Lezersvraag: Navigatiesysteem van mijn Mazda i.s.m. mijn iPhone

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 september 2020

Beste lezers,

Ik heb een vraag over het navigatiesysteem in de auto. Onlangs een Mazda CX30 2.0 SP gekocht hetgeen overigens een heerlijke auto is.
Voor het gebruiken van het navigatiesysteem wordt door de Mazda dealer uitgelegd dat ik mijn iPHONE via usb aansluiting contact moet laten maken en vervolgens “Google maps” dien te activeren op mijn iPHONE om het navigatie systeem te kunnen gebruiken.

Ik heb Mazda uitgelegd dat ik niet iedere keer mijn telefoon wil aansluiten om navigatie mogelijk te maken en gebruik wil maken van een SD kaart. Immers in de auto is een mogelijkheid om een SD kaart in te voeren. Echter Mazda zegt dat dat niet werkt.

Waarom zou Mazda een auto op de markt brengen waarin je wel een SD kaart kunt invoeren maar dat het niet functioneert vraag ik me af?

Heeft iemand hierover meer advies/ervaring respectievelijk informatie over dat ik toch de navigatie kan gebruiken via een SD kaart?

Op voorhand erg bedankt voor reacties.

Groet,

Jan

7 reacties op “Lezersvraag: Navigatiesysteem van mijn Mazda i.s.m. mijn iPhone”

 1. willc zegt op

  Je doe eerst je persoonlijke hotspot (als hij aan is) eerst uit daarna weer aan.
  Via wifi connecten en daarna als wifi connected is ,kan je als het goed is de logo Navi aanklikken dan komt Google maps in beeld.
  Tenminste bij mij (Isuzu)
  Succes,Willc

 2. Lunghan zegt op

  Bij mij ( Trailblazer) plug je via usb in , dan activeer je “carplay” als de verbinding er eenmaal is kun je via het scherm google maps activeren , als je je telefoon niet via Apple Carplay wilt laten gaan , activeer je Google op je telefoon , maar dan heb je volgens mij alleen geluid van de stembesturing.
  Ikheb wifi in mijn auto met een datakaart , en gebruik dat samen met mijn iphone voor oa navigatie, nederlandse radiostations live uitzending . werkt perfect , kost voor 5GB data 299 thb/mnd. (ais)

 3. rno zegt op

  Hi Jan,
  begin eerst met een vraag. Zit er een apart navigatiesysteem (bv. Garmin) in je auto? Zo niet dan dien je inderdaad via iPhone, carplay en Google Maps te gaan werken. ik heb toevallig vandaag net een nieuw audio systeem van Kenwood in mijn auto laten plaatsen. Via Wifi maak ik verbinding tussen mijn iPhone en Kenwood. Navigatie loopt via Google maps en dat werkt prima. Weet uiteraard niet of jouw audio systeem wireless verbinding kan maken met je telefoon. Kun je wel handsfree bellen via je audiosysteem?

 4. Jan zegt op

  Hoi RNO,

  Of er een apart navigatiesysteem in mijn auto zit..??
  Hoe en waar kan ik dat controleren.?
  Als ik op de site van Mazda Nederland kijk zie ik dat de auto’s geleverd worden met een navigatiesysteem en een Mazda SD card…Mazda Nederland verzorgt zelfs de eerste 3 jaren het gratis updaten van de SD card.

  Dan zou ik denken dat hier in Thailand dit ook mogelijk zou moeten zijn…er is immers een mogelijkheid om een SD card in te voeren…vandaar mijn vraag.

  Het handsfree bellen in de auto heb ik nog niet uitgeprobeerd.

 5. willc zegt op

  Sorry Jan,was wat vergeten.
  Als je via een SD-card doet moet je steeds ieder jaar updaten via I-phone Google maps niet.
  Vandaar dat ik via mijn telefoon doe.

 6. ad zegt op

  beste jan ik heb een mazda 3 sport top model ,met gps en daar is het systeem gewoon aanwezig ook de sd card was meegeleverd dus ik vermoed dat het wel voorbereid is maar alleen in het duurste model is het geleverd . ik vermoed dat dat het geval is .de update is een jaar gratis daarna kun je via de mazda app het systeem updaten ik heb ook een connectie met mn router ingegeven zodra mn auto mijn huis internet ziet gaat de update vanzelf belangrijk is wel eerst de settings in te geven via display. car play werkt ook, ook hier eerst je iphone verbinden via bleutooth je display vraagt toestemming en geeft een code eenmalig invoeren en klaar. dus welk model heb je eigenlijk?mocht je er niet uitkomen stuur even mail ok,mazda super auto maar inruil nihil proficiat met je nieuwe auto en veel plezier ermee martin !(pattaya)

 7. Sjaak zegt op

  Hoi Jan,
  2 jaar geleden hadden wij een mazda cx3 gekocht. Bij het selecteren van de navigatie in het scherm, gaf de navigatie zelf aan, geen SD kaart aanwezig. Ben toen terug naar binnen gelopen en tegen de verkoper gezegd wat t probleem is. Hij zei toen zelf, och vergeten. Mijn inziens moet er dus wel een sd kaart met navigatie in. Heb even voor je gegoogled en op YouTube staat deze video, dus JA, sd kaart

  https://youtu.be/-MMhYHwwjEA

  Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website