Beste lezers,

Ik lees steeds vaker dat het Chinese Sinovac niet effectief is tegen de Delta variant. Mijn Thaise vrouw heeft een injectie gehad met Sinovac. Wat moeten we nu doen? Wachten tot zij naar een privehospitaal kan voor Moderna? Ondertussen kan ze besmet raken.

En kan je zo maar de ene injectie overtreffen/mixen met een andere? En wat als er weer een nadere variant komt, moeten we straks elke drie maanden een spuit krijgen? Lijkt mij ook niet gezond?

Zie dit: https://thethaiger.com/coronavirus/sinovac-not-effective-against-delta-variant-astrazeneca-is

Groet,

Onno

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

11 reacties op “Lezersvraag: Sinovac niet effectief tegen Delta variant, wat nu?”

 1. FrankyR zegt op

  Diverse studies hebben aangetoond dat mixen met vaccins mag en waarschijnlijk zelfs de effectiviteit verhoogd.

  Het betreft wel info van de Rijksoverheid, dus enige criticisme blijft geboden. Want zoal we inmiddels weten zijn er twee types, mRNA en Vector-vaccins. Mixt dat wel zo goed?

  Maar het verhaal komt mij redelijk logisch over. Quote: “Uit recent Brits onderzoek naar antistoffen blijkt dat de combinatie van een eerste vaccinatie met AstraZeneca en een tweede vaccinatie met BioNTech/Pfizer net zo goed beschermt tegen ernstige ziekte als twee doses van het AstraZeneca-vaccin.”

  Maar ook: “Het combineren van vaccins geeft overigens een iets hogere kans op kortdurende, wat heftiger bijwerkingen als pijn op de plek van het prikken, koorts, spierpijn en misselijkheid”!

  Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/07/06/de-jonge-mix-en-match-met-astrazeneca-is-net-als-twee-keer-astrazeneca-veilig-en-effectief

 2. goort zegt op

  Ik zou gewoon ff niks doen, al die verhalen over de Delta-variant en de verspreiding zullen wel meevallen denk ik. Gisteren toevallig gekeken naar de EK finale” 90.000 toeschouwers hutje, mutje in Wembley, zingen, en feestvieren?

  De keuze voor Sinovac is prima, want conservatief ontwikkeld vaccin, wat niet morrelt aan je DNA.

  De kans dat je in Thailand het virus oploopt is zo klein dat de effeciviteit van Sinovac volstrekt irrelevant is. Als de kans op oplopen van een dodelijke besmetting maar 0,004% is in Thailand, maakt het verdomde weinig uit of je dit vermindert met 50 of 75%.

  • Ton zegt op

   Overall gezien is de kans inderdaad heel erg klein. Maar als je ongelukkigerwijs tot de besmetten hoort is het toch wat anders, je halveert dan je kans of je eraan gaat overlijden of niet, mischien wordt die kans zelfs met meer dan 50 % verminderd omdat de vaccinatie ook de ernst van de ziekte verschijnselen vermindert.

  • Rutger zegt op

   Beste Goort,

   Ik weet niet op grond waarvan je aanneemt dat de Delta-variant “wel mee zal vallen”. Uit alles blijkt dat de besmetting veel gemakkelijker plaatsvindt, en de effectiviteit van vaccins lager is dan bij alle andere nu aanwezige varianten. In Nederland “explodeert” het aantal besmettingen momenteel omdat alle maatregelen zo’n beetje overboord zijn gezet.
   Dan nog wat:
   In Nederland denken sommige mensen volkomen veilig te zijn, op de dag van hun tweede vaccinatie (dankzij onze niet zo slimme acties van ministers). Dat kan als gevolg hebben dat deels beschermde mensen toch besmet raken. Het risico is nu dat er nieuwe varianten van Delta COVID-19 zullen ontstaan, die werkelijk resistent worden tegen vaccins. (Vergelijk het maar met het afbreken van een antibiotica kuur bij longontsteking als de symptomen verdwenen zijn, net als gevolg dat de bacillen resistent raken tegen het antibioticum). We zijn hier voorlopig nog niet van verlost!
   Groet, Rutger

   • goort zegt op

    Beste Rutger,

    Besmettingen lopen op als je meer gaat testen. Wedden dat als niemand zich laat testen zonder verschijnselen, het aantal besmettingen (ik noem het liever positieve PCR-testen) gaat dalen?

    Wat zie jij nu wat anders is dan een griepvirus wat muteert zoals dat al 50 jaar gebeurd?

    Het enige verschil is dat op TV, in de media er een hoeveelheid angst wordt gezaaid over het kunnen dood gaan aan iets, met een kleinere kans dad dat je deelneemt aan t verkeer in Thailand.

    Maar goed, als mensen menen dat ze bang moeten zijn hiervoor, prima, maar ik zou het beter vinden te stoppen met deze massa-hysterie en er mee te leren leven, en de economie weer opengooien. Er zijn denkelijk in Thailand meer mensen gestorven aan armoede, zelfdodingen door radeloosheid, dan aan Covid-19.

