Beste lezers,

Wij moeten 28 januari terug naar Nederland. Moet ik nu wel of niet een negatieve covid test hebben? De ambassade weet het niet zeker. De Rijksoverheid zegt NEE, Thailand is veilig land. Ik wil het toch wel graag zeker weten.

Zo ja, waar kan ik zo’n test ondergaan? Wij wonen in muang Loei.

Groet,

Hans

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Van Thailand naar Nederland, wel of niet een Covid test?”

 1. Geert zegt op

  Als de Rijksoverheid ‘NEEN’ zegt, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken.
  Hoe zekerder wil je het nog weten 🙂

  Gegroet,

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad! Maar voor de zekerheid toch ook even checken bij de luchtvaartmaatschappij, want als die je niet laat instappen in Bangkok zonder een bewijs van een negatieve Covid-test heb je er weinig aan dat het voor de toegang tot Nederland niet verplicht is.

   • Khun John zegt op

    Dit is wat de KLM schrijft op hun website,
    Passagiers die van en naar Nederland reizen, zijn vanwege de uitbraak van Covid-19 verplicht om tijdens het inchecken een gezondheidsverklaring in te dienen,
    weet niet met welke maatschappij u vliegt, zou dit wel even checken bij de desbetreffende maatschappij

    • Cornelis zegt op

     Een gezondheidsverklaring in de vorm van een zelf in te vullen formulier, geen Covid test.

    • john zegt op

     gezonheidsverklaring is wel iets anders dan een covidtest met eis dat het een PCR test moet zijn.Ook fit to fly is een verklaring van een gezonheidstest.
     Denk dat het juiste antwoord elders dient te worden gezocht Ken ik niet maar ben in staat om een matige formulering te herkennen.

  • peter zegt op

   Ligt er ook aan welke nationaliteit je hebt denk ik. zal moeilijk worden om nederlandse nationaliteit niet toe te laten??

  • Frans zegt op

   Gisteren door 2e en 1e kamer wetsvoorstel aangenomen dat inkomende reizigers verplicht een negative pcr-test moeten overleggen

   • Alleen uit hoog-risico landen en niet uit laag-risico landen waaronder Thailand.

 2. adje zegt op

  Vanuit Thailand niet verplicht door rijksoverheid maar vliegmaatschappij kan dit wel vragen. Dus informatie vragen bij uw vliegmaatschappij.

 3. laksi zegt op

  Hans,

  Als het de 28e is, dan stikt Thailand van de Corona gevallen en dan zal je wel een test nodig hebben.
  Het aantal gevallen neemt hand over hand toe.

  • Cornelis zegt op

   Vergelijk je de Thaise aantallen wel eens met die in de Europese landen? Zie je dan dat het aantal infecties in Thailand over heel 2020 lager ligt dan het aantal per dag in Nederland, bij voorbeeld? Dan moet er nog heel wat gebeuren voor Thailand ‘stikt van de corona gevallen’.

 4. Yuri zegt op

  Thailand staat inderdaad op de lijst met veilige landen waarvoor momenteel geen PCR test met negatieve uitslag verplicht is. Zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/veilige-landen

  Maar er staat ook: Deze veilige landen kunnen veranderen. Houd daarom deze pagina in de gaten voor de laatste informatie.

  Met het oplopen van de coronagevallen in Thailand zou de veilige status van Thailand snel kunnen veranderen.

 5. reiziger zegt op

  Tot nu toe is het inderdaad niet nodig maar je moet het wel in de gaten blijven houden. Ze kunnen komende weken het beleid aanpassen. Zie heronder de lijst met vrije landen.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/negatieve-covid-19-testuitslag-aankomst-nederland/negatieve-testuitslag-buiten-eu-en-schengen

 6. Bert Minburi zegt op

  Ik vlieg zelf 20 januari weer terug met Emirates. Ik ga max. 72 uur tevoren naar een private hospital een laat een test afnemen. 5-10 min rijden en een paar bathjes. Zekere voor het onzekere ivm transfer in Dubai. Ook fijn voor jezelf dat je bij terugkomst kan melden dat je nog pas getest bent. Succes!

 7. Ronny zegt op

  In het Hua Hin Hospital vraagt men voor een Covid test 2000 Bath. Daar zijn weinige Thai die het willen betalen.

 8. Dielie zegt op

  Op dit moment is er een wet in voorbereiding die onder de spoedwet gaat vallen, waarbij een negatieve test verplicht wordt bij binnenreizen per vliegtuig, boot en trein uit. Deze wet zal binnenkort naar de 1e kamer gaan, dus houd het in de gaten. Het lijkt er op dat er voorThailand ook geen uitzondering zal zijn.

  https://nos.nl/artikel/2363318-kabinet-maakt-haast-spoedwet-verplichte-pcr-test-naar-kamer.html

  • Cornelis zegt op

   Die wet is intussen aangenomen, maar de beperking tot reizigers vanuit ‘hoog risico gebieden’ is gehandhaafd.
   https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/01/08/wetswijziging-aangenomen-negatieve-pcr-test-blijft-verplicht-voor-reizigers-uit-hoog-risicogebieden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website