Lezersvraag: Virtueel vast telefoonnummer in Nederland?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
28 november 2020

Beste lezers,

Tot voor enkele jaren geleden had ik een virtueel vast telefoonnummer in Nederland dat ik gebruikte om naar Nederland te bellen en meer met name om vanuit Nederland gebeld te worden (bijvoorbeeld door mijn pensioenfonds). Dat Nederlandse nummer stond dan via VoIP doorgeschakeld met mijn computer in Laos en van daaruit weer doorgeschakeld naar mijn mobiel nummer daar. Zo was ik voor Nederland gemakkelijk en laagdrempelig bereikbaar. Ik betaalde toen € 10,- per jaar.

Nu weer naar een soortgelijke situatie gezocht (oude mogelijkheid is opgeheven) en kom dan uit op doorschakelbedrijven die een maandbedrag in rekening brengen en daarnaast nog kosten per minuut. Zo iets zoek ik dus niet. Dat is voor de zakelijke markt

Ik meen me te herinneren dat er in het verleden op de blog over gepubliceerd is. Staat me iets van bij dat je daar rond de € 8,- jaarlijks voor betaald en men er zeer over te spreken was.

Nu mijn vraag dus.. wie helpt me op wegen heeft goede tips en/of gebruikerservaringen?

Ik hou me aanbevolen voor jullie reacties. En mijn dank alvast.

Groet,

Jan

11 reacties op “Lezersvraag: Virtueel vast telefoonnummer in Nederland?”

 1. Ton zegt op

  Het is mogelijk om via skype een virtueel nummer te hebben in elk gewenst land voor een laag bedrag per maand/jaar.
  Je moet dan wel skype op je smartphone installeren on dezelfde faciliteit te hebben als je beschrijft.

 2. haki zegt op

  Misschien is Voip Discount wat voor je?

 3. James Post zegt op

  Hallo Jan,

  Dat kan met een skype nummer. Je moet dan wel een NL-nummer opgeven (bijv. familie). De kosten voor doorschakelen naar een Thais/Laos nummer is enkele centen per minuut.

  MVG James

 4. Prawo zegt op

  Die mogelijkheid bestaat nog steeds.

  Via CheapConnect neem je een Nederlands nummer voor € 8,75 per jaar. Dan kun je een gewoon vast NL nummer kiezen. Dit is een zogenaamd SIP nummer. Ga er voor de zekerheid maar van uit dat je hiervoor een NL-adres moet opgeven van de stad waarvan je het netnummer wilt (op dat adres krijg je overigens nooit fysiek post van ze).
  Je krijgt er als je wilt twee gratis SIP-nummers bij en kunt dan een zogenaamde trunk aanmaken. Met zo’n trunk kun je je mobieltje laten over gaan als je op je NL-nummer wordt gebeld.

  Vraag me verder niet wat en hoe zo’n trunk ingesteld moet worden, want daarvoor ben ik onvoldoende onderlegd. Laat me s.v.p. t.z.t. fools proof weten als het u is gelukt en hoe.

  Hier de referral link waarmee je je account bij CheapConnect kunt aanmaken: https://account.cheapconnect.net/referral.php?ref=25716
  Vergeet net dat u ieder jaar tijdig zelf dit abonnement moet verlengen om het nummer niet te verliezen. Kwestie van tijdig goed agenderen zou ik zeggen.

  Ik gebruik dit nummer op een Gigaset IP-telefoon (aangesloten op mijn router thuis) alleen om gebeld te kunnen worden en (gratis) 0800 of (te betalen) 0900 nummers te bellen. In deze Gigaset kan ik verder ook het account bij mijn VoIP-provider kwijt (zie de volgende alinea).

  Uitbellen doe ik via een VoIP provider, de Gigaset of hun app op mijn mobiele telefoon. In mijn geval Freevoipdeal, (www.freevoipdeal.com) waarmee ik na aanschaf van een beltegoed van € 10 vier maanden lang gratis kan bellen naar vaste nummers in veel landen, daaronder Nederland. Zo is het ook niet erg als de SVB je lang in de wacht zou zetten.
  Het beltegoed zelf gebruik ik voor bellen naar mobiele nummers, tegen 1,8 cent per minuut.

  Je kunt uit veel VoIP providers kiezen. Neem er een met veel zogenaamde “free days” en/of goedkoop bellen naar het land van je voorkeur. Dat laatste is bij iedere provider weer anders.
  Let op dat je bij aanmelden hier meteen juist je adres buiten de EU opgeeft omdat je anders iedere keer BTW gaat betalen over aangeschaft beltegoed.

 5. nico zegt op

  Je kunt via je visa kaart een tegoed op skype nemen. Als ik naar mijn moeder bel via skype, dan kost me dat iets van 2 eurocent per minuut. een half uur bellen kost 0,6 euro. Erg goedkoop. Naar mobiel is iets duurder, maar nog steeds goedkoop. Als mijn tegoed onder de 5 euro zakt, dan nemen ze weer automatisch 10 euro van mijn visa. Kan ik weer 2 jaar bellen.