    • Rutger zegt op

     Beste Goort,

     Het is alweer een tijdje geleden dat ik op een heerlijke vakantie was in Thailand, en ik moet bekennen dat ik niet goed op de hoogte ben van de huidige situatie aldaar.

     Ook ben ik geen arts, maar ben wel redelijk goed bekend met COVID en zou het niet willen vergelijken met griep. Door mutaties is het veel besmettelijker geworden dan in de Wuhan-periode, en de laatste variant die heel erg dominant is over de eerdere, geeft bij jongere leeftijdcategorieën ook een grote kans op long-COVID, een langdurig doorzieken (Vergelijk de ernst maar even met slachtoffers aan Q-koorts). Dat heb je met een gewone griep écht niet.
     Verder begrijp ik helemaal niet waar het idee dat dit “een griepje” is vandaan komt. De Spaanse griep was ook niet een “gewone griep”.

     • Harm zegt op

      Hallo allen, het #Sinovac vaxin is niet goed voor bescherming hebben we intussen kunnen lezen. Eveneens zijn andere vaxins niet geschikt voor nieuwe varianten is duidelijk want veel besmetting onder de mensen die dat vaxin hebben. Maakt niet uit welke je neemt. Een virus muteert continu dus net als griep zou je dan elke keer een prik moeten halen, die dan ook nog achter loopt bij het virus dus niet beschermd. Tevens ter bedenking, het virus is goed te bestrijden met bv IVERMECTIN of HCQ(soort kinine) en zink tabletten. Dat bij elkaar geeft mij reden om geen MRNA vax te nemen dat bekend staat als gen therapie in experimentele fase… Ik neem weinig risico, want infectie waarde is 0.15 en dus vooral in warme klimaat in Thailand weinig risico. Dus gewoon gezond eten en lekker leven is mijn devies. Blijf wel weg bij besmettingenhaarden. Succes en groet
      Harm

      • Jahris zegt op

       Ik ben het helemaal eens met je laatste adviezen, gewoon goed en gezond leven en wegblijven bij potentiele brandhaarden. Maar HCQ (Hydroxychloroquine) en Invermectine helpen helaas niet tegen COVID-19. Er is geen enkel bewijs geleverd waar ook ter wereld dat dat wél het geval zou zijn. Beide medicijnen inzetten tegen Covid zou daarnaast een te hoge kans op bijwerkingen geven. Bij Invermectine zijn er wel aanwijzingen dat dit COVID af zou kunnen remmen maar dan in zeer hoge doses in te nemen, veel hoger dan tot nu toe is toegestaan. De verantwoordelijke gezondheidsautoriteiten in zo’n beetje elk zichzelf respecterend land raden het gebruik er van dan ook af.

  • Fred Kosum zegt op

   “Ik zou gewoon ff niks doen, al die verhalen over de Delta-variant en de verspreiding zullen wel meevallen denk ik. Gisteren toevallig gekeken naar de EK finale” 90.000 toeschouwers hutje, mutje in Wembley, zingen, en feestvieren?”
   De besmetting cijfers over 2 weken zullen boekdelen spreken. Wedden?

   • John Chiang Rai zegt op

    Dat is natuurlijk appels met peren vergelijken,omdat in England de meesten hun vaccinatie reeds lang gehad hebben,en Thailand nog niet eens goed begonnen is met hun vaccinatie.

 3. Jahris zegt op

  In zowel het AD als het Parool lees ik vandaag dit artikel:

  “Om de immuniteit tegen besmettelijker varianten van het coronavirus – zoals de deltavariant – te vergroten, gaat Thailand mensen die een prik met het Chinese Sinovac-vaccin hebben gehad een tweede prik met AstraZeneca geven. ,,Dit moet de bescherming tegen de deltavariant verhogen en om een hoog niveau van immuniteit tegen de ziekte op te bouwen”, zegt de Thaise gezondheidsminister Anutin Charnvirakul. Het land is daarmee het eerste ter wereld dat aankondigt de vaccins te gaan mixen.
  Thailand en een aantal buurlanden, waaronder Indonesië, hebben gemeld dat met Sinovac ingeënte gezondheidswerkers tot ziek zijn geworden. Het merendeel van de hulpverleners heeft het Chinese vaccin ontvangen. Het middel van AstraZeneca is pas sinds juni beschikbaar.”

  Kijkend naar alle berichten (oa ook in The Thaiger) is er al wel onderzoek naar gedaan en lijkt een extra AZ prik bovenop Sinovac de bescherming daadwerkelijk te vergroten – er van uitgaande dat deze onderzoeken ook echt betrouwbaar zijn. Of deze extra prik ook voor het grote publiek beschikbaar komt of alleen voor medisch personeel lijkt vooralsnog niet helemaal duidelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website