Beste lezers,

Ik ga straks naar Thailand en wil meer meenemen dan € 10.000,- Waar precies moet ik dat aangeven op Schiphol nadat ik ben ingecheckt bij
EVA air?

Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

25 reacties op “Lezersvraag: Waar op Schiphol moet ik aangeven dat ik veel geld meeneem naar Thailand?”

 1. Paul zegt op

  Dan moet u aangifte doen bij de Douane.

  Onder aan de pagina kunt u het aangifteformulier downloaden. U vult dat in en geeft het af bij de Nederlandse Douane wanneer u vanuit Nederland de EU uitreist of wanneer u van buiten de EU in Nederland aankomt. Reist u via een ander EU-land de EU in of uit? Doe dan aangifte bij de Douane van dat EU-land en vraag daar om het aangifteformulier. 

  Gewoon ff Google douane geld Schiphol

  https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/bagage/content/geld-meenemen-op-reis

  • Ger-Korat zegt op

   Schiphol: Doe aangifte bij de Douane in vertrekhal 3 (Kantoor Tax refund/OB teruggave).

  • eugeen zegt op

   Ook bij aankomst in Thailand het geld declareren Dat is het belangrijkste. Als je je bagage hebt genomen verlaat je via 13 de bagagezaal. Daar zeg je dat je geld te declareren hebt. Duurt in Thailand hooguit 5 minuten.

 2. Jo_han zegt op

  Wat Paul schreef klopt.Ik had alle benodigde papieren.Echter bij de douane op Schiphol werd zeer vreemd gehandeld.Het duurde ruim een uur.Er werd mij verteld dat hun copy machine defect was en dat ze naar een andere afdeling moest.Zag ze wel telefoontjes plegen met mijn formulier in de hand.Na een uur de vereisten stempel.Toen naar de veiligheids controle.Daar werd ik apart genomen paspoort ingenomen en al het geld werd nageteld.Ik gaf het papier van de douane dat alles was goed gekeurd.Deze was een halfuur eerder goed gekeurd.Maar daar werd niet op gereageerd.Nog meer mensen werden erbij gehaald.Ik zij zo mis ik nog mijn vliegtuig maar dat maakte hun niets uit.De Douane werd gebeld na een half uurtje kwamen er twee beambte aan.Zij lazen de brief van de goed keuring en alles was oké.Maar ik was weer 3uur verder en de rij bij de paspoort controle was gigantisch geworden.Daar op aansluiten was vliegtuig missen als ik netjes aansloot in de rij.Dus vroeg ik jullie hebben me dik 2 uur vast gehouden nu mis ik mijn vlucht kan je mij niet voorrang geven bij de paspoort controle.Zonder antwoord liepen ze weg.Ben toen maar zelf voor in de rij gaan staan.En kon net op tijd mijn vlucht halen.Kort same gevat ga ruim van tevoren 4 uur naar Schiphol. Wordt nog steeds kwad als ik er aan terug denk behandeld als een crimineel.Een goede afhandeling en vlucht gewenst .
  Johan

  • Leo Th. zegt op

   Wat een amateuristische instelling van zowel de douanebeambten als de veiligheidsmedewerkers. Je machteloosheid en stress om je vlucht te missen kan ik mij goed indenken. Was er natuurlijk niet bij maar na al dat wachten raak je logischerwijs geïrriteerd en dat zal wellicht in je vraag om voorrang te krijgen bij de paspoortcontrole doorgeklonken hebben. Die 2 gasten van de douane zullen wel niet gediend zijn geweest van jouw, overigens terechte, opmerking dat jij dik 2 uur kwijt was aan deze kwestie en daardoor je vliegtuig dreigde te missen. Ronduit onbeschoft van hen om zonder antwoord aan jou weg te lopen. In ieder geval een goede tip van jou om ruimschoots op tijd op Schiphol te zijn wanneer je aangifte moet doen van het bij je dragen van meer dan € 10.000,=.

  • eugeen zegt op

   Ofwel overdrijf je fel met je tijden, ofwel heb je er in hun ogen niet al te betrouwbaar uitgezien, ofwel werkt men op de luchthaven daar amateuristisch. Ik heb op de luchthaven in Brussel al verschillende keren geld gedeclareerd en daar duurt dat amper 5 minuten.

 3. Roel zegt op

  Ja na paspoort controle naar douane en daar aangeven.

