Lezersvraag: Waar kunnen wij bruin bier kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
26 mei 2020

Beste lezers,

Simpel vraagje, na het lezen van het artikel over biercultuur. Waar kunnen wij een goed bruin biertje kopen en betaalbaar, om onze stoverij mee klaar te maken?

We wonen niet in Pattaya, Phuket of Bangkok.

Of heeft iemand andere tips?

Merci,

Groet,

Jean Bernard


» Laat een reactie achter


16 reacties op “Lezersvraag: Waar kunnen wij bruin bier kopen?”

  1. Massart Sven zegt op

    Jean Bernard,

    Het enige bruin bier dat ik ken is Lao dark maar de smaak ken ik niet.

    Smakelijk

    Sven

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Lung addie zegt op

      Beste Sven en Jean Bernard,
      ik gebruik het bruine Lao bier om stoverij te maken. Kan je zowat overal kopen: Makro, Big C, Tesco…..Om het gewoon te drinken koop ik het niet: is niet mijn smaak, enkel om te koken.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  2. Dree zegt op

    Laat je boter smelten in de pot doe er je stoverij vlees in wat bruine suiker en uien bij even mengen en doe er gewoon bier bij dan kom je aan het zelfde resultaat, smakelijk.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  3. Fons zegt op

    Big C en Makro verkopen Belgische biertjes

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  4. Jos zegt op

    Beste,
    Ik zat met hetzelfde probleem. In België gebruiken wij altijd bruin tafelbier. Heel lekker, niet duur, en overal te vinden. Maar niet te verkrijgen in Thailand.
    De eerste keer hier dan maar bruine Leffe gebruikt. Lekker, maar veel te duur hier om stoofvlees mee te maken. Toen heb ik Franziskaner Weissbier Dunkel gevonden. Een Duits bruin bier dat sterk aan ons tafelbier doet denken. Stond in de Makro aan 119 THB voor een halve liter geprijsd, dus dat valt wel mee.
    De smaak van mijn stoofvlees was wel dik in orde. Zelfs beter dan met die Leffe. Een beetje zoeter ook.

    PS: Ik wou anders ook nog wel, de hier eerder genoemde, bruine Laos proberen, maar die is zelfs nog iets duurder en ik ben vanaf nu gewonnen voor die Duitser.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  5. Jos zegt op

    In navolging van mijn vorig bericht een link naar een foto van dat Duitse bier.
    Ik weet niet of dit geplaatst mag worden?

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10220282771754169&set=a.10220282771154154&type=3&theater

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  6. Wim zegt op

    Gebruik Beer Lao (Dark). Een paar jaar geleden, tijdens een tripje naar Laos,in Luang Prabang kwam ik in een belgisch restaurant terecht waar ze buffelstoverij maakten met bruine Beer Lao, heerlijk !!!
    Ik haal het bij Tesco.
    Succes

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  7. Wayan zegt op

    Limcharoen in Mahasarakham zijn veel soorten Bieren uit Belgie te koop,
    ik gebruik regelmatig Kasteel donker
    Probeer eens te bellen ( in Thais )098 6653645 of 043 721043.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Jos zegt op

      Dat gaat een kostelijke stoverij worden…..

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • lung addie zegt op

        Lekker eten mag iets kosten,,,,toch voor een bourgondische Belg. En idd, bruin Kasteelbier is een uitstekende keuze. Ik gebruikte dit vroeger steeds in Belgenland, toen het Pied Boeufbier bijna niet meer te vinden was.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: +1 (obv 1 stem)
        • Jos zegt op

          Bruin en blond tafelbier verkrijgbaar in elke Colruyt hoor.

          VA:F [1.9.22_1171]
          Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. Hans zegt op

    Ook verkrijgbaar in Tesco is ‘Kaiserdom dark lager’ in blik van 500 ml. Prijs 129 Baht/500 ml. Maar geen ervaring met dit merk. Privaatbrouwerij Bamberg Duitsland. Maar 2 flesjes ‘Lao dark lager’ van 330 ml aan 65 Baht het stuk is dus wel beterkoop, daar je hier 660 ml krijgt voor 130 Baht.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. piedt zegt op

    Heb een paar maanden geleden, ook ECHT BELGISCH stoofvlees gemaakt. Heb daar inderdaad Donker Kasteelbier, voor gebruikt, aangekocht bij Limcharoen, in Mahasarakham. Inderdaad beetje prijzig, maar voor ne volle pot stoofvlees, is mij dat 130 Bath zeker waard. Smakelijk, en vergeet de goede scherpe mostard niet, voor op het boterhammeke met mostard om Uw gerechtje in te stoven .Sabsabsab.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Jos zegt op

      1 flesje bier?
      Ik gebruik altijd 1 liter bier op 1 kilo rundvlees. En inderdaad, scherpe mosterd op 2 boterhammetjes

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. Sjk zegt op

    Door alle berichtjes ben ik nu wel benieuwd naar het volledige recept van dit stoveke. Wie kan mij dit hier beschrijven

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. Lung addie zegt op

    Beste Sjk,
    Vlaamse carbonaden maken is eenvoudig:
    We gaan uit van 1kg rundsvlees (geen filet pure) bv van de schouder
    -eerst aanstoven in boter…. peper en zout toevoegen
    -als het vlees mooi bruin gebakken is twee dikke uien, mag redelijk grof gesneden zijn, toevoegen en even laten meestoven met het vlees.
    -bruin bier toevoegen zodat het vlees net ondergedompeld is.
    -Laurier en tijm toevoegen
    -heel zachtjes laten sudderen met het deksel op de stoofpot (zo traag mogelijk). Dit kan, afhankelijk van de taaiheid van het vlees, gemakkelijk 2.5/3u duren.
    -van tijd tot tijd even doorroeren en voelen met een vork of het vlees zacht is
    -een of twee sneden brood, goed gesmeerd met mosterd boven op het vlees leggen, met de mosterd naar beneden, en laten meestoven. een paar klontjes suiker of wat bruine suiker, toevoegen om de ‘scherpe toppen van de mosterd af te vlakken.
    -Van nu af moet je wel in de buurt blijven want het brood zal de saus doen aandikken… dus regelmatig goed doorroeren zodat het boeltje niet aan de bodem van de pot bakt.
    -Indien de saus niet dik genoeg is kan je deze eventueel met een sausverdikker (maizena…) aandikken.
    -Wil je echt een mooie bruine, gladde saus: zwarte fondant chocolade (een soeplepel) toevoegen. Niet te veel chocolade gebruiken zodat je deze niet kan smaken. De chocolade behoort NIET tot het originele recept en moet dus niet.
    smakelijk.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +4 (obv 4 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website