Lezersvraag: Van Don Muang naar de Nederlandse ambassade

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
9 januari 2021

Beste lezers,

Kan iemand mij vertellen, hoe lang een taxi er over doet van Don Muang naar de Nederlandse ambassade? Dit omdat ik mijn DigiD daar moet activeren.

Groet,

Hans

Rating: 1.00/5. From 4 votes.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Van Don Muang naar de Nederlandse ambassade”

 1. Pieter zegt op

  Neem bus 20 (beneden) naar Mo Chit bus transfer station.
  Dan met Metro (naar Lumpini) vandaar wandelend naar Ambassy… 🙂

  Vlot en avontuurlijk….uurtje?

  Succes

 2. tooske zegt op

  Afhankelijk van hoe snel je een taxi hebt, (kan druk zijn bij de taxi bedeling) bedraagt de rijtijd ongeveer 30 minuten. zorg wel voor een kaartje met de locatie van de ambassade, soi Tonson is aan de achterkant van de ambassade. De meeste taxi’s rijden naar de wireless road dat is de voorkant van de ambassade en dan moet je nog een behoorlijk blokje om lopen.
  Qua tijdsdruk zou ik het niet zo precies nemen, de ambassade is erg flexibel.

 3. Henry zegt op

  Hoi Hans,

  Dat duurt ongeveer 25 minuten mits er geen files zijn anders kan het wel anderhalf uur duren.

  Succes
  Henry

 4. Khun John zegt op

  Hallo Hans,
  Van Don Muang naar de Nederlandse ambassade is ongeveer 25 kilometer, bij normaal verkeer zal het ongeveer 40 minuten zijn, maar s’morgens zal wel iets meer worden i.v.m de spits in Bangkok, vooral op de Sukhumvit road

 5. Erik Kuijpers zegt op

  Hans, je bent zo vaak in Bangkok geweest dat je weet dat je daar geen peil op kunt trekken. Het kan binnen het uur, is eigen ervaring, zeker als je de tolwegen neemt. Maar ook dan kun je op Sukhumvit vast komen te staan en dan kom je te laat. Reken op twee uur, dan ben je mogelijk op tijd.

  Veel hangt af van het tijdstip. Kom je een koninklijke colonne tegen dan sta je ‘even’ stil. Er zijn wel eens demonstraties die de zaak vastzetten. En ik had eens een taxichauffeur die een belletje kreeg van zijn vrouw: hij moest dringend naar huis. Hij belde een vriendje op die me ergens zou oppikken; dat was een kwartier wachten…..

  Dus plan ruim tijd!

 6. hans zegt op

  mijn zwager uit bangkok die ik het net gevraagd heb zegt normaal gesproken maximaal 1 uur, nu met covid zal dat zeker de helft minder zijn

 7. John Chiang rai zegt op

  Onderstaand vindt je een link,hoewel in Duitse taal,waar je in geheel Bangkok je taxi tarief en je afstand kunt laten berekenen.
  Je moet alleen bij de vraag;Start adresse; Don Muang invullen.
  En bij de vraag; Ziel adresse; Dutch Consulate invullen.

  https://www.taxi-rechner.de/taxikosten-bangkok/427

  • John Chiang rai zegt op

   Sorry bij Ziel adresse moet het zijn ; Netherlands Embasy,en als je dan op berechnen clickt krijg je precies het aantal kilometers dat te rijden is, en de ongeveer berekende tijd(afhankelijk van het verkeer) + ca Prijs wat je betalen moet voor je rit.

 8. Hans van Mourik zegt op

  Wat meer duidelijkheid van mijn kant.
  Alsalles redelijk verloopt,land ik om 08.50 ophet vliegveld,volgens mij moet hetmogelijk zijn omop 09-15 bij de taxi standplaatst staan.
  Ben alleen nog niet mij eens,zal ik die gok wagen.
  Want de laatste afspraak is om 10/30.
  Heb nog telefonisch contact gehad met de Ambasade,om te vragen of het mogelijk is om de laatste afspraak te maken om 11.30.
  Zodat ik het in 1 dag kan doen I.V.B met de pandemie die er in Bangkok heerst, en op sommige districtenen rood of oranje is,tevens gezien mijn leeftijd.
  Wil niet in Bangkok overnachten en ook geen gebruik maken van het open vervoer.dus neemik een taxi.
  Het antwoord was Nee,de tijd wordt niet veranderd,het blijftbij deze tijden.
  Hans van Mourik

  • Erik zegt op

   Hans, ga een dag eerder en blijf in BKK slapen. Dan ben je zeker niet te laat. Nabij soi Tonson zijn hotels zat en neem een verse mondlap mee; trouwens, dat virus zit ook in jouw woonregio Chiang Mai hoor.

   • Frank zegt op

    Betreffende de overnachting in BKK zou ik op dit moment niet voor kiezen omdat je de kans loopt dan in CM in quarantaine te moeten. Zit zelf momenteel in BKK in ASQ voor 14 dagen en reis na afloop door naar CM. Er is mij al verteld dat een extra overnachting in BKK en daarna doorreizen naar een andere provincie je gaat verplichten opnieuw in quarantaine te moeten.
    Momenteel wordt het reizen buiten provincies niet meer toegestaan tenzij noodzakelijk voor werk of anderszins (moet gedocumenteerd zijn).
    Beste is om https://www.facebook.com/thailandprd te bezoeken voor up to date informatie over Corona. Dit is een facebook(?) website van de overheid.
    Eventueel ook The Thaiger,comwebsite lezen.
    Denk er ook aan om de Mor Chana app te downloaden!

    Succes met je bezoek aan de ambassade.

  • Ko zegt op

   Het zou moeten kunnen, maar ik vrees het ergste. Doe die trip bijna elke 3 maanden ( naar hotel vlakbij ambassade) en meestal is het 2 uur. De stad in is gewoon vreselijk druk op dat tijdstip. Vanwege corona zijn er ook allerlei beperkingen om op de snelweg te komen vanaf het vliegveld. Dan nog een taxi vinden die dat ritje wil maken, alleen dat kan al een hele opgave zijn. Er staan maar enkele taxi’s en die willen niet naar Sukhumvit op die tijd. En bedenk, je wilt terug naar Chiang Mai vanuit een rood gebied, zijn daar geen nieuwe regels voor?

 9. Ben zegt op

  Hans, dat is heel moeilijk te voorspellen. Het kan in 30 minuten maar gezien het verkeer in de stad en zeker de route naar de ambassade kan wel eens 2 uur duren. Ga buiten de spits in ieder geval.

 10. Hans van Mourik zegt op

  Heb een email naar de Ambasade gestuurd wacht opantwoord/
  Geachte Heer/Mevrouw
  Heb een vraagje.
  Moet mijn Digid bij de Ambasade activeren.
  Maar om een afspraak te maken is de Laatste afspraak tijd om 10.30 uur
  De eerste vlucht Changmai- Bangkok is om 08.55 aankomst 09.55 in Bangkok.
  Door de 2e golf (pandemie) en gezien mijn leeftijd wil liever niet daar overnachten en ook niet in Bangkok van de openbaar vervoer gebruik wil maken.
  Is het niet mogelijk om op 21-01-2021 de laatste afspraaktijd om 12.00 te kunnen maken.?
  Zodat ik met de taxi in 1 dag tijd heen en weer kan vanaf het vliegveld Don Muang naar de Ambasade
  M.v.G.
  F.J.A. van Mourik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website