Lezersvraag: Relatie met een Thaise vrouw en financiën

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
21 juni 2018

Beste lezers,

Ik heb sinds kort een relatie met een Thaise vrouw van 47 jaar. We kennen elkaar pas kort, maar er doen allerlei donkere verhalen de ronde omtrent de financiën zowel richting Thailand (familie). Ze zouden hoofdzakelijk met een oudere man samen wonen of trouwen vanwege de financiën.

Ik ben 63 jaar nog heel sportief en nog heel actief. De verhalen hebben mij heel onzeker gemaakt omtrent deze relatie.

Kunt u mij hierin iets verduidelijken?

Groet,

Niek

44 reacties op “Lezersvraag: Relatie met een Thaise vrouw en financiën”

 1. Geert zegt op

  Je hoeft niet onzeker te zijn, ik ben al 27 jaar bij mijn vrouw en heb heel wat vrienden en kennissen die ook een thaise vrouw/man hebben.
  Van al die vrienden en kennissen is er niet één die volledige inzage in de financiën van zijn partner heeft, inclusief ik zelf.
  Dus als je geen buitenbeentje wilt zijn dan zorg je voor een spaarpotje voor je zelf en maak je je niet druk over wat je partner voor financiële geheimen heeft.
  Geloof me, zodra ze in financiële problemen komt dan ben jij de eerste die het hoort.

 2. Kees zegt op

  Beste Niek,

  Ik begrijp je zorgen.

  Waarschijnlijk zul je nu veel negatieve verhalen te lezen krijgen in de reacties. Misschien persoonlijke verhalen of ‘van horen zeggen’.

  Wat ik je persoonlijk zou adviseren is, zodra het over het huwelijk gaat dat je aangeeft dat je geen sinsod (bruidsschat) wilt betalen. Haar reactie hierop zal waarschijnlijk al genoeg zeggen. Aangezien ze al 47 jaar is vermoed ik dat ze al eens is getrouwd en haar ouders dus al eens de bruidsschat van een andere man hebben ontvangen. Daarnaast is het ook niks meer voor deze tijd en moeten haar ouders blij zijn dat ze met een nette goede (vanuitgaande ;)) Westerse man mag trouwen.

 3. Jan Treffers zegt op

  De verhalen die je hierover hoort en leest zijn bekend maar de positieve verhalen hoor je weinig. Hou in je achterhoofd dit en ga ervoor. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Mijn verhaal is in dit geval positief
  Jan

 4. Rob V. zegt op

  Hoe groot is de kans dat een vrouw uit X (niet) oprecht is? Dat weet je met geen enkele partner uit geen enkel land. Ik zou niet denken in termen als ‘Thaise vrouwen’ (of welke nationaliteit of geslacht dan ook). Dan gooi je alles op één hoop. Dat wat je in Nederland je anders ook zou doen: wees eerlijk over wat je kan en wil. Thai komen niet van een andere planeet. Bekijk de Thai dan ook niet op een andere manier.

  Wel is Thailand een (hoger) midden inkomen land en kent
  amper een sociaal stelsel, tevens is het land zwaar kapitalistisch en heeft het een van de meest ongelijke inkomensverschillen ter wereld. Dus de gemiddelde Thai heeft heeft geen dik salaris en amper (of geen) oudedagsvoorziening. Veelal doen bejaarde Thai daarvoor een beroep op de kinderen om hen financieel bij te staan. Dus jouw Thaise vriendin zal mogelijk wel haar ouders wat geld toesturen. Kan afhankelijk van haar inkomen -breed geschat- 500 baht tot een 10 duizend baht zijn. Tenzij haar ouders financieel goed af zijn zal dat dus een van haar vaste lasten zijn. Of ze zelf financieel rond komt valt niet te zeggen. Misschien wel, misschien staat het water haar aan de lippen en verwacht ze hulp van jou. Maar daar ben je zelf bij. Zoals ik scheef: met de wetenschap dat de doorsnee Thai financieel het niet breed heeft en het moet doen met een maandelijks inkomen van (breed genomen) 5.000 tot 25.000 baht kan het zijn dat er een beroep op jouw wordt gedaan. Daar ben je zelf bij: help haar als het goed voelt maar geef niet meer dan je kunt en wilt missen.

  En of de relatie oprecht is? Dat weet je even zo goed als min als met een Nederlandse. Dat kun je alleen uitvinden daar samen te zijn. Breng vakanties samen door en als alles goed gaat zal 1 van jullie moeten migreren. Zie voor visa en migratie hulp de dossiers in het menu aan de linkerkant.