  Ik heb dat ook 1x gedaan en doe het nooit meer. Netjes geld besteld bij de bank, papier erbij van de bank met de soorten bankbiljetten, ondertekend door de bank. Dus niets aan de hand zou je zeggen.

  Naar douane kantoor voor aangifte, al het geld moest op tafel in een afgesloten ruimte, ook kleingeld.
  Om een lang verhaal kort te maken, zat anderhalf uur opgesloten en ben als een crimineel behandeld, amper nog tijd om mijn vlucht te halen. Komen van de douane belasting medewerkers bij en die treiteren behoorlijk om nadien met een excuus te komen van verkeerd sofinummer te hebben gecontroleerd. Ze kunnen zo zien dat het geld van mijn bank afkomstig is, geen schulden heb op basis mijn sofinummer en er toch mee komen dat er 97000 euro openstaat maar niet verwees naar mijn sofinummer.

  Ik neem niet meer zoveel geld mee, in ieder geval al het geld wat ik bij mij zal hebben, ook buitenlandse valuta zal onder de 10.000 euro blijven. Ze kunnen de pot op daar.

  Maar heel veel succes.

  • Leo Th. zegt op

   Roel, sinds juni 2015 vindt op Schiphol de paspoortcontrole plaats na de veiligheidscheck! Thuis het desbetreffende formulier downloaden en invullen (zie reactie van Paul) en op Schiphol aangekomen het formulier afgeven bij de douane in vertrekhal 3 (zie reactie van Ger) en het geld laten tellen. Eventueel kan je alvorens het bezoek aan het douanekantoor eerst inchecken bij de luchtvaartmaatschappij. Na het inchecken en de afhandeling op het douanekantoor begeef je je naar de veiligheidscontrole, waar zoals Johan beschreef het geld nogmaals geteld wordt en helaas in het geval van Johan de medewerkers niet goed raad wisten hoe te handelen waardoor er de nodige vertraging ontstond. Als laatste vindt tegenwoordig de paspoortcontrole plaats. Daarna kan je eventueel nog taxfree winkelen, iets drinken of eten, om vervolgens naar de juiste gate te gaan.

 4. Jan zegt op

  Ik zal erover nadenken. Soms hoor ik ook wel positieve berichten.

 5. Paulie zegt op

  Klopt wat hier boven word geschetst. Begin er beter niet aan. Je bent tevens geregistreerd, en bij volgende vluchten een extra doelwit. Als de mogelijkheid daar is, dan kun je het beter overschrijven. Wees voorzichtig

 6. Rob zegt op

  Ik zou sowieso een klacht indienen bij de ombudsman als ik me door de overheid onheus behandeld voel, kijk iedereen begrijpt dat ze moeten controleren op witwas praktijken maar ze moeten wel fatsoenlijk met je omgaan.
  Om het hier te vermelden heeft wel zin zodat mensen weten dat ze een hoop tijd kwijt kunnen zijn, maar het lost niks op voor wat betreft een onbeschofte behandeling.

 7. eduard zegt op

  Heb hetzelfde meegemaakt op pier D om geld aan te geven.Zeer brutale en onbeleefde mensen daar, ik was 2 uur verder. Een zeer gezette dame zei dat ik even moest wachten ,want ze was aan het werk.Toen ik de opmerking maakte dat ik ook aan het werk was ,was het bingo. Liet me een half uur wachten en toen kwamen er 2 kerels bij en werd meegenomen in hun kantoor.Had een aanzienlijk bedrag bij me en was gewoon een bankopname met het opname biljet van de bank erbij.had een rond getal ingevuld en het kleine geld niet erop gezet.Alles nageteld en moest mijn zakken leegmaken, toen kwam er nog een paar 100 bij, alle papieren weer opnieuw invullen en exact het bedrag erop.Op de vraag dat ik er 10000 euro onder mag zitten i.v.m. vrije meename,werd gelachen.Ze kunnen bij je bankrekening,is mij opgevallen.Toen moest ik mijn laptop openen en foto s weergeven die erop stonden,toen ik vroeg waarvoor,kreeg ik als antwoord:,,U gaat naar Thailand en we weten wat voor soort daar heen gaat,, het woordje pedofiel viel net niet uit zijn mond. Bijna mijn vlucht gemist,ze hebben ermee bereikt dat ik nooit meer geld aangeef, gewoon in me koffer, met opnameschrift bij me want die ellende wil ik niet meer.

