Lezersvraag: Waarom helpt de Thaise overheid niet met voedsel?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 mei 2020

Beste lezers,

Ik heb een paar keer hier wat gelezen over actie van farang om Thai te helpen met voedselpakketten. Dat is een mooi gebaar. Wat ik mij afvraag is waarom helpt het Thaise leger niet met gaarkeukens? Die kunnen veel mensen te eten geven. Kunnen ze ook gelijk hun imago wat oppoetsen na de grote schietpartij in Korat.

Groet,

Ben

13 reacties op “Lezersvraag: Waarom helpt de Thaise overheid niet met voedsel?”

 1. Lung addie zegt op

  Beste Ben,
  waar woon je, waar ga je, waar komt uw info vandaan…. je hebt het gelezen….???
  Hier, waar ik woon, Chumphon prov, kunnen behoefte Thais voedselpaketten gratis krijgen bij de lokale scholen. Deze paketten worden betaald door de ampheu=met overheidsgeld. Of dat nu bedeeld wordt door het leger of wie dan ook doet er niet toe, het IS ER. Je kijkt met ooglappen op ipv een mondmasker.

  • KhunFred zegt op

   Jammer dat er zo gereageerd wordt.
   Persoonlijk vind ik het een hele goede vraag.
   Door wie wordt het leger betaald. En al die generaals die er plotseling zijn bijgekomen.
   In tijden van crisis word van iedereen verwacht elkaar te ondersteunen, te helpen, OOK het leger.
   JUIST het leger.
   I.p.v de tuinen te onderhouden of andere klussen te doen. Dat schept een band, toch?
   Maar ja, ik zal wel niet lang genoeg in Thailand wonen om met de juiste bril het onderscheid te kunnen maken en een mening te geven.
   Bedankt alvast voor de reacties

   • Cornelis zegt op

    Ik vind het ook geen slechte vraag. Ook ik verbaas me erover dat het leger met z’n in sommige Thaise ogen – vooral die van de legerleiding – welhaast heilige status kennelijk niet door de regering wordt ingezet bij zoiets essentieels als voedselhulp. Organisatorisch en technisch moet het voor de krijgsmacht niet ingewikkeld zijn om op grote schaal voedsel te bereiden en uit te delen.

    • Rob V. zegt op

     Cornelis toch! Volgens generaal Apirat is het leger heilig (sacred)! Kijk nog eens naar zijn emotionele betoog na afloop van de shooting in Koraat. Daar zei hij “ซึ่งกองทัพบกนั้นเป็นองค์กรด้านความมั่นคง เป็นองค์กรที่มีความศักดิ์สิทธิ์” (het leger is een veiligheids/bescherm-organisatie en een organisatie die heilig is).

     Zie: https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/bloedbad-korat-legerleider-maakt-excuses-en-wordt-emotioneel/

    • Tino Kuis zegt op

     Moderator: Graag een bron van je beweringen.

 2. Maryse zegt op

  Een leger mag niet op eigen gezag iets ondernemen. De regering beslist. Thailand is geen zorgstaat zoals wij in NL dat verstaan. De hele maatschappij hier leunt op de familie begrippen. De familie zorgt voor alle leden en dat is het. Daarom gingen enkele weken geleden zoveel Thai terug naar het dorp, naar de familie, ondanks al het verbod om te reizen.
  En daar moeten ze het ermee doen, helaas. Zolang het volk daar niet tegen in opstand komt zal niet veel veranderen.

  • Cornelis zegt op

   ‘Een leger mag niet op eigen gezag iets ondernemen’ – nou, van dat uitgangspunt heeft men zich bij verschillende gelegenheden weinig aangetrokken……

   • chris zegt op

    Dat mag jij denken maar dat is niet zo.

    • Cornelis zegt op

     Jij doelt waarschijnlijk op andere krachten dan een democratisch gekozen regering.

 3. Glenno zegt op

  Ik vraag me af waarom de reactie van Lung addie zo vilijn moet zijn. Ook ik vind het een legitieme en van betrokkenheid getuigende vraag.
  Zelf woon ik in Chiang Mai en heb hele lange rijen wachtende mensen gezien. Wachtend op een voedselpakket.
  Niet bij overheidsgebouwen. Niet uitgedeeld door het leger of welke overheidsinstantie dan ook. Het was vooral bij tempels die het konden doen van particuliere giften.

  Is dat de enige waarheid? Geen flauw idee. Ik heb geen overheidsdienaren gezien, maar dat betekent niet dat ze niets hebben gedaan. Ik zie niet alles, ik weet niet alles, ik ben niet overal.

  Dus …. Lung addie, dat geldt ook voor jou. Wees een beetje aardiger. Kost niks.

  Welgemeende vriendelijke groet aan allen.

 4. RobHH zegt op

  Korting op de energierekening. Eenmalige uitkeringen. Voedseldistributie vanuit de tessabaan (in Hua Hin tenminste wel)

  Doe maar of het allemaal niets is.

  Heeft de schrijver echt het idee dat alleen de lokale ‘farang’ zich bezighouden met voedsel uitdelen? Waar komt dat waanidee toch vandaan? Dat ‘wij’ het land en de economie draaiende houden?

  Misschien zijn het alleen expats die zichzelf zo uitvoerig op de borst kloppen en hun naam in alle sociale media terug willen zien?

 5. Erik zegt op

  Lung Addie, Thailand is zo lang als de weg van Utrecht naar Gibraltar en wat in jouw woonregio plaatsvindt kan elders zo maar achterwege blijven. Mijn informatie is dat de (lokale) overheid niet overal bijspringt en dit noodgedwongen wordt overgelaten aan lokaal initiatief van Thais en van gasten. Gelukkig wordt ‘burenhulp’ in dit land nog met hoofdletters geschreven en kookt men in de kleine gemeenschappen voor elkaar.

  Mijn indruk is dat deze hulp niet nadrukkelijk vanuit de top wordt aangestuurd. En dat acht ik buitengewoon jammer.

 6. Tino Kuis zegt op

  Moderator: Deze link heeft niets te maken met de vraag waarom het leger niet helpt met gaarkeukens/voedselverspreiding.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website