  Nogmaals: elk mens, elke man en vrouw is uniek. Je kunt niet stellen dat groep X op geld uit zijn of groep Y niet malen om een leeftijdsverschil. Thai zijn net mensen: ze zoeken iemand in wie ze zich kunnen vinden, die hen lief heeft en om hen geeft. Dingen als nationaliteitsverschil (woonland, taalbarrière) en leeftijdsverschil maken zaken niet makkelijk maar soms kruipt de liefde waar die niet gaan kan, soms moet deze groeien. Als man of vrouw uit Thailand of Nederland op leeftijd kun je het geluk hebben een top partner te vinden hier of daar en sommige zullen het moeten doen met een wat minder dan perfect exemplaar… 😉

  Volg je hart en verstand, wees eerlijk, commumiceer. Doe niets wat niet goed voelt. Daar valt of staat elke relatie bij. Maar boven alles wens ik jullie alle geluk toe. Jullie komen er vanzelf achter of jullie voor elkaar gemaakt zijn of niet.

  • Leo Th. Ch h zegt op

   Rob, ik had kunnen volstaan om je reactie met een duimpje te waarderen maar dat vind ik deze keer tekort schieten. Dus bij deze mijn lof voor jouw genuanceerde uiteenzetting en advies aan de vraagsteller. Bravo!

 5. Chris van het dorpje zegt op

  Ik ben nu over 12 jaar samen met mijn Thai vrouw en ben heel gelukkig .
  Er zijn heel veel goede vrouwen hier en met een beetje geluk vind je /
  of heb je al de juiste gevonden .
  Ga maar samen met haar bij haar familie langs ,
  zo dat je een beter beeld van de hele situatie krijgt .
  Ook ik ken hier een hele bol westerse mannen ,
  die heel gelukkig met hun vrouwen zijn .
  Maar het ligt ook een beetje bij je zelf .
  Succes verder !

 6. henri zegt op

  In eerste instantie zou ik zeggen, kunt u zelf iets verduidelijken. Bijvoorbeeld: Woont u samen, of hoe vaak ziet u elkaar, hoe en in welke taal communiceert u met elkaar en hoe gaat dat? Heeft u vriendin een baan, leven haar ouders nog, zijn er kinderen in het spel, huisvesting etc.
  Met de gegevens die u verstrekt, kunnen er alleen maar “open deuren ¨ antwoorden gegeven worden, waar het internet vol van staat.
  Vooruit dan maar hier ook een paar. Eerst maar even het positieve, heb je een goede Thaise relatie, dan heb je een lot uit de loterij met een goed-en gelukkig leven als hoofdprijs. Signalen, die je zeker in het begin van een relatie serieus moet nemen, zijn auto op haar naam, trouwen met bruidsschat van….,
  eigen huis, kosten ziekenhuis familie leden, tuk tuk voor haar broer etc.etc. Vragen om geld zonder concreet doel voor ogen… Realiseer je, dat als jij je geldbuidel opentrekt en jij bent de enige die dat kan, je daar dan ook zelf verantwoordelijk voor bent, dus geen geklaag achteraf.
  Hopelijk horen we nog eens hoe het verder gaat, wens je een goede stabiele relatie toe.

 7. Tino Kuis zegt op

  De Tien Geboden waar het een relatie met een Thaise en geld betreft
  1 vertel nooit hoeveel geld je zelf verdient of op de bank hebt staan
  2 eis volledige inzage in haar financiën
  3 betaal geen bruidsprijs
  4 leen nooit geld uit
  5 zet alle gezamenlijke aankopen op je eigen naam
  6 schoonouders zijn nooit ziek en de buffels gaan nooit dood
  7 geef haar alleen een maandelijks bedag voor huishoudelijke uitgaven
  8 wat er met haar gebeurt na een scheiding of jouw overlijden is niet jouw zaak
  9 als je gaat trouwen: huwelijkse voorwaarden
  10 belangrijkste: houd je hand op de knip. Onthoud: het is portemonNEE!

  Ik wens je veel geluk toe in je relatie.

  • Rob V. zegt op

   Meneer Kuis, menéér Kúis, wilt u terug naar uw kamer gaan? U maakt de bezoekers ongerust. Nee, nee, u bent niet thuis, dit is huize Sabai-Sabai, weet u nog? Ja rustig maar. Goed zo. Ik kom zo even bij u kijken. Wat zegt u? Nee, u bent vorige week al onder de douche geweest, hup hup.