 8. Joe Argus zegt op

  Typisch, dat gedrag van die onbehouden machtswellustelingen op Schiphol ! Die blijken – de goeden niet te na gesproken – telkens weer volkomen vergeten dat WIJ, belastingbetalers die hun salarissen ophoesten en hen aan hun baantje hielpen, hun baas zijn. De burgerij is de baas. Zij zijn de dienaren van het volk, de civil servants zoals ze in GB zeggen. Zij zijn er dus om ONS, de burgers, te dienen – niet omgekeerd !
  Daar kunnen deze machtsprutsers niet vaak genoeg aan herinnerd worden.

  • Jacques zegt op

   Sterker nog ze betalen zelf ook mee aan hun salaris als Nederlandse belastingbetalers en zijn dus ook verantwoording aan zichzelf verschuldigd. Maar ondanks de negatieve ervaringen (de goeden niet te na gesproken) zou wat meer begrip in zijn algemeenheid beter zijn. We blijven als mens wel gelijkwaardig aan elkaar toch of behoor je als ambtenaar tot een lagere categorie.

  • Cornelis zegt op

   Ik weet het, het is een onbelangrijk detail in jouw ogen, maar: die ambtenaren zijn ook de uitvoerders van de kennelijk ook de belastingbetalers gewenste wetgeving…………

 9. Erik zegt op

  Ik zit met open mond deze reacties te lezen. Wat bezielt iemand om met meer dan €10.000 in cash te gaan reizen? Is dit alleen maar om een paar centen aan kosten voor overboekingen of pinnen te ontlopen? Bijzonder.

  • Jo_han zegt op

   Erik voor mij waren die paar centen een kapitaal.En het grootste voordeel zit in het omwisselen. wisselen bij een wisselkantoor en je kan dan nog een betere koers bedingen.En dan die paar centen naar BKK bank brengen.Kan het je aanraden dan verdien je ook een paar centen extra.

  • eugeen zegt op

   Als je een hoog bedrag in een wisselkantoor laat wisselen, kan je een hogere wisselkoers krijgen dan aangegeven is.

 10. KhunKarel zegt op

  @ onbehouwen machtswellustelingen op Schiphol !

  Kan ik geheel onderschrijven, ik mijdt Schiphol reeds 5 jaar als de pest na een incident waarbij ik als een hond behandeld ben, het woord wat ik voor deze lieden wil gebruiken mag niet van de moderator, maar heeft iets met de 2e W.O. te maken.

  Een goede vriend van mij werd dit soort behandeling een keer beu en zei: ”wat zijn jullie nou eigenlijk ook een stelletje onbenullen”, dat kostte hem 270 euro boete, en heeft vliegtuig gemist, ik vind onbenul nog een hele milde uiting als ik bovenstaande verhalen lees.
  Gewoon een andere vlieghaven nemen dan word je ook niet met zoveel machtsvertoon als untermensch behandeld, die behandeling komt overigens om dat je een Nederlands onderdaan bent.

  • Cornelis zegt op

   Weer zo’n broodje aap-verhaal. Men kan simpelweg geen boete opleggen voor het simpele gebruik van de benaming onbenul.

   • KhunKarel zegt op

    Broodje aap is jouw reactie. Was jij er soms bij? waar baseer jij jouw mening op? Vergeet niet dat het woord Homo hoe onvoorstelbaar ook strafbaar is gesteld als je dat tegen een ambtenaar zegt levert dat een boete op, dus ik denk dat er iets is veranderd is in wetgeving of uitvoering daarvan.
    Ik blijf er bij dat als ambtenaren zich onbehouwen gedragen zij niet raar op moeten opkijken als mensen zich verbaal niet meer in kunnen houden.
    Het is verder uitgebreid in het nieuws geweest ambtenaren Politie en andere dienaren hebben er genoeg van om namen genoemd te worden, of zij dit op zicht zelf hebben afgeroepen of niet dat doet niet ter zake. Zelfs het meest onschuldige kan al als een belediging worden opgevat.

    Wat ik er niet bij verteld heb (ik wou het kort houden) is dat na veel irritatie van beide kanten ook een lichte schermutseling had plaatsgevonden, beetje trekken en duwen maar niet ernstig en men hem gesommeerd had zijn woorden terug te nemen,wat hij niet deed.
    Dus toen had men er genoeg van en hij van hun. dat resulteerde in de boete. 2 uur later en het nodige papierwerk kon hij naar huis om de volgende dag zijn reis te hervatten.

