Beste lezers,

De familie van mijn partner woont in de provincie Nong Bua Lamphu (Isaan), district Na Klang.

In het dorp zelf is weinig te beleven, maar als ik daar tijdens de volgende vakantie weer ga verblijven zou ik graag in de omgeving wat interessante plaatsen bezoeken.

Heeft iemand goede tips voor plaatsen die in deze provincie interessant zijn om te bezoeken? Afstand max. ca 1,5 uur rijden vanaf district Na Klang.

Bij voorbaat mijn dank voor de suggesties.

Met vriendelijke groeten,

Stefan

6 reacties op “Lezersvraag: Tips voor uitstapjes in de provincie Nong Bua Lamphu (Isaan)”

 1. Peter Lenaers zegt op

  Hallo Stefan.
  Ik heb zelf 4 jaar in Nong bua lamphu gewoond en kan je meschien een paar tips geven.
  Als je in Naklang bent en je gaat richting Loei dan is het vanaf Naklang ongeveer 14 km naar de Wat Erawan de 3 koppige olifant .
  Bij de Erawan is een tempel complex waar je bij een trap van ruim 600 treden een berg kunt beklimmen met als bestemming een groot Boedha beeld bij de ingang van een grot ,die je ook weer in kunt gaan en ook hier en daar velicht is .Als je de trappen blijft volgen dan kom je aan de andere kant van de berg weer een opening tegen met een mooi uitzicht .
  Het is niet echt exstreem maar een beetje conditie is wel vereisd .
  Bij het beklimmen van de meer dan 600 treden heb je hier en daar rustplaatsen en bankjes en hele mooie vergichten van de omliggende bergen om te fotograferen .
  Ook in Nong Bua lamphu kun een berg op zelfs met een auto,en als je boven bent heb je een prachtig uitzicht over de stad.Hier is ook een korte wandelroute en wat kraampjes voor de honger en dorst te stillen . Ga je terug naar beneden dan volg je richting Udon Thani en kom je na zo,n 16 km een reusachtig dinosaures beeld tegen waar je links af kunt slaan en een soort tentoonstelling en informatie kunt vinden over het tijdperk van de dinosaures die daar geleefd hebben ,
  Als je weer terug bent op de grote weg naar Udon Thani zie je na enkele km een Boedha figuur langs de weg ,vlak daarvoor afslaan en de borden volgen naar een tempel die gebouwd is tussen mooie zwarte rotsformaties .Dit alles kun je per auto doen .Als je echt geintresseerd bent over die omgeving dan vraag mijn e-mail op bij de redactie .Ik wens je een aangenaam verblijf daar Groetjes peter Lenaers .Provincie Bueng kan

  • Daniel zegt op

   4 jaar terug in Erawan gewoond. Het bezoek aan de erewan cave is lastig en enkel goed voor de uitzichten en de Boudha op de berg. De olifanten kop is van recente datum niets oud, Nong Bua Lamphu, zoals je zegd rijdendd naa Udom bven op de berg rechts af komt men op de parking an van dar via een uit planken belegd pad komt men boven de afgrond met uitzicht over de stad. Men kan er een ganse dag wandelingen maken? maar wel zelf voedsel en drank voorzien of men moet terugkeren tot de parkeerplaats. Vanuit de stad ook tochten te maken in de valei. Ook wel de moeite en indien komende van Udon eens de hoofdweg te verlaten door ergens rechts af te slaan naar een van de kleine dorpjes. Men is niet gewoon er buitnlanders te zien.

 2. PaulusXXX zegt op

  Grappig, zo’n 10 jaar geleden had ik een vriendinnetje uit Na Klang. Zij werkte daar als apotheker. Ze was al haar vriendinnen en collega’s aan het koppelen aan farang. Misschien heb jij er wel eentje via Noom ;-).

 3. martin zegt op

  Gewoon kijken op de site van Touristen Information Thailand voor deze provincie. Daar kun je alle nalezen. Gewoon even googlelen en klaar ben je. Veel plezier.

 4. Gebruers Johan zegt op

  Hallo,

  Ben er al 10 jaar niet meer geweest , maar toenik er geweest ben was the zeker de moeite. Het is gelegen in Khon Kean, in het nationaal park “phu pha man”, maar je moet er niet binnen gaan om het te kunnen zien, dit bespaart je toch de dure inkom uit , het is s’avonds om ongeveer 7 pm dat het begint , het zijn duizende vleermuizen die uit een grot komen ongeveer een half uur lang. Je kan er een film op You tube over vinden onder de naam “Phu Pha Man Bat Cave ” , Ik vond het zeker de moeite waard en ga zeker nog eens terug.

  Johan,

 5. peter lenaers zegt op

  Hallo Johan.
  Ik denk dat je fout zit met je informatie,waar wij het over hebben is de grot Erawan Cave
  gelegen zo,n 14km achter Naklang richting Loei.Dus niet in de Provincie Kong Kean

  Dit om verwarring te voorkomen .Groetjes Peter


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website