   Sorry beste mensen, soms ontsnapt er weleens een zure raaskallende oude bejaarde uit zijn kamer. Maar hij heeft ook zijn goede momenten hoor. Misschien kan meneer Kuis ons straks nog het Thais leren voor “Luisteren vrouw-mens! Áls man ben ik de baas” , “Rijk mij m’n schoenen aan” en “Nee, geen zakgeld meer voor jou”. Want ja, toegeven, Thaise vrouwtjes kennen hun plaats nog in een relatie en zijn onderdanig. Maar eigenlijk wil elke vrouw onderworpen worden aan een streng alfa mannetje. Dus flink streng kijken en goed oefenen met dominant taalgebruik.

   *knipoog*

  • Jack zegt op

   55555 beste Tino, die 10 geboden van je zijn toch wel echte doom boden, zelf ben ik al 20 jaar getrouwd met een Thaise vrouw, en kan je vertellen heel gelukkig zijn we samen,

   Mijn 2 geboden

   1, vertel altijd de waarheid over alles

   2. ben eerlijk, over wat je denkt, over bepaalde zaken in jullie leven, en handel daarna

   als je deze 2 geboden gebruikt, zal alles goed gaan in een relatie, als dan je partner dit niet accepteert,

   is er ook geen ware liefde, waarom bv niet vertellen over je inkomen, moet ze denken dat je rijk bent?
   of ben je rijk, en ben je bang dat ze daarom bij je blijft, wel, zo zou ik dus niet willen/kunnen leven met al die geheimen, maar ieder het zijne, ik denk als 2 mensen van elkaar houden ze ook alles vertellen aan elkaar.

   het ene geheim maakt weer een ander geheim

   • LOUISE zegt op

    @ Jack,

    Zou het ook niet zo kunnen zijn dat de buitenwacht 24/7 op haar in zit te spreken?
    Buurvrouw 3 huizen verder heeft auto………..

    Als de farang een thais rijbewijs heeft, gewoon de auto op zijn naam.
    zo ook met de nodige grotere aankopen.

    Wat ik elke keer weer lees is dat de farang-man zich helemaal moet inleven/aanpassen/volgen naar de thaise mentaliteit.
    Je leeft samen, doet alles samen, dus naar mijn mening mag de thaise persoon n deze ook gewoon de nodige aanpassingen moeten volgen.
    Heel normaal.

    Een relatie waar alles van 1 kant moet komen, gaat hardstikke fout, want een ieders incasseringsvermogen heeft een grens.
    Dat wordt dan t.z.t. de bekende druppel.

    LOUISE

    En neen, kom nu niet aan dat de farang in Thailand is, dus hij moet………

  • Paul schiphol zegt op

   Beste Tino, wat een sombere benadering van een huwelijks relatie. Het kan zeker anders, zelf ben ik al sinds 2001 samen met mijn Thaise partner (man). Wij wonen in NL en gaan jaarlijks 1 maand naar TH. Wij kennen elkaars inkomen, hebben een gezamenlijke bankrekening, ieder twee credit cards. Hier is tot heden al 17 jaar geen enkele keer een probleem over geweest. De fam. in de Isaan ontvangt maandelijks een vast bedrag en 1x p/jr. een variabel extraatje. Nooit last van dode buffels, zieke moeder of zusjes, krijgen zelden een verzoek om extra bijstand. Het kan dus ook goed gaan, wees open en eerlijk naar elkaar, dan gaat het niet gauw fout. Gr. Paul

   • Rob V. zegt op

    Beste Paul, we zullen Tino volgende keer vragen een sticker ‘Let op! Ironie!” op te plakken.

    Enkele reageerders nemen zijn reactie serieus, maar in gezonde gelijkswaardige relatie pas je dit niet toe. Zo’n lijst is er een van ‘baas jegens sloofje’ of zelfs ‘de nobele vs de inboorling’.

    • Khun Peter zegt op

     Beste Rob, ironie komt niet altijd over in geschreven teksten, daarom zijn er smiley’s uitgevonden. 😉

     • Rob V. zegt op

      Nog beter is het om Tino gewoon nooit niet serieus te nemen… 🙂

   • Tino Kuis zegt op

    Beste Paul,

    Zoals jij het doet moet het, heel goed, mijn complimenten. Mijn Tien Geboden waren ironie, ik dacht dat iedereen die mij een beetje kent en gezien de vormgeving dat wel zou snappen.

    Maar ironie heeft een functie. Sommigen waren het met me eens, en we weten dan wat ze echt denken. We weten nu ook hoe jij het op een juiste en goede manier aanpakt. Operatie geslaagd.

