Lezersvraag: Wel of geen streetfood eten in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
22 december 2019

Beste lezers,

Wij gaan voor de tweede keer naar Thailand in februari. Ik heb mij de eerste keer verbaast over de vele kraampjes met streedfood overal. Zou het best wel een keertje willen proberen maar ben toch bang voor de hygiene. Ziek worden tijdens mijn vakantie heb ik geen zin in. Of ben ik te voorzichtig? Ik zou eens kunnen beginnen met nooddlesoep. Daar kan toch niet veel mee gebeuren?

Als ik toch iets wil bestellen kan dat gewoon in het Engels? Ik spreek geen woord Thai.

Groetjes,

Elsemieke

No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Wel of geen streetfood eten in Thailand?”

 1. chris zegt op

  Als je op straat eet moet je je gewoon je verstand gebruiken. Eet geen voedsel dat al klaar ligt (kan van gisteren zijn) maar vraag of wacht op versgekookt of gebakken. Geef je ogen de kost en kijk of basisregels van hygiene worden toegepast.
  Woon hier nu 13 jaar, eet ook van de straat (en op lokale markten) en ben in al die jaren 1 keer echt een paar dagen ziek geweest van eten….in een 5-sterrenhotel.
  Veel eetplezier.

 2. RonnyLatYa zegt op

  Zeker eens proberen.
  Ga gewoon waar er ook veel klanten zijn.
  Er is dan voldoende afzet en dan wordt er gewerkt met verse producten.

  Gewoon aanwijzen. Je hoeft geen Thais te praten om eten te bestellen. Meestal hanger er ook wel foto’s van wat men daar bereidt.

  Mijn vrouw brengt dagelijks eten, al dan niet bereidt van de markt of van zulke kraampjes.

  Ik ben op 26 jaar slechts één keer echt ziek geweest en dat was in een niet-Thais restaurant.

  Prettig verblijf

 3. Danny zegt op

  Eet altijd van die kraampjes. Ik zeg altijd als de deur dicht gaat is het meestal niet goed. Zoals Chris zei. En ik kom ook al 8 jaar in Thailand.
  Geniet ervan

 4. Harry Romijn zegt op

  Sinds 1993 kennisgemaakt met de Thaise “streetfood”. En ook de nodige keren een voedselbesmetting opgelopen: in 3 restaurants en een keer bij een goede kennis. Dit sindsdien: bij iedere trip naar Thailand eventjes mijn immuunsysteem bijwerken.

 5. Doede zegt op

  Beste Elsemieke,

  Mijn vrouw en ik komen al jaren in Thailand en reizen dan kris kras door Thailand op onze motorscooters. We komen ook op plaatsen waar weinig toeristen komen en we eten altijd op en van de straat, bij de wat grotere eettentjes hebben ze wel foto’s hangen van de menu’s die ze verkopen, hebben ze dat niet dan kijk ik altijd even bij andere klanten wat die besteld hebben en wijs dat dan aan dan komt het bijna altijd wel goed. En ook wij zijn nog nooit ziek geweest van het eten van de straat dus wij zeggen gewoon doen, ook al zeggen reisorganisatie’s dat het beter is van niet.

 6. Walter zegt op

  Ga naar kraampjes waar locals hun eten halen en zorg er voor dat het vers bereid word in de wok
  Ik eet al 3 jaar van “‘de straat” en ben nog nooit ziek geweest
  En zoals al gezegd gebruik inderdaad je verstand .iets wat er al staat kan oud zijn
  Ook als je er water bij wil , koop dan een flesje en drink niet uit de kan die op tafel staat
  Die kan gevuld zijn met kraanwater en daar kan je wei is buikpijn van krijgen Dit geldt ook voor ijsklontjes
  Heel veel eet plezier en geniet