    Nu ik dan toch bezig ben, Het hele verhaal is eigenlijk niet te geloven want hij had zich zelf beklaagd bij de douane dat de geldhond die hem besnuffelde niet reageerde en verder liep naar iemand anders toe.
    Toen vroegen zij hem heeft u dan geld bij u? ja was het antwoord 9000 euro. toen moest hij mee het kantoor in omdat ze het geld wilden zien. Hij zij toen Nee want dan mis ik mijn vliegtuig, ik vertel jullie toch dat ik geld bij me heb, toen is hij besprongen door 4 ambtenaren en het kantoor in gesleurd.
    Tja dit was niet slim van hem, maar dat was het karakter van de man goudeerlijk en dacht met deze melding correct. te handelen .NEE DUS!
    ik zou niets hebben gezegd, maar hij had ooit honden getraind en was verbaasd dat dit gebeurde ook met het oog op veiligheid.

 11. rob zegt op

  9000 Euro contant meenemen plus wat je normaal in je portemonnee hebt , uiteraard onder de 10.000 euro blijven. Bankpassen mee en in Thailand elke dag voor 500 euro aan baht pinnen en een familie lid of goede vriend 1 of 2 keer bij Western Union een bedrag laten storten wat je ter plekke ophaalt.. Zo doe ik dat tegenwoordig als ik een groot bedrag mee wil nemen. Nooit zal ik meer wat aangeven op Schiphol, ook ik ben ooit eens als een crimineel behandeld en miste ook bijna mijn vlucht en dat maakt hen niets uit….

 12. janbeute zegt op

  Kontant geld meenemen en zeker in zulke hoeveelheden is zowie zo vragen om problemen , diefstal verlies enz.
  Maar wil je toch niet anders neem dan 9999,– Euro mee.
  No problem lijkt me dan.

  Jan Beute.

 13. Joe Argus zegt op

  Nog even dit: iedereen die van Schiphol vertrekt, is volgens ONZE douane (want die is van ons,niet omgekeerd dus) een Wereldreiziger.

  Er is door onze overheid een giga-kapitaal verbrast om tv-kijkend Nederland middels een golf aan kostbare tv-spotjes in dit lachwekkende sprookje te doen geloven. Wij MOETEN voor vertrek de DOUANE-APP downloaden, zodat wij onderweg precies weten wat van die lieden wél en vooral niét mag.
  Die lui denken warempel dat Nederlanders,, zodra zij op vakantie gaan of anderszins even willen ontsnappen, vooreerst op de douane-app gaan kijken!

  Ik heb een nieuwtje voor onze douane: Nederlanders trekken massaal de grens over om éventjes geen last te hebben van die hoogst irritante, alom aanwezige overheidscontrole. Het laatste wat reizende NL-ers dan doen, is kijken wat onze voorbeeldige overheid vindt van hun bewegingen buiten Nederland.

  De douane ziet in iedereen die van of naar Thailand reist een crimineel – of die de dure douane-app nou heeft gedownload of niet !

 14. Slappe was zegt op

  Toevallig ben ik op 3-10 vanaf Schiphol vertrokken en heb meer dan €10k aan valuta en waardepapieren aangegeven bij de douane.
  Ik heb de tip van Paul (de eerste reactie) opgevolgd en het formulier gedownload en onderweg naar Schiphol ingevuld.
  Nadat ik mijn bagage bij de incheckbalie in terminal 3 ingeleverd had, ben ik naar het douane kantoor gegaan. Dat kantoor ligt in terminal 3 schuin vóór incheckbalies 30 en 31.
  Bij het invullen van het formulier had ik wat fouten doorgehaald, wat door de beambte afgewezen werd. Hierop zocht hij een nieuw formulier dat ik aan het loket opnieuw moest invullen. Ik heb tot op de cent nauwkeurig ingevuld wat ik aan valuta enz. ging uitvoeren. Naar bewijzen waar het geld vandaan kwam werd niet gevraagd.
  Vervolgens ging hij naar een andere kamer en heeft enkele minuten getelefoneerd, waarna ik het formulier gestempeld terugkreeg.
  Alles bij elkaar heeft dat 5 tot 10 minuten geduurd.
  Daarna door de vliegticket-controlepoortjes, door de paranoia-afdeling en door immigratie. Ik ben verder niet aangesproken/apart genomen door beambten tijdens het resterende uur vóór boarding time.

  PS: Vorig jaar wilde ik een bedrag kleiner dan €10k aangeven, maar dat wilden ze niet in behandeling nemen. (In Thailand trouwens ook niet, maar – hoewel minder dan $20k – deze keer wel.)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website