Beste lezers,

Vrienden van ons komen 2 februari naar Thailand en vliegen met EVA Air. Zij hebben geboekt bij 333 travel, AMS-BKK-AMS. De ruimere stoelen in de Elite-class waren reeds geboekt, maar zij besloten business class te gaan vliegen.

Buiten dus uiteraard de meerprijs van het ticket, moesten zij 500 euro betalen voor deze verandering. Dat kan toch niet waar zijn? Is dat normaal?

Heeft iemand hier ervaring mee en kan mij vertellen dat dit “gebruikelijk” is?

Alvast mijn dank.

Louise

11 reacties op “Lezersvraag: Veel extra bijbetalen voor een upgrade van je vliegticket naar Bangkok, is dat normaal?”

 1. samee zegt op

  Dat is dus wel normaal. Het ligt namelijk helemaal aan het type ticket dat je hebt gekocht.
  Je koopt een ticket met bepaalde voorwaarden (bijv. of wijzigen mogelijk is en hoeveel je daarvoor moet betalen). De goedkoopste tickets hebben de strengste voorwaarden.

 2. Henny zegt op

  Heel simpel, kijk hoeveel een C class ticket kost vanuit Amsterdam naar Bangkok en retour met Eva Air en bereken of hij juist is.
  c class oftwel business class is anders dan Elite stoel.

  • wibar zegt op

   Lezen is ook een kunst. Het gaat hierbij niet om de verschil prijs tussen c-klasse of elite maar om de kosten voor het omboeken.

 3. Jo zegt op

  Inderdaad wat Samee zegt is correct. Henny zit er naast het gaat om het type ticket. Dit was een Economy Ticket wat omgezet is naar Business class. Elite zat vol zoals geschreven.

  Ik moet wel zeggen dat als je dit op de luchthaven gedaan zou hebben die 500 niet van toepassing zouden zijn neem ik aan. Je praat over een behoorlijk verschil in prijsverschil meer dan die 500,00 euro!!

 4. patrick zegt op

  ik begrijp de vraag en het probleem niet zo goed ,,, tuurlijk is dat normaal en dan is 500 euro bij betalen nog weinig een gemiddelde business ticket kost al gauw tussen de 2200 en 3500 euro pp . diegene die dat kan betalen moet dus niet klagen over de prijs

 5. Jan zegt op

  Als die € 500 voor 2 tickets is dan klopt het wel met mijn eerdere ervaring.
  Tip – het Elite-ticket op een andere naam zetten kostte mij maar € 25…

 6. hugo zegt op

  Bekijk gewoon eens een economy ticket dat kost ongeveer 550 euro gemiddeld, misschien nog een 30 euro meer voor een elite stoel.
  Als ge een business ticket neemt kost u dat ongeveer 1500 euro, als ge luxe wilt dan moet ge luxe betalen.
  Daar komt nog bij dat ge als economy hebt geboek en nu extra vraagt voor wijzigen van uw ticket, dat brengt kosten mee en dat wordt ook vermeld bij de boeking.
  Hoe goedkoper uw ticket koste hoe meer ge moet betalen voor wijzigingen aan te brengen wat ook logisch is.
  Het beste was geweest dat U onmiddellijk business had geboekt.

 7. Leo Th. zegt op

  Het zal best waar zijn, hoe onbegrijpelijk het ook klinkt. In feite verandert er niets, de vluchtdatum blijft hetzelfde en alleen de stoelklasse wordt gewijzigd. Dat de business-stoel meer geld kost is vanzelfsprekend maar om daar ook nog eens € 500,= administratiekosten voor in rekening te brengen is ridicuul. Nu maak ik bij de KLM wel mee dat je in het vliegtuig zelf wordt aangeboden om alsnog een duurdere stoel te kopen, zou dat bij EVA-AIR wellicht ook mogelijk zijn. Anders zouden je vrienden natuurlijk kunnen besluiten om van de oorspronkelijk geboekte stoelen in de Elite class gebruik te maken, is niets mis mee. Overigens worden voor het simpel herstellen van een spellingsfout in de naam bij het boeken van een ticket ook absurd hoge kosten in rekening gebracht door de diverse luchtvaartmaatschappijen. Kosten die totaal niet in verhouding staan met de oorspronkelijke ticketprijs zonder alle (veiligheids)toeslagen.

 8. rori zegt op

  Veel mensen schijnen het niet goed te lezen.

  Het gaat om de kosten om de tickets te wijzigen.
  Daarvoor voor twee tickets 500 euro op moeten hoesten is veel.

  De KLM rekent echter ook bij bepaalde klasses 125 euro per ticket

  Air Berlin rekent vast 50 euro.

  Ik heb het ook met EVA Air aan de hand gehad. Upgrading maar heb toen gezegd dat doe ik niet.
  Is je vrije keus.

 9. Bacchus zegt op

  Het wijzigen van een eco saver ticket is niet mogelijk en wordt dus waarschijnlijk gezien als een cancellation. Kosten hiervan zijn volgens de eva air regels 200 euro per ticket. Een nieuw ticket aanvragen kost 25 euro. Dit tezamen maal 2 zit je al dicht tegen die 500 euro extra. Voordelige tickets zijn leuk, maar bij wijziging zijn de boetes bij alle maatschappijen extra hoog. Belangrijk is dus altijd even te kijken naar de ticketvoorwaarden alvorens te boeken, zeker als je twijfels hebt!

 10. Bauke zegt op

  Ik heb de laatste keer met China airways 800 euro voor eenzelfde upgrade betaald dus 500 is een koopje


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website