 7. Jan Scheys zegt op

  Ik kan je geruststellen! Thai zijn zeer proper op zichzelf en hun eten en alles wat ze eten, behalve hun zéér pikante slaatjes is ofwel goed gekookt of doorbakken dus daar geen probleem. Wel zeker opletten bij fruit en groenten omdat die niet altijd met zuiver water gewassen zijn. Thai die jaren niet in Thailand terug geweest zijn kunnen daar ook zelf wel de gevolgen van dragen. Heb ik uit eerste hand van Thaise vrouwen vernomen. Wij leven zeer hygiënisch maar zoals ik eens gezien heb bij een blonde dame in Kanchanaburi aan de River Kwai die haar tanden poetste met flessenwater, als je dan bij het minste in aanraking komt met verontreinigd water dan zit je dagen op de plee. Mijn standpunt is niet overdrijven en je lichaam een klein beetje laten wennen aan de toestanden ter plaatse. Ik heb zelf altijd mijn tanden gepoetst met water uit de kraan en nooit problemen gehad. Wel eens van water uit een thermos op de gang in ons hotel met waarschijnlijk kraantjeswater en dus een paar dagen op de plee; trouwens mijn Thaise vrouw idem dito hehe!

 8. gust zegt op

  Wij gaanvoor de zoveelste keer naar Thailand. Van het eten inzonderheid streetfood zijn we nog nooitnziek geweest. Kijk waar er veel kliënteel is en dan kan je gerust zijn hoor !

 9. Any zegt op

  Ik eet ook zo’n 20 jaar streetfood en nog nooit ziek geweest.
  Mijn zoon wel (voedselvergiftiging) maar niet van de streetfood.
  Was in een heel luxe hotel op Phuket!

  Gewoon goed kijken waar je wat wilt eten..

 10. nicky zegt op

  Je kan meestal wel zien waar het schoon is. Alleen hergebruikt eetgerei, word meestal niet zo erg schoon afgewassen en dan ook nog met koud water. Dus bacterien zouden eerder daarvandaan kunnen kunnen komen.

 11. lieve zegt op

  Meer dan 10 jaar ga ik naar Thailand. De eerste keer ben ik naar het ziekenhuis gebracht omdat ik ziek geworden was van het eten. De reis was nochtans perfect georganiseerd met een heel goede reisbegeleiding. We hadden enkel in fijn verzorgde 4 en 5 sterren hotels gegeten.
  De volgende malen ben ik altijd alleen en niet georganiseerd naar Thailand gereisd EN veelvuldig gegeten ‘ op straat ‘. Ik ben niet meer ziek geweest.
  Nochtans heb ik al enkele jaren het prikkelbare darmsyndroom. In Thailand heb ik er niet meer last van als thuis. Vers bereid op straat verdraag ik beter dan de ‘farang food’, ingevoerd uit het westen.
  Thais hoef je niet te kennen. Sommige spreken een beetje Engels. Goed kijken wat de andere eten en gewoon wijzen. Sommige hebben ook een kaart in het Engels of met foto’s).
  Smakelijk.
  Lieve

 12. Marco zegt op

  Kijk naar de eettentjes waar de Thai gaan, veel volk is goed, geen volk is beter doorlopen, heb het advies gekregen van een Thai.

 13. Ruud zegt op

  Langs de straat eten kan, let wel op dat het vers bereid word. Dan komt het wel goed. Of eet anders in een winkelcentra bij een foodcourt. Dan weet je zeker dat het goed is

 14. hein zegt op

  zelfde ervaring
  Ik vind het jammer als je die eetmogelijkheden nooit benut. Als iemand al jarenlang hetzelfde gerecht maakt, dan is de smaak meestal wel ok.
  Maar gebruik je gezond verstand.
  Wat er in de keukens van restaurants gebeurt zie je in ieder geval nooit. .

 15. Caatje23 zegt op

  Wij zijn nu 10 keer in Thailand geweest en eten altijd op straat. Wel kijken we eerst hoe er met het voedsel omgegaan word en als dat ons niet aanstaat proberen we een ander stalletje. Wij zijn nog nooit ziek geweest van het eten daar en hebben toch op de meest vreemde plaatsten gegeten.
  Heel veel plezier straks weer en geniet van de overheerlijke gerechten

 16. KeesPattaya zegt op

  Zelf eet ik heel regelmatig bij de stalletjes. Vaak ook bij de bus parkeerplaats bij Alcazar in Pattaya. En ook wel als ik gezellig ergens wat zit te drinken bij een barretje. Vooral als de dames van de bar er ook hun eten gaan halen bestel ik er gerust. Kijk gewoon of er veel Thaise mensen bij het betreffende stalletje staan.