    Als je er een ironie of grap sticker op plaatst is het effect weg.

 8. l.lagemaat zegt op

  Beste Niek,

  Je schrijft niet hoe je met elkaar in contact gekomen bent, maar dat hoeft ook niet.
  Ook niet waar je woont Nederland / Thailand.

  Neem de tijd voor elkaar en laat je niet (af) leiden door allerlei verhalen.
  Hoogstens een paar goede adviezen!

 9. teun zegt op

  Onderzoek inderdaad haar financiele situatie. Mogelijk heeft ze meer leningen lopen dan goed voor haar is. Probeer dat zo snel mogelijk te saneren onder de voorwaarde, dat – mocht er nadien nog meer aan leningen tevoorschijn komen – je direct een punt achter de relatie zet. Dan weet ze dat ze in 1 keer alles moet melden.

  Verder geen geld uitlenen aan familieleden of hele goede kennissen. Dat krijg je vrijwel nooit terug. Dus als je toch vindt, dat je er wat aan wilt doen dan schenk je dat geld. En: jij beslist in die gevallen.

  Geef haar – als ze dat nodig heeft – een bepaald bedrag per maand en spreek duidelijk af wat ze daarvan moet/kan betalen.

  Beter de eerste periode wat rustig aan doen. Overigens: veel success en geluk.

 10. Hansest zegt op

  Beste Tino,
  Ik heb de indruk dat je onder 8 iets schrijft dat niet jouw bedoeling was.
  Als je een aantal jaren heel erg gelukkig met een vrouw bent geweest en je komt te overlijden, dan denk ik niet dat je zomaar kunt zeggen “het is niet jouw zaak”. Of ze nu Thais is of Nederlands maakt niet uit. Ook in Nederland kennen we een weduwen pensioen. En als je echt van haar houdt (hebt gehouden) laat je haar niet helemaal onbezoldigd achter.
  Hansest.

 11. Cornelis zegt op

  Laat die ‘donkere verhalen’ je niet weerhouden om een relatie aan te gaan, Niek. De successtories halen veel minder vaak de pers, maar je kunt veilig aannemen dat er zeer velen gelukkig zijn met hun Thaise partner. Luisteren naar je hart brengt je verder dan het uitsluitend luisteren naar je portemonnee……..

 12. Aad van Vliet zegt op

  Die Tino, die heeft kennelijk ervaring en hij heeft gelijk. Ik voeg nr 11 toe:
  Bouw geen huis want je raakt het kwijt maar huur een huis op jouw naam.

  Ik geloof die andere geluksvogels maar de verhouding is 1:100 goed/slecht.

  • Cornelis zegt op

   Waar baseer je 1 : 100 op? Je zegt het zo stellig dat je die cijfers vast kunt onderbouwen……

 13. Bert zegt op

  Wat is nou het wezenlijke verschil met een vrouw uit een ander land.
  De verhalen die over de TH ten ronde gaan hoor je ook over andere landen en om dichtbij te blijven ook over andere dorpen of zelfs straten. De ander denkt vaak dat ie jou partner beter kent dan jij.
  Aan jou om te bewijzen dat dat niet zo is.

 14. ben zegt op

  Nooit beginnen met (veel) geld over te maken, honderd euro is al veel. Dit voorkomt dat jezelf financieêl vast gaat lopen!!!! Bovendien mag het daar niet om gaan.
  sucses met je relatie, het kan heel mooi zijn.
  groet Ben.

 15. Henk zegt op

  Ook ik was, toevallig, 63 jaar toen ik mijn huidige Thaise vrouw leerde kennen. Zij was toen 36. Ik was er niet op uit om een jongere vrouw te krijgen, het kwam op mijn pad, via de Thaise vrouw van mijn vriend in Nederland. Zij is de ex-schoonzus van mijn vrouw. We zijn nu 7 jaar samen, en het gaat gewoon goed. Ook weleens niet, maar dat is in elke relatie zo. We zijn nu ruim 4 jaar getrouwd, en hebben inmiddels een zoon van bijna 5 jaar. Geadopteerd. Hij kwam bij ons toen hij 6 maanden oud was. Mijn vrouw spreekt heel goed Engels, dus we kunnen goed communiceren. Dat is denk ik een belangrijke voorwaarde. We wonen naar ons zin in de Isaan. Ben nu inmiddels 70 jaar, in Nederland had ik dit geluk nooit gevonden, daarvan ben ik overtuigd. Heb financieel geen zorgen, mijn vrouw hoeft niet te werken. Ze heeft haar handen vol aan onze tuin, ze houd erg van koken, geeft onze zoon alle aandacht. En ze is superschoon. Een Thaise topvrouw. Die zijn er echt! Dus Niek, ga er voor.

