Lezersvraag: Waar in Pattaya kan ik aardappelen voor frites kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
1 oktober 2019

Beste lezers,

Waar kan ik in Pattaya aardappelen kopen om echte Belgische friet te maken? Ik ben al in alle winkels geweest maar mijn frieten waren steeds donkerbruin en zagen er niet uit.

Groet,

Kasongo (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Waar in Pattaya kan ik aardappelen voor frites kopen?”

  1. Dieter zegt op

    Dat probleem hadden wij 15 jaar geleden ook. Ik ben tot een persoonlijk besluit gekomen dat Thaise aardappelen niet geschikt zijn om te frituren. Sindsdien kopen wij als we eens willen friet eten gewoon een zak diepvriesfritten. Amerikaanse vind ik het lekkerste.

  2. Chris van het dorpje zegt op

    In het grote dorp , bij de Tesco of Big – C krijg ik gewon die zelfde aardappelen ,
    die je ook in Nederland krijgt en die friet , die mijn vrouw maakt ,
    zijn altijd goudgeel en heel lekker .

    • tooske zegt op

      Ja, echt waar hoor.
      Dutch potato’s, product of China staat met grote letters op de doos.
      Ik koop mijn aardappelen bij de Makro en kies als die keuze er is voor “Local product ”
      helaas niet altijd op voorraad en dan nood gedwongen de chinese nederlandse versie.
      En voor frieten FARM FRIETEN uit de diepvries.

      • Johannes zegt op

        Tooske, ik heb een paar jaar geleden een dokumentare gezien van het Nederlands Belgisch friet fabiek Farm frite, die hadden in China een stuk land gekocht ter grote van de provincie Utrecht waar men op grote schaal Hollandse aardappels kweekte om die dan in een nieuw gebouwde fabriek te verwerken voor diepvries friet, die voor McDonalts, KFC en diverse andere fastfood en super markten te voorzien van Farm Frite de kleinere aardappels werden als Dutch potato’s naar de winkels in China en de omliggende landen verkocht.

  3. Lung Lie zegt op

    Tjah, heb het ook verscheidende keren geprobeerd en ik sluit mij aan bij Kasongo en Dieter: zelfde ervaring. Maar… ik probeer de “goudgele” tip 🙂 van Chris. Ben benieuwd.

  4. Herbert zegt op

    Bij de Macro haal ik friet waar ik hier geen nederlander over hoor klagen.
    en dat verkopen we hier met fricandellen en kroketten in Dutch Guesthouse Chiang Mai

  5. Edaonang zegt op

    Welke olie gebruik je? Ik heb mooie goudbruine frites van Tesco aardappelen en gebruik zonnenbloemolie. Iets duurder maar veel gezonder.

  6. henk zegt op

    de patat word bruin doordat er te veel suiker in zit ,bij verhitting karameliseert (hoop dat ik het goed typ?) het waardoor de verkleuring ontstaat
    om goudgele patatjes te krijgen moet je dus een aardappel soort hebben met een heel laag suikergehalte.

  7. John zegt op

    Ja bij Tesco, maar ik heb een airfryer en ze komen er heel erg lekker uit!

  8. Marcel zegt op

    Dat bruine komt door verbranding van suikers 🙂
    FarmFrites heeft een vestiging in BKK.
    Zou hun even vragen waar zij, bij jou in de buurt, leveren.
    https://www.facebook.com/pages/Farm-Frites-International-BV/525231391145801

  9. joskeshake zegt op

    wel eerst voorbakken op ca 135 gr , laten afkoelen, desnoods in diepvries en dan opbakken op 180 gr,ze zullen dan wel lekker zijn en mooie kleur hebben, zelfs met petatten van de makro.

  10. rori zegt op

    Voor echte frites heb je friet aardappelen nodig. Zoals gesteld hebben de thiase aardappels een te hoog gehalte aan suikers. Dus geimporteerde vanuit China of Australie werken wel.

  11. Jasper zegt op

    Yep, inderdaad, onaangename donkerbruine smaak omdat de aardappelen een te hoog suiker gehalte hebben.
    Waar ik wel goede ervaringen mee heb (gewoon aardappelen van de markt) is om ze eerst voor te koken, een 12-15 minuten, en na fkoeling patatsgewijs te snijden en op middelhoog vuur in de wok te frituren. Mooi goudbruin, en blank van binnen.

    Alternatief is diepvries van de Makro, wij eten graag de curly fries – goede knapperige kwaliteit voor weinig.

  12. Erwin Fleur zegt op

    Beste Kasongo(be),

    Het is gewoon op de markt te koop, en mochten zij geen verse aardappelen hebben(lijkt mij stug)
    dan kunt u vragen ‘waar of het wordt voor ‘u besteld tegen een normale prijs.

    Met vriendelijke groet,

    Erwin

  13. Lung addie zegt op

    Ik doe het net als Jasper hierboven schrijft: eerst een 15tal minuten koken. Laten afkoelen en dan in de gewenste vorm snijden: als frieten of als blokjes. Pas dan frituren. Ja, dit zijn geen ‘echte’ frieten maar wel lekkerder dan gecaramelliseerde misbaksels. De gebruikte olie is ook wel heel belangrijk. Niet alle soorten olie zijn geschikt om frieten in te bakken. In Makro verkopen ze alleszins frituurolie. Verder heb ik, op deze manier klaargemaakt, geen probleem met de aardappels welke ik gewoon op de markt koop.
    Ook de diepvriesfrieten, gekocht in Makro, zijn best lekker. Ik neem die met een dikte van 8-10mm.

  14. LUCAS zegt op

    aardappelen met teveel water maken de frieten bruin al tijdens het voorbakken ..na het afbakken zeker, je kunt het al zien en voelen als je ze schilt. soms hier ook op de filipijnen 3 soorten aardappelen ondereen.

  15. l.lagemaat zegt op

    In het verhaal gaat het alleen over de soort aardappel.
    Ik lees niets over de bakwijze.

    Al de aardappel geschild is in een bak met water laten vallen en er weer uit halen.
    Dan op de gewenste friet dikte snijden! ( Verschil Hollandse / Belgische )
    De frietjes mogen maar hoeft niet kort in heet water koken en eruit halen. ( lekkker van binnen)

    Vloeibare frituurolie op 140 C/ 150 C brengen en frieten voorbakken, laten uitlekken op vetvrij papier.( nog geen kleur!)
    Daarna frituurvet op 175/ 180 c brengen en dan afbakken, af en toe schudden.
    Erbij blijven! Begint de friet mooi geel te kleuren, dan is deze klaar, even schuddden, evt. een beetje zout erbij en opnieuw op vetvrij papier laten uitlekken.

    Diepvries frietjes, de gewenste dikte kiezen. Even uit de diepvries laten liggen, maar niet te lang.
    Dan begint het voorbakken enz.
    Er is verschil tussen bakken d.m.v. flessen gas, aardgas of een elektrisch frituurapparaat.
    Even experimenteren, het went snel genoeg!
    Het lijkt een heel proces, maar dat valt erg mee!.

    Een goede keuken heeft fijd nodig.

    Eet smakelijk!

    • l.lagemaat zegt op

      Kleine aanvulling.

      De aardappels kocht ik op de markt.
      De diepvries patat bij de Makro op de Sukhumvit Road, soms Big C + aan de Pattaya Klang

  16. Jack Braekers zegt op

    Je kan in de Big C extra Pattaya Klang. Voor 135 baht echte Belgische diepvriesfrieten kopen. Bovendien krijg je 1 pak gratis. Dus 1 kopen en het tweede gratis. Ze zijn echt goed!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website