Beste lezers,

Aan het begin van het jaar heb ik gevraagd welke documenten je moet hebben voor het Gemeentehuis om te kunnen trouwen. Van Rob.V. heb ik een antwoord gekregen. Daarmee naar het Gemeentehuis. Die hebben de originelen doorgestuurd naar de IND in Zwolle. Nu, een “IND-tijd” later, hebben wij te horen gekregen dat:

 • het document dat zij als geboortebewijs herkennen gelegaliseerd moet worden door de Thaise- en NL ambassade.
 •  het bewijs dat mijn partner niet getrouwd is iets te lang is. haha, ze woont al een 16 maanden bij mij (met IND vergunning, BSN nummer, ZK-verzekering, huisdokter en tandarts.

Mijn partner kan naar Thailand om e.e.a. te regelen, maar ik heb verteld dat ik haar niet heen en weer laat reizen omdat de kans bestaat dat zij met het COVID-19 virus thuis komt en ik hen dan verantwoordelijk hou. Maar het Gemeentehuis heeft mij schriftelijk geïnformeerd over het volgende:

Met ingang van 26 april 2019 verstrekken de kantoren van de Burgerlijke Stand in Thailand, op verzoek van de (Thaise) burger, de meest voorkomende documenten in het Engels. U kunt een Engelstalig afschrift bij elk willekeurig provinciaal (Amphur) aanvragen, ongeacht bij welke Amphur het document is afgegeven.

Het Gemeentehuis verteld dat er internationale documenten zijn in de meest voorkomende talen met openingen in de tekst waar de persoonlijke gegevens van de desbetreffende persoon ingevuld kunnen worden. De documenten kunnen bestaan uit een geboortebewijs en kan ook bewijs van ongehuwd zijn bevatten. Legaliseren door de Thaise- en NL ambassade in BKK is dan nog wel nodig.

Wie weet hoe je zo’n Amphur kunt benaderen en is er iemand die met deze werkwijze ervaring heeft?

Hulp wordt zeer op prijs gesteld.

Groet,

Hansest

3 reacties op “Lezersvraag: Problemen met het bewijs dat mijn Thaise partner niet getrouwd is”

 1. Pete zegt op

  Wanneer zij familie in Thailand heeft, kan zij vragen of de familie het voor haar wil proberen.
  Mijn vrouw heeft haar zus bepaalde persoonlijke documenten laten regelen. (Misschien is het gelukt omdat haar zus bij een ministerie werkt).

 2. frits zegt op

  Misschien kan dit je helpen. Er is een buro in Bangkok dat mij goed heeft geholpen. Je kan haar een mail sturen. Voor legalisatie zijn originele akten nodig, die opgestuurd moeten worden naar Thailand. Ik heb een geboorteakte opgestuurd vanuit Thailand, of het werkt vanuit Nederland weet ik niet, maar je kan ze altijd even mailen. De kosten voor het hele proces waren 5200 Bath. Altijd goedkoper dan ticket toch. Dit is het adres: Nattaya Somchit
  S.C. Trans and Travel Co.,Ltd.
  50 Tonson Ploenchit Rd,
  Lumpini Patumwan
  Bangkok 10330
  Tel : (66) 02-2531957
  Fax : (66) 02-6521929
  Mobile : (66) 081-9144930

 3. Guy zegt op

  Elke Thai weet perfect waar het Amphur in zijn/haar regio zich bevind.
  Een Amphur is een administratie die kan benaderd worden zoals elke administratie.
  Lokals zijn er veelal gekend en er is zeker wel iemand in de familie of vriendenkring die dan weer zo een ambtenaar zal kennen.

  Een bewijs bekomen -als thai – dat je niet gehuwd of wettelijk gescheiden ben – is een zeer eenvoudige procedure in het Amphur van de woonplaats (Waar de Thai is ingeschreven in het huisboek).

  Dat documentje zal je dus vrij makkelijk en binnen redelijke tijd kunnen bemachtigen.
  Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website