 16. Peter zegt op

  Ik kan heel kort zijn .
  Zelf al 16 jaar heel gelukkig met mijn Thaise vrouw.
  Met afspraken over geld ben je zelf bij , ja is ja en nee is nee.
  Overal het zelfde in de hele wereld en als het alleen een geldwolf is kom je daar heel snel achter.
  Niet bang zijn en kijken hoe het loopt in de nabije toekomst.

  Veel succes .

 17. Guido zegt op

  Beste Niek
  Ik weet niet wat jou financiële toestand is, maar ik zou toch heel voorzichtig zijn. Het feit is dat Thaise vrouwen, en daar bedoel ik mee 95%, erop uit zijn om een beter leven te hebben, daarmee bedoelen ze dat jou geld ervoor zal zorgen dat ze alles hebben waar ze van dromen. Meestal zeggen ze dan “Take care of me” Ik heb zes jaar een relatie gehad met een Thaise. Ik was de enige in haar leven maar toen ze via een datingsite een rijke Zwitser leerde kennen die haar alles beloofde dat ik haar nooit kon geven, dan was de liefde rap gedaan. Die Zwitser heeft een huis voor haar gebouwd in Thailand, ze heeft zelfs een vriendin van haar verteld dat de inrichting van het huis het mooiste en duurste is dat er te vinden was. Dit was twee jaar geleden, maar zelfs tot de dag van vandaag schrijft ze nog hoeveel ze van me houd, maar dat de toekomst van haar kinderen belangrijk zijn. En daarmee hoopt ze de haar man waar ze nu mee getrouwd is en achtendertig jaar ouder is dan haarzelf, ‘ze is nu 42’ nog een paar jaar en dan is alles van haar en hoeft ze nooit meer te werken. Zo zie je maar dat liefde relatief is, en dan bedoel ik niet van jou kant, maar we leven in een wereld waar echte liefde ver te zoeken is, als die er al is tenminste. Een raad die ik je kan geven, zeg nooit wat je bezit en laat blijken dat jou liefde voor haar niet van je geld afhangt. Ik hoop echt voor jou dat je gelukkig word, maar tijd en veel geduld zal dat moeten uitwijzen. Ik wens je het allerbest maar denk niet met je hart maar met je verstand.

 18. LunG John zegt op

  Hallo NIEK,

  De verhalen die verspreid wordt zijn verhalen van horen zeggen. Ik zelf ben al 14 jaar getrouwd met mijn Thaise schone, en ben steeds heel gelukkig. Ook heb ik heel veel vrienden bij gekregen zowel in het dorp van mijn vrouw als in Bangkok zelf. Dus ik zou zeggen verder doen met de vrouw die je hebt en zeker niet laten vallen omtrent negatieve berichten. Je zal er veel liefde van krijgen!

  Met vriendelijke groeten
  Lung John

 19. Bernd zegt op

  Als je de tien geboden hierboven na streeft weet ik een ding dat je nooit een gezonde en gelukkige relatie zult hebben. Wederzijds respect en eerlijkheid is het belangrijkste, verder gewoon doen zoals je ook in een ander land zou doen maar wel rekening houden met de gebruiken in dit land.

 20. Kees 2 zegt op

  Een jaar of zo geleden stond er op thailandblog hier: (https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-pasen-een-thaise-droom-die-duigen-viel/) een verhaal van een NL-er die een verpleegster van 44 via internet ontmoette, ging naar Thailand, trouwde binnen een paar dagen, enkele maanden later was hij 1 miljoen baht armer. 4 maanden na het huwelijk was hij zo verstandig om te scheiden en ging retour naar Nederland.

  Maar alles is mogelijk. Wie weet heeft jouw vriendin een mooi eigen huis, een baan, familie die geen geld nodig heeft. Je woont min of meer gratis en leeft dan hier (aannemende dat je je in Thailand gaat vestigen) als een vorst voor 1000 euro per maand.

  Als ze wel geld nodig heeft, direct een limiet stellen en zeggen dat je je niet meer kunt permitteren dan xx euro/maand om haar te geven.

