Lezersvraag: Slechte ontvangst BVN via Wifi thuis

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 maart 2020

Beste lezers,

Ik weet niet wat er fout loopt met mijn BVN ontvangst. Slechts één dag op drie of vier heb ik normale ontvangst (Bangkok). De dagen dat het fout gaat ontvang ik wel het signaal maar wordt het om de 5 a 6 seconden onderbroken gedurende 20 tal seconden. Dan zie ik een bevroren beeld en begint er een rood cirkeltje te draaien tot er terug beweging in komt. Oneindig ergerlijk.

Ik heb mijn klacht gemeld naar BVN, die antwoorden mij iets over bugs en ik moest de App verwijderen en toestel afzetten voor 10 tal minuten, vervolgens weer aanzetten en App herinstalleren. Allemaal meermaals gedaan maar dat verandert niets aan het onheil.

Dan dat maar terug aan hen gemeld (tot 2 maal toe…) maar ze vertikken het om me nog te antwoorden. Zéér professioneel! Hebben nog meer lezers van deze blog dit voor?

Het verwonderd mij dat ik hier nooit iets over lees. Het kan niet aan een toestel gelegen zijn. Ik heb de test gedaan, op hetzelfde moment met een tablet, een laptop en 2 smartphones BVN opgestart en omzeggens synchroon deed het probleem zich voor op alle toestellen.
Je zou dan kunnen zeggen oh ja maar het is aan je internet provider of rooter gelegen. Maar waarom heb ik het dan niet voor als ik VRT, VTM, NOS, YouTube, Radio 1 etc.. etc.. bekijk?

Ben benieuwd de commentaren te lezen van andere volgers van deze blog dienaangaande of waar het aan gelegen kan zijn.

Groet,

Roland

12 reacties op “Lezersvraag: Slechte ontvangst BVN via Wifi thuis”

 1. Harry Romijn zegt op

  WiFi is altijd trager dan de ouderwetse kabel.
  Misschien comprimeert BVN minder als VRT, VTM, NOS, YouTube, Radio 1 etc ? ?

 2. Gerard zegt op

  En hoe zit het met uw internet speed? Denk dat het meer bij de ISP/provider ligt dan BVN zelf?

  Wellicht een upgrade van het internet pakket is een optie om te overwegen?

  MVG

  • Roland zegt op

   Ik doe regelmatig speed tests en telkens krijg ik de mededeling “zeer goed”.

 3. Ser zegt op

  BVN is niet meer zo belangrijk als vroeger, denk ik.
  Ik gebruik BVN al in geen jaren meer.
  Dat is min of meer spontaan gestopt vanwege onvoldoende informatie.

 4. willem zegt op

  Hallo
  En wij in udon Thani Thailand
  Hebben vandaag 2de tv schotel laat plaatsen
  En prima kijk plezier op de nederlandse tv
  Gr
  Willem

 5. Arend zegt op

  Het is voor mij vervelend dat ik BVN niet meer via mijn schotel van PSI kan ontvangen. Ik weet dat de Thaicom 5 sateliet niet meer werkt en vervangen is door de Asiasat 5, maar het bedrijf PSI dat de schotel geinstalleerd heeft, kan volgens de betreffende reparateur niet voor verder gebruik van BVN via een sateliet zorgen. Heel vervelend. Weet iemand daar meer van?
  Gelukkig kan ik BVN wel via mijn computer en mijn WifiI verbinding bekijken, dus het leed is niet zo vreselijk groot.
  Misschien maakt het wat uit dat ik niet in Bangkok maar in Phitsanulok woon. Wens je overigens veel sterkte met dit alles toe.

  Arend

  • Johnny BG zegt op

   De schotel kan uiteraard gewoon naar Asiasat gericht worden maar mochten er ook Thaise tv kijkers zijn dan zal je toch een tweede schotel nodig hebben om de PSI zenders te kunnen bekijken.
   Het probleem kan zijn dat de reparateur geen flauw idee heeft waar Asiasat zich bevindt en daarom met zo’n antwoord komt.
   Ik heb ook een aantal bedrijven moeten benaderen die deze “monsterklus” voor het uitrichten echt niet zagen zitten en zie daar de werkmentaliteit of anders servicementaliteit. Met dat soort werknemers kan ik geen medelijden hebben als ze niet meekunnen in de rat race.

 6. Eddy zegt op

  Beste Roland,

  Kan zijn dat de app niet zo vaak geupdated wordt, waardoor bugs niet opgelost worden.

  Heb je geprobeerd om buiten de app gewoon in een browser – chrome, safari of firefox, ik weet niet vanuit welk apparaat je kijkt – te kijken. De link is https://www.bvn.tv/bvnlive/.

  Succes, Eddy

 7. Pierre Van Mensel zegt op

  Beste ,
  Heb hetzelfde meegemaakt in Nonthaburi, een maand geleden . Ook op VRT. Maar ging na een tijd weg, na de iPad volledig afgezet te hebben.
  Ik vrees dat het euvel zich nog zal voor doen.
  Groetjes ,
  Pierre

  • NickSurin zegt op

   Ja, ik herken dit. Bij mij ook veelvuldig data laden of vastlopen. Ik heb ook geprobeerd of ontvangst via ethernet kabel aan de router verbetering zou geven ipv wifi, maar dat is niet het geval. Ontvangst varieert van dag tot dag. Soms geen enkelele storing, andere dagen niet om naar te kijken. Snelheid is goed, dat heb ik gecheckt. Youtube geeft ook geen enkel probleem.

 8. Nicky zegt op

  Als je bvn via internet bekijkt, kan je toch net zo goed de tv programmas direkt bekijken. VRT kan je de meeste programmas via gemist bekijken, geld ook voor NPO . Als je de app in Europa installert, kan je VTM ook nog gratis bekijken.

 9. henk zegt op

  Ik weet niet welke programma’s je op BVN kijkt, maar veel programma’s kun je op de site van de betreffende omroep terug vinden. Zoek maar eens op NPO gemist.
  Ik weet niet of de Belgische omroepen op BVN dit ook aanbieden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website