Lezersvraag: Reisadvies voor Surin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 oktober 2016

Beste lezers,

In 2011 is er met Cambodja wat gedoe geweest in het zuiden van Surin. Tot op heden is het reisadvies voor die regio nog steeds “Alleen indien noodzakelijk”. Laat mijn vriendin nou precies daar wonen ! Daar wilde ik dus in december naar toe.

Zij zegt dat er sinds die tijd helemaal niks aan de hand is daar. Ze wipt ook regelmatig even de grens over voor wat inkopen.

Maar toch; het reisadvies staat er. En daarbij komt het overlijden van de vorst en wordt er voorzichtig gesproken over mogelijke “onrust in het land”. Mijn vriendin snapt de ophef allemaal niet.

Ik ga er in december gewoon naar toe lijkt me. Of heeft iemand nog belangrijke informatie hierover?

Groet,

Marc

12 reacties op “Lezersvraag: Reisadvies voor Surin”

 1. Danzig zegt op

  Ik ben nog nooit in Surin of elders in het zuiden van Isaan geweest, maar ik woon in Narathiwat waar eveneens een reiswaarschuwing voor geldt. Mijn ervaring is dat de soep niet zo heet gegeten wordt als ie wordt opgediend. Als je de mensen, Thai en farang, moet geloven over het diepe zuiden dan woedt hier een heuse oorlog en ben je levensmoe als je zelfs maar door het gebied reist. Echter, in de praktijk gaat het leven gewoon door en maakt men zich niet zo druk om het risico betrokken te raken bij een aanslag. Dat risico is echt nihil. En dan heb ik het over wonen in de ‘gevaarlijkste’ regio van Thailand als het gaat om onrust, aanslagen etc.! In (het zuiden van) Surin en Sisaket is er vijf jaar geleden wat over en weer geschoten tussen het Thaise en Cambodjaanse leger. Stel dat je daar enkele weken verblijft. Zeg nou zelf: hoe groot is de kans dat er uitgerekend tijdens jouw korte verblijf een nieuwe strijd uitbreekt, die zich uitstrekt tot het dorp van je vriendin én waar jij gewond bij raakt (of erger) door een kogel of bom? De vraag stellen is hem beantwoorden.

 2. Henk Wag zegt op

  Je vriendin heeft gelijk, en ik snap die ophef niet en een dergelijk reisadvies nog minder. Ik woon op de grens van Surin en Buriram, en wij gaan vaak naar de grensplaats Kap Choeng om daar de grote markt Chom Chong te bezoeken. Nooit ook maar enig probleem gehad ! Kortom: in december gewoon lekker naar Surin gaan !

 3. Bruno zegt op

  Beste , ik ga al 3 jaar naar het zuiden van Surin , naar Thakong niet ver van de Cambodjaanse grens.
  Zeker miet hier naartoe , het is de rustigste plaats die ik in Thailand ken.
  Ik keer ook eind december naar Takong terug.Surin is nog een zeer typische Thaise stad
  Geniet van deze authentieke plaats!

 4. Geertg zegt op

  Wij komen regelmatig in Surin en Sisaket. Beide provincies tegen de grens met Cambodia. Nog nooit problemen gehad of gezien. Alles wordt goed overdreven. Gewoon naar je vriendin gaan en genieten.

 5. cees zegt op

  ik ben in mei nog in surin geweest geen probleem gewoon gaan

 6. André zegt op

  Beste Marc,

  Ik ben net terug uit Surin, ben in een dorpje de buurt van Sangka geweest. Zelfs een middagje op markt geweest twee kilometer van de grens met Cambodja. Het grens verschil is al een paar jaar achter de rug. Geen enkel probleem, ga en geniet vooral daar.

 7. ronny sisaket zegt op

  Helemaal geen probleem ik ben hier in Khun Han Sisaket dat is nog wat dichter tegen de grens reeds 6 jaar en nog nooit iets gehoord of gezien , wat er wel is dat er overal een soort bunkers staan kort bij de grens om te schuilen als er iets moest zijn , ik woon op 24 km van de grens .Ik doe zelfs mijn visa run hier naar cambodia en de mensen zij n daar zeer vriendelijk .Dus besluit ga maar mee naar je vriendin haar huis .

  gr
  ronny

 8. Joop zegt op

  Het “gedoe” aan de grens met Cambodja een paar jaar geleden was volgens mij in de provincie Sisaket en niet Surin.
  Dus gewoon naar het dorp van jouw vriendin gaan.

 9. Alex zegt op

  Dat reisadvies is pure onzin! Ik kom er net vandaan, Surin en Buriram, omdat de familie van mijn partner daar woont. Er is daar helemaal niets aan de hand. Gewoon in december lekker gaan!

 10. Dennis zegt op

  Ik woon zelf vlakbij Surin (en Lamduan).

  Het reisadvies is onzin. De Cambodjanen komen massaal de grens over om naar het Ruamphet Ziekenhuis te gaan (in Surin) en op de parkeerplaats van de Big C zie je ook menig auto staan met kentekenplaten uit Cambodja. Dat de sfeer ontspannen is kun je ook opmaken uit het feit dat personenwagens van het Cambojaanse leger (Audi Q7, Toyota Landcruiser) gewoon in Surin rijden (bijv. Martina Hotel). Niks geen vijandige sfeer (meer). Ook op de markt bij Kap Choeng zijn het veelal cambodjaanse verkopers en thaise kopers. Ook hier een goede sfeer.

  Waarschijnlijk handhaaft het ministerie het reisadvies, omdat het conflict nog steeds niet is opgelost en daarmee in potentie weer op kan laaien. Maar in Surin zul je het leger niet of nauwelijks zien. Ik zie ze in elk geval nooit. Van een acute dreiging is geen sprake.

 11. robert zegt op

  Ik ben in Augustus in surin geweest naar mijn vriendin. Niets aan de hand gewoon gaan

 12. Marc zegt op

  Iedereen alvast bedankt voor de antwoorden. Ik dacht zelf ook al dat er niks aan de hand zou zijn. Maar dat was mijn zorg ook niet.
  Mij zorg was, dat door dat reisadvies misschien verzekeringen moeilijk konden gaan doen. Maar ja, van de andere kant; ik heb nog nooit een verzekering nodig gehad op vakantie…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website