 21. Cor zegt op

  Hallo ik heb een vriend uit Noorwegen hij vroeg aan mij ik heb een Thaise vrouw ontmoet en die ken ik toevallig heeft een bar in Cha-AM en vroeg aan mij wat denk jij er van het was geen schoonheid maar liefde is blind zeg ik maar ik zij ik heb mijn bedenken doe het niet ik ging twee dagen naar huis is toch getrouwd
  kon er niet bij zijn . hij was in getrokken bij boven de bar kosten hem veel geld want de bar moest blijven dreinen blijven ik zie hem elk jaar.Zijn vier jaar getrouwd heb een huis laten verbouwen voor haar ouders is er nooit geweest koste hem 50,000 euro zij ze ?? heeft toen betaalt ik zij tegen hem dom dom het leet is gestreden nu zijn ze gescheiden als hij op vakantie moet hij 700 bath betalen voor de huur schandalig

  Bedenk tien keer voor je iets begin vraag advies voor je de stap neemt.

  • Cornelis zegt op

   ‘Vraag advies’: dat is nu precies wat Niek doet. Vervolgens krijgt hij een hele lading verhalen waar hij, denk ik, niets mee kan. Gewoon je hart volgen maar wel je hoofd blijven gebruiken. Je gaat toch geen relatie aan, c.q. je verbreekt toch geen relatie op basis van ‘adviezen’ op internet?

  • Bern zegt op

   Advies vragen? Toch niet aan jou Cor?
   Hoe kun je nu toch advies vragen in de liefde? Het zijn geen kinderen meer.!
   Pfff als het zo zou moeten zakt de moed je toch in je schoenen van die flauwe adviezen en verhaaltjes van ik heb horen zeggen of ik heb een vriend die……. Wens de goede man veel geluk dan die flauwe verhaaltjes.

 22. ruud zegt op

  Net als er Nederlanders zijn, die niet te beroerd zijn, om u van uw geld af te helpen zijn er ook Thai die niet te beroerd zijn, om u van uw geld af te helpen.
  Als u met een vrouw van 30 zou gaan trouwen, zou ik u aanraden voorzichtig te zijn, omdat ze u bijna zeker voor uw geld trouwt.
  Het verschil tussen 47 en 63 is echter niet zo groot, dat je per definitie kwade trouw moet verwachten.

  Verder kunt u echter alleen op uw eigen gevoel af gaan.
  De belangrijkste vraag die u uzelf moet stellen is waarom trouwt ze met mij, wat verwacht ze van mij.
  Een vraag die je jezelf eigenlijk altijd moet stellen voor je gaat trouwen.

  Overigens is geld ook in Nederland vaak een reden geweest, om met iemand te trouwen.
  Dat hoeft helemaal niet te betekenen, dat het een slecht huwelijk wordt.

 23. Mark zegt op

  Leren we nu de feodale heerser die in Tino schuilt kennen? 🙂
  Gaat het licht van de verlichting uit? Heerst nu duisternis?

 24. Bern zegt op

  Sorry hoor ik vind wat hier geschreven wordt echt klinkare onzin!
  Je MOET ditje MOET dat. Je MOET helemaal niets je bent een vent of een slappeling? Je bent er toch zelf bij? Als iets niet goed voelt doe je het gewoon niet, je blijft zelf baas. Al dat gezeur met het ene verhaal nog zieliger dan de andere. Geniet van je relatie en bouw het langzaam uit. Succes