 6. Murat zegt op

  Dupline is een app die je op je telefoon kan zetten. Kosten 2 euro per maand. Je kan zelf een NL nummer kiezen uit een lijst. Dat is alles wat je moet betalen om via een app met NL nummer bereikbaar te zijn. Voordeel saat op je telefoon als je gebeld wordt ben je altijd bereikbaar en hoeft niet terug te bellen.

 7. Eddy zegt op

  Hallo Jan,

  Ik heb de proef op de som genomen. Ja het werkt, na een uurtje uitzoeken en instellen.

  Heb net bij CheapConnect een gratis account aangemaakt via hun website. Vanuit dat account kun je een NL vast nummer kopen voor 1 jaar voor 8,95 euro en met Ideal betalen. Ik heb bijv een 079 Zoetermeers nummer opgevraagd en gekocht. Vervolgens krijg je een email met dat NL nummer beginnend met 31.. en wachtwoord gekregen.

  Let op: dit nummer en wachtwoord gebruik je om met een zogenaamde “softphone” app op je mobiele telefoon in te loggen. Dus niet het eerste cheapconnect account, deze is alleen voor het aankopen van beltegoed en bekijken van je facturen.

  Om alleen gebeld te worden heb je geen beltegoed nodig. Je kunt vanaf 5 euro beltegoed kopen. Bellen naar NL vast / mobiel kost 2,4 / 5 cent. Stel je bent in NL en je wilt een Thai vast of mobiel nummer bellen dan kost dit 5 cent van je beltegoed.

  Ik heb op mijn Android mobiel de softphone app Calls [https://appgrooves.com/android/vn.calls.sip/calls-sip-voip-softphone/ruddy-nguyen] geinstalleerd. Deze was eenvoudig om in te stellen: alleen gebruikersnaam en wachtwoord. Bij de gebruikersnaam moet je je 31… nummer aanvullen met “@sip.cheapconnect.net”.

  Op deze manier ben ik overal mobiel bereikbaar met mijn vast NL nummer zolang ik internet heb en het kost mij geen beltegoed als ik gebeld word [itt een NL mobiel nummer].

  Eddy

 8. Jan zegt op

  Beste Eddy,

  Allereerst mijn dank !

  Wat heb ik gedaan

  Bij cheapconnect account geopend en nummer in den Bosch aangeschaft

  De app Calls geïnstalleerd

  Binnen Calls geactiveerd

  Inlog +31733690…@sip.cheapconnect.net.
  Password zelf gegenereerd, maar zelfde gebruikt als bij cheapconnect.

  Daarna viavoipdiscount proberen te bellen en daar gaat het mis. Totaal geen reactie

  Wat doe ik verkeerd???.

  Eddy, je kan me privé mailen op ; [email protected] of nog beter whatsappen op +8562022629099.

  Alvast bedankt.
  Heb de app graag werkend

  Groet,
  Jan

  • Eddy zegt op

   Hallo Jan,

   ik kan je niet via je whatsapp nummer bereiken. Vandaar dit bericht:

   1) ten eerste, heb je de status “Registered” in de softphone app Calls gekregen. Dit betekent dat je correct bent ingelogd in Cheapconnect om te kunnen bellen of gebeld worden

   2) als je op de website portal van Cheapconnect inlogt, kun je via deze link [ https://account.cheapconnect.net/sip.php?page=cli ] controleren of je gebeld kan worden. Voer in je net aangemaakte NL vaste nummer zonder 31 en voorafgegaan met een 0, en druk op Start. Je ziet/hoort op je mobiel dat CheapConnect je probeert te bellen. Je kunt geen conversatie voeren.

   3) Als bovenstaande stappen correct zijn verlopen, probeer mij dan te bellen op mijn Cheapconnect nummer 0793690575.

   Succes, Eddy

 9. Foppo zegt op

  Ik zit ook bij cheapconnect, bevalt heel goed.
  Waarom kies je niet voor een 085 nummer?
  Deze is niet plaats gebonden voor wat betreft stad of regio.
  Zelf gebruik ik dit in combinatie met een bureau voip telefoon die zich ook makkelijk laat doorschakelen.

 10. Frits zegt op

  Ik heb zelf ook CheapConnect. Heb deze in mijn FritzBox 7360 router die ik in Bangkok heb staan in geprogrammeerd. De analoge telefoon die ik hier op heb aangesloten heeft nu gewoon een Nederlands nummer, en gedraagt zich volledig alsof hij in Nederland staat.

  Bellen naar Nederlandse nummers kost mij enkele centen per minuut vanuit het CheapConnect prepaid tegoed. Gebeld worden is voor de meeste Nederlandse vrienden van mij gratis of gaat uit hun bundel.

  Overdag is de kwaliteit soms matig, maar dat komt volgens mij omdat ik mijn FritzBox 7360 router via WiFi aan het internet van mijn buurvrouw heb gekoppeld. Zodoende hoef ik zelf geen internetabonnement af te sluiten. ’s nachts is de kwaliteit uitstekend en merk je niet dat ik in Thailand zit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website