Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin wil graag naar Nederland komen. Ze woont in Bangkok. Om een Schengenvisum te kunnen krijgen moet ze gevaccineerd zijn. Diverse (prive) ziekenhuizen gebeld zonder resultaat. Ze is geslaagd voor haar inburgeringsexamen.

De Nederlandse ambassade is nauwelijks bereikbaar.

Ik weet dat er Thaise vrouwen naar Nederland reizen en ik vraag me af hoe ze dat voor elkaar krijgen?

Adviezen en tips zijn zeer welkom.

Groet,

Jos

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Moet mijn Thaise vriendin voor haar reis naar Nederland gevaccineerd zijn?”

 1. Branco zegt op

  De vaccinatie eis geldt alleen om een uitzondering te krijgen op een inreisverbod vanuit een niet EU-land naar een EU-land. Aangezien Thailand nog altijd op dd lijst met veilige landen van de EU staat is er geen inreisverbod. Dus hoeft er ook geen uitzondering te worden verkregen, dus is er geen vaccinatieplicht.

  Uw vriendin kan dus zonder vaccinatie naar Nederland komen met een Schengenvisum.

  • Ruud zegt op

   Kan ze hier in Nederland wel een inenting tegen covid krijgen als niet
   Nederlander. In Thailand een inenting tegen Covid krijgen duurt een eeuwigheid.
   Je zit tenslotte toch bijna 12 uur in een vliegtuig met anderen

   • Branco zegt op

    Bij mijn weten kan dit (nog) niet. Vooralsnog worden enkel personen met een BSN nummer de mogelijkheid geboden zich te laten vaccineren in Nederland. Dat zijn bijv. ook buiten NL woonachrige Nederlanders en arbeidsmigranten.

    Commercieel aanbod van covid vaccins is op dit moment nog verboden in Nederland.

   • Kemosabe zegt op

    Helaas niet. Mijn vriendin wil ook overkomen, reeds 1x Astra Zenica gehad in Thailand tevens is zij in bezit van geldig visum en verplichte verzekering.

    Heb dezelfde vraag bij de GGD gesteld aangezien de huisarts als eerste aanspreekpunt “nee”als antwoord gaf. Alleen Nederlanders met een BSN nummer worden gevaccineerd aldus de GGD.

    Helaas.

    • Cornelis zegt op

     Toch klopt dat niet helemaal, er zijn namelijk wel mogelijkheden. Zie:
     https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/tijdelijk-in-nederland-coronavaccinatie-in-nederland

    • Victor zegt op

     En iemand met de Thaise nationaliteit, uitgeschreven in Nederland maar WEL een BSN nummer?

     • Cornelis zegt op

      Staat duidelijk in de tekst die je ziet na het aanklikken van de link.

     • jos daams zegt op

      de dame heeft in Nederland gewoond en legaal gewerkt. Documenten heeft ze niet meer behalve een pasje van de ziektekosten verzekering en daar staan haar BSN nummer op. De Nederlandse ambassade in Bangkok zegt dat ze in Nederland moet zijn voor een nieuwe ID. Als ik informeer bij de gemeente waar ze stond ingeschreven verteld mij niets in verband met de wet op de privacy.

    • Daniel zegt op

     Dit is foutieve informatie.
     Mijn vrouw is hier op een schengenvisum voor 3 maanden. Op 22 juli zal zij haar 2de Pfizer vaccinatie ontvangen in AFAS Life (Arena Boulevard).

     Ik heb eerst de GGD Amsterdam gebeld en uitgelegd dat ze een “ongedocumenteerde” is, daar kreeg ik het advies om naar de inloop van de GGD vaccinatie straat te gaan te AFAS Live. Er zijn volgens mij wel speciale dagen/uren voor zo’n vrije inloop.

     Je geeft bij de ingang aan dat ze ongedocumenteerd is, ze wordt vervolgens doorgestuurd naar een aparte balie (ze krijgt op het in te vullen gezondheidsformulier een blauwe stikker) alwaar er een dossier voor haar werd aangemaakt met een patiëntnummer (ipv een BSN nummer). Weer doorgestuurd naar de volgende balie voor vaccinatie en klaar.

     Wellicht handiger om telefonisch via de GGD op voorhand een afspraak te maken en een dossier aan te laten maken met patient nummer, scheelt een hoop tijd op de locatie en niet iedere medewerker op de locatie is op de hoogte. Bij mijn vrouw werd er een leidinggevende bijgehaald die de betreffende GGD medewerkster adviseerde een nieuw dossier aan te maken met een speciale code.

     Ook illegalen, vreemdelingen, dak- en thuislozen (kortom: de ongedocumenteerden) kunnen in NL gratis gevaccineerd worden.

 2. Branco zegt op

  Zie hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/uitzonderingen-eu-inreisverbod

 3. Hans zegt op

  Nog steeds niets nodig voor reizigers vanuit Thailand. De vraag is hoelang nog…..

 4. peter zegt op

  Aah de kleur is van belang. Niet een uitbraak of een immense hoeveelheid mensen met covid, maar de kleur. Ja, ok daarop verandert kleur. Denk een ratio van gevallen tegen inwoners aantal.

  Voordat we open gingen, werden er al vragen gesteld over het D-virus. Of een verbod op inkomende mensen uit bv India niet op zijn plaats was. Nee, dat was niet nodig. Immers gingen we ook over op een quarantaine regeling en een controle van de quarantaine. Kleurtje geel?
  Nou dat heeft dus niets geholpen, want het D -virus woedt nu om zich heen. Daar hebben we het nu over.
  Ben benieuwd wat voor effect de EK finale heeft, 60000 mensen bij elkaar gepakt.
  Zolang Thailand dus niet oranje of rood kleurt, zou men dus kunnen komen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website