 25. Dre zegt op

  Best Niek, ik ben reeds 7 jaar getrouwd met mijn Thaise vrouw. Zij woont in Thailland in een zuidelijke provincie, en ik woon momenteel in Belgie. Zelf heeft ze 2 kinderen en dus wist ik welke verantwoordelijkheid ik nam. Dit is op de dag van vandaag nog steeds ZO. Dit jaar bereik ik mijn pensioenleeftijd en volgend jaar emigreer ik definitief naar Thailand. Over de details van wat ik heb aan pensioengeld en alle andere prive-zaken, is gewoon tussen m’n vrouw en mij. Ik realiseer me heel goed dat ons huwelijk NIET ontstaan is vanuit dat ” vlinderbuik gevoel” bij de eerste blik, Wie dat verteld is een dikke leugenaar. Sprookjes bestaan niet. Ik ben met beide voeten op de grond gebleven, en doe dat nu nog steeds. We zijn in elkaars leven gekomen en hebben beloofd voor elkaar te zorgen, in goede en kwade dagen. En geloof me, kwade dagen zijn er ook al geweest. Momenten waarop ik er de brui wou aan geven en mezelf de vraag durfde te stellen ; waarom doe ik het uberhaupt.? Opgeven en al je energie die je in de relatie gestoken had, als zijnde verloren te beschouwen, of verder door te gaan en langzaam maar zéker je partner het gevoel en bevestiging te geven dat je diep in het binnenste je voor HAAR en haar kinderen gaat. Als je dan uiteindelijk ziet dat er vanuit je partner dezelfde respons komt met de wil om door te gaan, dan kan ik met gerust gemoed stellen YES WHE CAN.
  Al dat gedoe en geschrijf over GELD daar rijzen me de haren ten berge. Wanneer ik soms lees dat Thaise vrouwen énkel en alleen er maar op het geld uit zijn. Dat je de knip moet houden op je geldbeugel en je zéker niét mag vertellen welke je financiele draagkracht is, Daar kan ik maar één antwoord op geven blijf an gewoon in Europa en ga met je pensioen dan maar naar een rusthuis. Daar kan je elke dag de stand van je bankrekening natellen en berekenen hoeveel je, na aftrek van jarenlange rustverpleging, kan nalaten voor de erfgenamen wanneer bij jou het licht wordt uitgedaan.
  Je kan dan elke dag zitten kniezen, turend door het vensterraam naar het ongure weer, of zwetend van de laffe warmte omdat die verdomde airco niet in het budget van verpleging is ingecalculeerd.
  Als je op dié manier je resterende “levenstijd” wil doormaken is het jouw eigen keuze en is de zin ” Had ik het maar geweten” een heel flauwe uitleg voor de genomen beslissing van weleer.
  Doch ik wéét wat ik ga doen. Ik kom mijn belofte na. Als goede huisvader waken over wel en wee van het gezin.
  Eerlijkheid en respect tegenover elkaar, beleven in eigen cultuur en met reikende hand naar elkaar toe zijn de beste ingrediënten tot het welslagen van het levensdoel.
  Dus beste Niek doe wat je hart en geest je ingeeft.
  Doe wel en zie niet om.
  Er is een spreekwoord dat zegt ” De beste stuurlui staan aan wal ” awel ZE staan er nog. : ))
  Veel geluk je toegewenst
  Dre

 26. peter zegt op

  Persoonlijk ken ik 2 mannen, die jaren getrouwd waren geweest (zijn) en waarbij de vrouwen een financieel doomsday veroorzaakten. Gewoon Nederlandse vrouwen en mannen.
  De mannen kwamen er pas achter toen alles op de klip liep.
  De een had gigantische leningen welke waren afgesloten en de ander een stapel onbetaalde rekeningen, wat zij dus normaliter verzorgde..
  Het maakt dus niets uit of het een Thaise is of niet. Kan altijd voorkomen, ongeacht ras en afkomst.

 27. Stefaan zegt op

  Wat betreft Sinsod. Heb ik niet betaald. Mijn vriendin, intussen mijn echtgenote, was ook 47.
  Zij sprak liever niet over Sinsod. Ik heb een aantal keer aangedrongen wat ze verwachtte als Sinsod. Na lang aandringen sprak ze ove 200.000 Baht. Ik schrok. Ik heb haar uitgelegd dat ik de reden van Sinsod in Thailand begrijp, maar dat dit bij mij leek alsof ik mijn echtgenote moest “kopen”. Ik wilde geen vrouw kopen, ik wilde een oprechte vrouw.
  We er nooit ruzie over gemaakt. Na vele gesprekken is overeengekomen dat er geen Sinsod zou betaald worden. Ze heeft daar verder geen probleem over gemaakt.
  Dit item was belangrijk voor mij : ik wou dat ze koos voor mij, en niet voor het geld.

 28. Dre zegt op

  Hallo Stefaan, een Sinsod zien wij als westerlingen nog steeds als een soort afkoopsom van de echtgenote. Doch het gaat veel verder dan dàt. Wanneer we de dieper ingaan in de betekenis van een Sinsod, althans volgens mijn beleving, is daar helemaal niets mis mee en is het uiteindelijk meestal een nul operatie. Ik heb een Sinsot betaald aan mijn schoonouders van 300.000 Baht, waarbij iedereen het stapeltje geld goed zag liggen. De dag na het huwelijk hebben mijn schoonouders het geld terug gegeven.
  Ze vonden dat we het beter zélf konden gebruiken in de nieuwe episode van ons leven. Heb toen 50.000 baht in de handen van schoonma gestopt zodat ze hun huisje wat konden verfraaien naar eigen zin.
  Ik kan je zeggen dat iedereen tevreden was.
  De Sinsod was veeleer een signaal naar de gemeenschap toe dat dochterlief met een zorgzame en respectvolle man gehuwd is die zijn verantwoordelijkheid opneemt in zijn daden.
  Tot op heden is dat signaal er nog altijd. En waar voorheen de familie ’n beetje schuin bekeken werd, worden ze nu als ” betere klasse” benaderd met alle gekende geplogenheden erbij. In die mate zelfs dat mijn schoonbroer zijn hogere studie’s kon afmaken en heden reeds 3 jaar luitenant is in het Thaise leger.
  Dus je ziet, Stefaan, hoe een ” daad” soms verregaande gevolgen kan hebben in andermans leven.
  kleine gebaren maken soms een wereldwijd verschil.
  Kijk er nu weeral naar uit, wanneer die jonge” stars and stripes for ever” weer over onze vloer komen. Was trouwens vroeger ook beroepsmilitair, vandaar.
  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
  Dre

