Beste lezers,

Weet iemand wanneer Thailand weer open gaat voor toeristen zonder 15 dagen eenzame opsluiting, oftewel quarantaine. Ik lees van alles over Phuket, Samui, Chiang Mai en Hua Hin, maar als dat allemaal met ASQ is, dan hoeft het voor mij niet. Ik ga niet naar een land om mij vrijwillig en tegen betaling te laten opsluiten.

Zelf wil ik medio oktober naar Thailand, dan zullen ze toch al wel ver zijn met vaccineren en kan de boel toch weer open voor gevaccineerde buitenlanders?

Groet,

Koos

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

16 reacties op “Lezersvraag: Wanneer gaat Thailand weer open zonder quarantaine?”

 1. Osen1977 zegt op

  Op dit moment zijn de besmettingen erg hard aan het stijgen, misschien dat dit weer over een tijdje zakt. Echter het vaccineren gaat zeer traag in Thailand, tot op heden nog amper 6 procent volledig gevaccineerd. Premier heeft een uitspraak gedaan dat ergens in oktober het land open zou gaan voor toeristen zonder beperkingen, maar betwijfel of hij daar nog actieve herinneringen aan heeft straks als het zover is.

  Kans is zeer klein dat je straks in oktober weer vrij kunt binnenkomen, verstandig is om hier rekenig mee te houden en ja plannen uit te stellen naar voldgend jaar. Als je logisch nadenkt zou het toch ook raar zijn dat na zeer lange tijd van strenge toegangseisen het land plots opengaat. Zelf voor Thailand zou dit erg vreemd zijn.

  • Frans de Beer zegt op

   Dat is mooi dat het zo langzaam gaat. Alles weer openen en dan is Thailand een van de eerste landen met een natuurlijke groepsimmuniteit.

  • Dennis zegt op

   Ondertussen zijn 12 miljoen mensen tenminste 1x gevaccineerd in Thailand. Dat komt neer op ongeveer 20% van de totaal te vaccineren groep volwassenen (naar schatting 50 a 60 miljoen mensen). Helaas ook deels met Sinovac, wat in de cijfers wel meetelt, maar tegen de Delta-variant geen effectieve bescherming biedt.

   Met momenteel worden 6 miljoen vaccinaties gezet en dat is ook exact wat er maandelijs beschikbaar is. Pas in Q4 komen er vaccins van Pfizer en Moderna bij. Ervan uitgaande dat die 6 miljoen vaccins beschikbaar blijven de komende maanden, dan is Thailand nog zeker 6 tot 8 maanden bezig. Dus tot zeker januari (erg optimistisch), maar eerder maart/ april 2022.

   Dus ik reken niet op een openstelling van Thailand voor 1 april 2022. En dan moeten we niet te maken krijgen met nieuwe varianten.

   • herman buts zegt op

    Even uw rekenig opnieuw maken vrees ik, je vergeet dat er 2 vaccins nodig zijn en bij sinovac geeft men nu een derde. bij 100 miljoen vaccins ( 50 miljoen personen) a ratio van 6 miljoen per maand kom ik op meer dan 16 maanden, dus eind 2022 zou kunnen als er niks fout gaat in de leveringen.

  • carlo zegt op

   Het organiseren van de vaccinatie is het probleem niet. Wel de vaccins te pakken krijgen.
   Kijk hoe slecht het liep in het begin in Europa toen de vaccins nog moesten in grote getale geproduceerd worden. Maar eens de leveringen beschikbaar waren liep het als een sneltrein, met zelf nu vaccins op overschot.
   INDIEN Thailand niet zo eigenzinnig en gierig zou zijn en met geld voor de dag zou komen om aan normale prijzen vaccins te kopen, ze zouden reeds in oktober open kunnen gaan gaan voor gevaccineerden.
   Maar ja, gierigheid bedriegt de wijsheid.

 2. Jacko zegt op

  Je mag er 99% zeker van zijn…zonder quarantaine niet voor het huidige jaar.

 3. Vincent zegt op

  Als je hier echt dagelijks het nieuws volgt, zou je er niet eens als vakantieganger heen moeten willen gaan.
  Natuurlijk kan je in Oktober nog niet naar Thailand en al zeker niet zonder quarantaine.
  Als er nu nog maar 5% van pak hem beet 70 miljoen mensen zijn gevaccineerd in Thailand… vul de rest zelf maar in.

  Nee beste Koos, je kan beter even uitstellen en al zeker als je denkt dat het dan weer een vakantie als vroeger gaat worden. Want dat zit er al helemaal niet meer in dit jaar.

