  Vakantie begin 2022 lijkt mij op zijn vroegst haalbaar.

 10. Henk O zegt op

  Zo gaat het in Thailand…
  Thaise regering meldt op zondag, 5 nieuwe besmettingen met het coronavirus (Covid-19). Er zijn geen personen overleden aan de gevolgen van de infectie. Het totaal in Thailand komt daarmee op 3.009 infecties en 56 dodelijke slachtoffers. Voor 65 miljoen mensen erg laag…

 11. Ben zegt op

  Beste Peter, tja een goede vraag van je. Ik persoonlijk zou de reis gewoon een jaar uitstellen ivm de kinderen. Je positieve gedachte is leuk, je bent er zeker van dat jullie het virus niet tussentijds kunnen oplopen.

 12. Bob zegt op

  Wij zouden 15 juli naar Thailand gaan. Maar na navraag te hebben gedaan bij lokale bekenden hebben we er vanaf gezien. Er zullen plaatsen zijn waar er geen problemen maar zijn er ook plekken met een grimmige sfeer. Door lokale besluiten van burgemeesters op de bijvoorbeeld de eilanden zijn de verordeningen niet overal hetzelfde. Voor als je gaat reizen maakt dit het heel onzeker. Of de cijfers in Thailand kloppen is ook maar de vraag. Daarbij, stel je voor dat je daar zit met een 2e golf. Helaas, maar met de refund en alle hotel vouchers in de hand volgend jaar een nieuwe poging.

 13. eugeen zegt op

  Ik woon 10 jaar in Pattaya en heb dus enige ervaring hier. Ik heb de indruk dat de overheid hier in Thailand degelijke maatregelen heeft genomen. Ik las in een krant dat in Belgie (Nederland?) iedereen wel iemand kent die Covid-19 heeft gehad of eraan is overleden. Mijn partner polst hier vaak bij Thai, en tot nu toe hebben we niemand gevonden. Ik denk dat de officiele cijfers wel niet enorm onderschat zijn. Volgens mij is juli wel te vroeg om te komen.

  • Als het in de krant staat dan klopt het altijd? Hier kent niemand een persoon die covid-19 heeft gehad en ik woon toch in een plaats met 160.000 inwoners.

 14. Brian segaiem V veen zegt op

  Hallo Peter

  In Thailand zit als dicht en zijn alleen de kleine winkeltjes open buiten de toeristische gebieden het leven in Thailand komt nu pas rustig opgang er is zelfs nog steeds een avondklok.
  Stranden in Phuket en Pattaya blijven nog dicht er word ook streng en rechtvaardig oop toe gezien.
  Caat heeft afgelopen week advies naar buiten gebracht dat we hier nog to 30 juni in zitten en dan is de vraag gaat het dan al open.

 15. jan si thep zegt op

  Hallo,

  Wat ik nu weet hier in Thailand en misschien niet helemaal correct of tot de laatste minuut up to date.

  Er is de noodtoestand van kracht met een avondklok van 23:00 – 04:00. Je moet binnen dit tijdsbestek binnen blijven. Verder merk je er overdag niet veel van. Hoelang dit blijft is nog niet bekend. De noodtoestand wordt misschien met nog een maand verlengd.

  Winkels, restaurants, markten en shopping malls gaan verder open. Nu bij het begin wel extra druk wat soms tot problemen leidt. Men wil wel registreren wie waar binnen gaat middels een app of op papier.

  Langzaamaan gaan bus maatschappijen weer een aantal routes rijden. Een paar trein routes tot aan Surat thani gaan weer rijden. Ook luchthavens voor binnenlandse vluchten zijn deels weer open, Phuket is niet open.
  Ik weet dat bv koh Tao afgesloten was voor nieuwe toeristen. Duikscholen zijn nu weer open. Ik weet niet of de veerdiensten weer operationeel zijn.
  Wat het nu moeilijk maakt is dat de gouverneurs van de provincies, naast de landelijke regels, strengere regels mogen opleggen. Dit verschilt per provincie en is moeilijk als toerist vooraf te achterhalen.

  Nationale parken zijn nog gesloten. Nu is er opleving van het wildlife te zien wat op zich positief is. Men denkt er nu over om de parken vanwege deze ontwikkeling langer dicht te houden.

  Binnenkort mogen de zwembaden en sportscholen weer open.

  Ik weet niet of stranden overal open zijn of wanneer ze open mogen.

  Het is niet duidelijk wanneer internationale vluchten (=toeristen) weer welkom zijn en hoe men bepaald welke landen toegelaten worden.

  Je leest in reacties dat Thaise mensen wantrouwend of erger tegenover buitenlanders zijn. Ik maak dit persoonlijk niet mee. Misschien in plekken waar meer gevallen zijn geweest. Ik denk dat men straks blij zal zijn om weer toeristen te zien.
  Gewoon aanpassen aan de regels hier; bv mondkapje & social distancing (1-2 meter, hoewel velen dit niet kennen). Er is hier veel meer toegangscontrole op temperatuur en hand desinfectie.

  Hoe snel de maatregelen veranderen en of positief is moeilijk te zeggen. Begin juli zal misschien nog te vroeg te zijn als je uitgebreid wilt rondreizen. Maar ik denk dat het Thaise toerisme graag weer gasten ziet.

  Kijk ook eens op fb bij Richard Barrow in Thailand. Hij post elke dag over de huidige situatie in Thailand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website