 29. henry zegt op

  Hoeveel Vlaamse en Nederlandse mannen komen na hun werk niet thuis om te ontdekken dat alles meubelen en huisraad verdwenen zijn. Alles wat rest zijn een hoopje kleren van hem. De ochtend daarop komt de schok dat niet alleen zijn bankrekening is leeggehaald maar dat ze in debet staat tot de maximum limiet.En enkele weken later staan de deurwaarders aan de deur. En de echtgenote is naar een onbekende bestemming vertrokken.
  En dat zijn Vlaamse en Nederlandse die dat lappen.

 30. jan zegt op

  Ga er voor hou je verstand erbij en zorg dat je baas over je eigen centjes blijft.Er zijn heel veel goede Thaise vrouwen dus waarom zou jou vrouw niet…..Koop geen huis of grond wat nooit van jou zal zijn dan kan er niet veel gebeuren en dan leef je nog lang en gelukkig.

 31. Jacques zegt op

  Eigenlijk is de vraag stellen hem ook beantwoorden. U lijkt mij geen domme man, maar gaat wel een relatie aan met een Thaise vrouw van 47 jaar. Dat geeft stof tot nadenken maar ook is dit natuurlijk een prachtige uitdaging. Een vrouw van 47 en alleenstaand is gedoemd in Thailand alleen te blijven. Zeker als ze kinderen heeft. De gemiddelde Thaise man kijkt daar niet meer naar. Ik zie bij mij op de markt in Pattaya veel vrouwen van die leeftijd die zich rot werken en alleen de kost moeten verdienen en zonder partner zijn. Daar zitten schatten van vrouwen tussen die zeer aanbevelingswaardig zijn. Daar is niet de halve wereld over heen geweest en hebben goede waarden en normen. Een relatie aangaan is overal het zelfde. Je geeft wat en krijgt wat zolang dit in balans is blijven kopzorgen uit. Ook moet je de verleidingen in dit land kunnen trotseren. Wie de schoen past trekke hem aan. Er zijn al vele “prachtige” relaties naar de knoppen gegaan hierdoor. Er zijn mannen die goed willen doen en een relatie aangaan met een Thaise die je daardoor ook nog eens kan ondersteunen geeft wel voldoening, maar kost geld. No money no honey mag genoegzaam bekend zijn. Een al te goed is iemands gek en er zijn al genoeg mannen of vrouwen die bedrogen zijn, de verhalen die kennen we wel. Ik ben al 18 jaar met mijn Thaise/Nederlandse vrouw en de zorgen en de pleziertjes die delen we nog steeds. Het kan dus wel, maar je met je wel in kunnen leven en begrijpen hoe die ander in elkaar steekt. Of je het er mee eens bent of niet verschillen die blijven. Mijn vrouw is ook veel met haar familie bezig want de sterkste schouders zijn er om steun van te krijgen. Zolang het gaat moet je er niet te moeilijk over doen. Dus mijn advies is ken uzelf en ken de ander. Dat eerste zal nu wel met uw leeftijd bekend moeten zijn en het tweede is alleen door de tijd te delen iets wat bekend zal worden. Communicatie is zeker een sleutelwoord en wees eerlijk en verwacht eerlijkheid want daar hebben jullie beiden recht op. De verhalen van anderen die neem ik voor zoete koek en ik adviseer u om het zelfde te doen. Er zijn twee kanten aan de medaille en vaak ontbreekt bij ons onvoldoende kennis van zaken om te beoordelen hoe een ander zijn relatie invult. Alles heeft consequenties in het leven maar laat u niet weerhouden om voor uw geluk te gaan en houd wel het verstand erbij, dat heeft u niet voor niets gekregen.

 32. rob grimizjer zegt op

  Wees niet onzeker en anders is het een goede levensles. Daar heb je vaak het meeste aan.
  Gr. Rob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website