 17. Marcel zegt op

  hou je aan gebakken eten of eten van de barbeque,drink enkel uit gesloten flessen en eet geen rauw vlees of groenten.Geef vooral je kinderen geen ijscreme,maar wel een frisco .Ook in restaurants ben je geen 100 procent veilig.Woon hier reeds 22 jaar en buiten een stevige buikloop nog nooit echt ziek door het eten.Veel plezier in het land van de zon.De glimlach is ondertussen nog enkel bij het zwakke geslacht te zien.

 18. thea zegt op

  Tuurlijk moet je street food eten, je weet niet wat je mist, nergens eet je zo lekker.
  Je moet gaan waar het druk is en als je goed oplet zie je altijd dat ze er niet de hele dag staan met hun spullen en als je iets koopt wat in de olie gaat ff naar de olie kijken, ik heb nooit donkere olie gezien.
  En als ze weggaan zie je ze hun pannen schrobben, in de tropen is men over het algemeen voorzichtig.
  Ik eet er als ik er ben elke dag alleen maar op straat, heerlijk.
  Hun fruit ligt ook altijd op een blok ijs

  Veel plezier en geniet ervan

 19. TheoB zegt op

  En als je niet tegen (erg) pittig eten kunt zeg je bv.: โปรดไม่เผ็ดครับ / คะ (prood mai phed khaap(man) / kha(vrouw) :: niet pittig a.u.b.) of โปรดไม่เอาพริกครับ / คะ (prood mai au phrik khaap(man) / kha(vrouw) :: geen chilipepers a.u.b.)

 20. Robert zegt op

  Kom sinds 1976 in Thailand … Werd in Chang mai
  Achterna gelopen door horde kinderen die hadden nog nooit
  een farang gezien… voedsel vergiftiging gekregen door het eten
  In het enige 4 sterren hotel… daarna ( woon in Ubon Ratchathani ) nooit meer
  Een probleem met het lokale voedsel gehad … wij koken
  Veel zelf en kopen regelmatig eten bij de diverse kraampjes…
  let op de omzet en laat het in je aanwezigheid bereiden.
  Smakelijk eten … have a nice stay/time

 21. Mir zegt op

  Ik eet altijd streetfood. Maar ik ben vegetariër en eet geen vlees. Dus daar kan ik niets over vertellen. De streetfood is heerlijk!!! Op minder toeristische plekken is het wel pikant. En bepaalde gerechten zijn enorm pikant. Gewoon zeggen : not hot, mai pet. En dan lekker eten.

 22. Lia zegt op

  Hoi, wij zijn afgelopen weken negen dgn geweest en mijn advies is… Geniet er lekker van de streedfood hebben wij ook gedaan. Super vers en heerlijk allemaal.

 23. Johannes zegt op

  De sterrenhotels komen er wel erg slecht vanaf in de commentaren maar ik ben ook nog nooit ziek geworden van het lekkere streetfood in Indonesië en Thailand. Inderdaad wel je gezonde mensenverstand gebruiken. Mijn vriendin wilde per se op straat een som tam met van die geplette blauwe krabbetjes eten en zat vervolgens 3 dagen aan de sjees.

  • Arend zegt op

   Het grootste gevaar is alles wat uit de zee komt en gekweekte garnalen spreek uit ervaring in het ziekenhuis waarschuwen ze daar ook voor.
   Schepijs ook niet eten en salades.
   Gewoon van een karretje eten is veel minder gevaarlijk als een zaak die geen onzet snelheid heeft.

 24. wout van der Horst zegt op

  kan je gewoon doen hoor, 3weken streetfood gegeten en geen dag ziek geweest, ik ben 2 weken terug.

 25. Eva Lecocq zegt op

  Doen doen doen! Heel goedkoop en veel lekkerder en authentieker! Nooit ziek van geworden. Kan in het engels ook hoor, en anders: gewoon proberen!

 26. Gandhi zegt op

  Je kan beter de 1ste keer proberen bij een mall. Heb ik ook gedaan.je kan aanwijzen wat je wilt en ook hoeveel. Als je daar goed op reageerde de volgende stap.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website