 4. herman buts zegt op

  Met de huidige snelheid van inenten denk ik dat het eind 2022 wordt eer er wordt gepraat over vrij binnenkomen in Thailand. Er zijn geen bijna geen vaccins beschikbaar en met volume dat men nu vooropstelt aan leveringen, voor het vierde kwartaal, gaat het nog heel 2022 duren eer men aan een aanvaardbare inentingsgraad komt voor heropening. Dit alles natuurlijk in de veronderstelling dat er geen nieuwe varianten opduiken.

 5. Harry Romijn zegt op

  “We” weten nog niet eens, hoe covid zich ontwikkelt over enkele dagen. En U vraagt, wat de situatie zal zijn over enkele maanden ?
  Vaccineren: Thailand heeft nog maar zeer beperkt vaccins binnen. Hele vaccinatieprogramma is typisch Thais georganiseerd, oftewel: diegenen met de juiste relaties en geld zijn gevaccineerd, de rest.. komt wel een keertje.
  Nederland en de rest van Europa, is er zelfs in een half jaar niet in geslaagd de eigen bevolking voldoende te vaccineren. En dacht u, wat een oneindig genie als de zeer gewaardeerde minister van gezondheidszorg Anutin hier wel in enkele maanden in zal slagen ?

 6. Jozef zegt op

  Koos,

  Twee weken geleden kreeg ik een mail van Thai Airways dat mijn vlucht ( reeds 3 keer verlaar ) op 16 oktober nog maar eens gecancelled is.
  De reden hiervoor is me niet meegedeeld.
  Uiteraard zijn er meerdere maatschappijen die op Bkk vliegen.
  En idd, de P.M. prayut heeft ‘ beloofd’ om over 120 dagen Thailand toegankelijk te maken voor gevaccineerde toeristen zonder enige vorm van quarantine.
  Dat heeft hij enkele weken geleden gezegd, en op de datum van zijn ‘belofte’ zou dat dan zijn op 15 oktober.
  Wat zo’n belofte waard is…… Afwachten maar en de hoop niet opgeven.
  Ook ik en vele anderen met ons zitten echt af te tellen om naar ons geliefde Thailand te kunnen weerkeren.

  Laat ons hopen, Jozef

 7. Ackou Alain zegt op

  geachte,ik woon in Krabi,en denk dat je dit kunt vergeten zonder quarantaine.
  Nu nog lopen de Covid infecties nog evenveel op,Dus neem zeker contact met de ambassade,

 8. fred zegt op

  oktober ? forget it !

  ze gaan er wel alles aan doen om het hoogseizoen, vanaf december te redden.
  dat zie ik nog wel goed komen MAAR met quarantaine per regio, zoals het Phuket sandbox verhaal, dat gaat nog duren in 2022.

 9. Alain zegt op

  Opsluiten ??? Koh Samui SHA programma eens goed bekijken zou ik zeggen 🙂

  • Erik2 zegt op

   Vooral ook even goed lezen wat je overkomt als je in de buurt van een besmet persoon bent geweest (vliegtuig, restaurant etc.) terwijl je zelf negatief bent.

 10. Bert zegt op

  Kom sinds mijn 18e, dus 1975 in Thailand, 22 maal tot nu toe. Zou in de nabije toekomst graag weer gaan, maar heb begrepen dat het huidige Thailand niet meer lijkt op het oude. Mag (moet) je als volledig gevaccineerde ook nog in quarantaine met dito COVID test voor eigen rekening, begrijp ik waarom vrijwel niemand het Vliegtuig naar Bangkok of Phuket neemt. Die gevaccineerde toeristen vormen maar een klein risico, zorgen wel voor de nodige Bahts in de staatskas. Ik ga dit jaar naar Mexico, daar worden mijn euro’s wel gewaardeerd. Hoop dat het in 2022. (heel) anders zal worden, ben bang dat het anders nooit meer wordt wat het ooit was.

 11. Dick zegt op

  Laat mij even de boze tong zijn: vaccineren kwam zo laat op gang omdat er niet op tijd vaccins besteld zijn. Er moest worden gewacht tot de lokale AstroZeneca productie opgestart kon worden na verkrijgen van de licentie. En deze fabriek, heee, is in handen van een hele rijke meneer over we niet mogen schrijven als je niet de bak in wilt. En Sinovac wordt gemaakt in China (het was een van de eerste vaccins, dus geen wonder dat het minder goed is) door een fabriek waarin een andere tycoon aandelen heeft. Beiden zijn nog niet rijk genoeg en miljoenen vaccinaties over vele jaren is natuurlijk een buitenkansje. En de quarantaine is op dit moment het enige verdienmodel voor de hotels en, hoewel nu nog nuttig, zou het best kunnen dat het ook wat langer in stand gehouden wordt. Thailand, ik verbaas me nergens meer over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website