Lezersvraag: Orchideeën naar Nederland verzenden

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
23 juli 2013

Beste lezers,

Mijn hobby heb ik in bloemen en planten, voornamelijk orchideeën. Ik ga ieder jaar voor 3 maanden naar Jomtien, heb een keer orchideeën mee naar huis genomen in de koffer maar dat ging goed mis op Schiphol, boete was € 1025,- dus dat niet meer.

Wie kan mij goede raad en tips geven hoe ik legaal gekochte orchideeën kan verzenden en adressen van kwekers?

Ik kom ook nog in Chiang Mai.

Graag Uw reactie op mijn hulp vraag.

Jo

6 reacties op “Lezersvraag: Orchideeën naar Nederland verzenden”

 1. John zegt op

  Jo
  Elke keer als ik naar Nederland ga heb ik voor zo’n 1000 baht aan orchideeën bij mij , gesneden bloemen , dus zonder wortels zand etc.
  Ik laat ze op de flowermarket inpakken in een doos en kan ze op die manier
  makkelijk meenemen naar Nederland.
  Ik heb nooit enig probleem gehad met de douane , ze kijken er zelfs
  niet eens naar.
  Ook op Bangkok vliegveld kan je orchideeën kopen om mee te nemen maar dan kosten ze een veelvoud in vergelijking tot de bloemenmarkt .
  Neem jij zulke grote hoeveelheden mee en misschien zelfs met de wortels , dat is niet duidelijk uit je verhaal.
  Ik denk als het er zoveel zijn dat het meer op een handeltje gaat lijken ipv een kado voor familie dat dan de douane inderdaad moeilijk gaat doen.
  Hoor het graag van je !
  John

 2. martin zegt op

  Alle legale gekweekte Orchideen kun je ook gewoon legaal in Nederland kopen. Dus hoef jij ze niet van uit Thailand naar Nederland te verschipperen in, bv. jouw koffer te verstoppen. Zoals jij zelf al in de gaten hebt gekregen, zijn de boetes (te recht) niet mis. Dus moest je eigelijk weten, dat het versturen van uit Thailand geheel niet de juiste methode is. Dat betekend ook, dat als je niet legale Orchideen in je huis hebt, je nog steeds voor de bijl kunt gaan op het moment dat een opmerkzame politie man aan je raam voor bij gaat. Koop ngewoon die bloemen in Nederland en je hebt geen probleem. Kun je nog altijd de kassbon bewaren voor die opmerkzame politie man.

 3. Fred CNX zegt op

  Als je hobby bloemen en planten is neem ik aan dat je geen gesneden orchideeën mee naar huis neemt en dat orchideeën in Nederland/België volop te koop zijn zal ook oud nieuws voor je zijn dus zal het om andere soorten gaan die bij jou niet te koop zijn.
  Als je in Chiang Mai komt moet je zeker de Khamtien planten- en bloemenmarkt bezoeken, zo’n 2ha. een aaneenschakeling van winkels die van de kleinste planten to aan de grootste bomen verkopen; heel veel orchideeën daar.
  Rondom Chiang Mai ook veel orchideeën kwekerijen.
  Hoe je ze mee kunt nemen of verzanden naar Nederland weet ik niet, wellicht geeft een medeblogger daar een duidelijk antwoord op of zou je bij de douane moeten informeren.
  Ik heb er zelf ook wat in mijn tuin in Thailand, filmpje van 2 jaar geleden;) :
  http://www.youtube.com/watch?v=KraPgxXnvDQ

 4. Joep zegt op

  Op BKK Airport verkopen ze orchideeën gekweekt in vitro cultuur. Deze zijn steriel opgekweekt in het flesje waar ze in zitten, ze zijn duur, ik geloof iets van 400/500THB per stuk.

  Planten opsturen, dan moeten ze eigenlijk ook voorzien zijn van een certificaat dat ze gekeurd zijn en vrij zijn van beestjes e.d. Er zijn landgenoten die daar in gespecialiseerd zijn om dat te regelen vanuit BKK.

 5. Joep zegt op

  Zoek maar eens op gekko-enterprise.com. Misschien kan en wil hij je hiermee helpen.

 6. Toon zegt op

  Jo,
  Ik weet niet waar je woont, maar hier inde buurt is een kwekerij die ook een webwinkel heeft en uiteraard een uitgebreide keuze aan orchideeën. Bekijk zijn site t.w.
  http://www.claessenorchideeen.nl
  succes ermee.
  Toon


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website