Lezersvraag: Wat kost een boot huren in Damnoen Saduak?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 november 2013

Beste lezers,

Wat kost een boot huren in Damnoen Saduak bij de Floating Market en hoe gaat dat en voor hoe lang is de boot trip?

Welke tour organisatie is ok (prijs) & (ervaringen) en welke stopt ook bij een kokosnoot plantage waar ze suiker maken.

Mvr Gr,

Marcel

3 reacties op “Lezersvraag: Wat kost een boot huren in Damnoen Saduak?”

 1. Cees zegt op

  Van een kokosnoot suiker maken valt vast niet mee.

  • Gerrie Q8 zegt op

   Beste Cees, ik ben er geweest en geloof me het kan wel. Tijdens de rondvaart op de drijvende markt zijn zelfs 2 of 3 van deze installaties waar ze het water uit de kokosnoot indikken tot ze suiker hebben. Is natuurlijk ook te koop. Lijkt op bruine suiker.
   Voor je aankomt kun je aan de linkerkant van de weg ook in een bootje stappen. Duurt ongeveer 2 uur, inclusief een stop bij de “suikerfabriek”. Voor zover ik me kan herinneren moesten we 500 baht per persoon betalen. Dan kreeg je wel gratis een flesje water mee en bij terugkomst wat fruit.

  • Soi zegt op

   Van kokosnoten valt geen suiker te maken, maar van de sap ervan. Wordt palmsuiker van gemaakt. In NL in de toko bekend als Gula Jawa: suiker van Java. Het wordt verkocht als samengeperste massa in de vorm van een schijfje of blokje of anderszins van een halve pond. Of meer of minder, of anders van vorm.
   Wordt gebruikt in de diverse Aziatische keukens. Je breekt er dan een benodigd stuk af, welke je toevoegt aan je kook- of baksels. Palmsuiker is gezonder dan witte suiker, en minder zoet.
   De Thaise keuken gebruikt veel minder palmsuiker dan bv de Chinese of Indonesische keukens. Dat komt omdat de Thaise keuken zeer spicy/heet van karakter is. Palmsuiker heeft als eigenschap spicy ingredienten milder te doen smaken, en daar houdt de Thai niet van.
   Je ziet wel vaak dat palmsuiker in desserts/toetjes wordt gebruikt. Echter: streetfoodbereiders en foodcenterkoks gebruiken steeds meer witte suiker: jammer genoeg een gemakskwestie. Men strooit snel met een lepel wat witte suiker bij het gerecht. Blijft: palmsuiker is lekkerder en gezonder dan witte suiker, te koop bij BigC, TescoLotus, etc. Zelf koken met palmsuiker is nog veel lekkerder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website