Beste lezers,

Is het nog steeds zo dat ik 14 dagen in quarantaine moeten bij aankomst in Bangkok? Zelfs indien ik reeds een condo geboekt hebben in Pattaya voor twee maanden, waar ik veilig mijn quarantaine kan uitzitten?

Ik zou liefs zo snel mogelijk vertrekken, alleen al voor die koude wintermaanden.

Groet,

Robert (BE)

26 reacties op “Lezersvraag: Moet ik nog in quarantaine bij aankomst in Bangkok?”

 1. Eric H zegt op

  kort maar krachtig Robert, JA

 2. Frank zegt op

  Ja, nog steeds 14dagen, en in een daarvoor aangewezen overheids hotel. Quartine hotels zijn hiervoor special ingericht. Of je hierin keuze hebt? Ja, want vele prijsverschillen.

 3. Hans zegt op

  Ja je moet nog in quarantaine

  Laatste informatie bij de Thaise ambassade te verkrijgen

 4. Christiaan zegt op

  Helaas is het nu nog zo, dat je 14 dagen in quarantaine moet blijven in een van de door Thailand aangewezen hotels.

 5. Jos Rieken zegt op

  Kort en bondig: Ja !!!

 6. Any zegt op

  Hoi Robert, als je niet in quarantaine moet dan vertrekt en boekt morgen iedereen naar Thailand lijkt mij.
  Dan zou ik nu ook boeken.
  En het zijn 16 dagen en geen 14!

 7. Sjaak S zegt op

  Voor zover ik weet kom je er niet onderuit. De regering bepaalt waar je ondergebracht wordt. Beter gezegd: biedt je keuzes aan. Waarschijnlijk, omdat deze hotels controle hebben. Wanneer iedereen naar een eigen plaats van keuze zou gaan, hoe stel je je dan voor dat je gecontroleerd wordt? Je moet regelmatig strookjes laten maken, temperatuur meten en ook ben je bijna geheel in isolement. Een hotelkamer die je niet mag verlaten. Ga je naar je eigen plaats, hoe regel je dat dan?
  Dan heeft het hele quarantaine gebeuren geen nut. Jij mag dan wel beloven dat je nooit de deur uit zal gaan, maar wie garandeert dat dit niet gebeurt? De hotels zijn de beste manier om te controleren dat de mensen die zich in quarantaine bevinden ook geen gelegenheid hebben om het virus (als ze dan geïnfecteerd zijn) te verspreiden.

 8. Cees zegt op

  Hoi, jazeker, en in een aangewezen hotel , dus niet in een eigen geboekt hotel, en de hotels waar je zal moeten verblijven zijn ook alles behalve goedkoop, succes, gewoon lekker thuis blijven en volgend jaar gaan,
  Het is uitgestorven in Thailand, bijna alles is dicht ,

 9. ruud zegt op

  Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk.
  Hoe zou de Thaise overheid zeker kunnen weten, dat u niet stiekem toch op stap gaat?
  Aangezien het nog wel een aantal maanden zal duren voor iedereen is gevaccineerd in Thailand, zult u waarschijnlijk moeten kiezen tusse twee weken in quarantaine en een jaartje overslaan.

 10. Maryse zegt op

  Beste Robert, het lijkt mij logisch dat je in Bangkok je quarantaine moet uitzitten. De quarantaine is immers bedoeld om de virus verder te verspreiden. Mocht je die dragen (ik hoop van niet voor je) dan zou het heel onverstandig naar Pattaya te rijden en onderweg allerlei mensen te besmetten, toch?

  • Hans zegt op

   Er zijn quarantaine mogelijkheden in Pattaya

 11. Maryse zegt op

  Sorry, ik bedoel natuurlijk “de quarantaine is immers bedoeld om te voorkomen dat men de virus verder verspreid.

 12. RobVinke zegt op

  Op de website van TATnews.org (Tourist Authority Thailand) kun je meer lezen denk ik. Uiteraard duurt de quarantaine gewoon voort, naar ik meen tot het volgende besluit omstreeks 28 februari. Je zou verwachten dat de quarantaine maatregelen voor binnenkomende bezoekers daarna gewoon verlengd worden voorlopig.
  Overigens zijn er op dit moment verder nog allerlei binnenlandse beperkingen met name voor (Chonburi) Pattaya. Dus niet de meest geschikte tijd om daarheen te gaan lijkt me.

 13. Johan zegt op

  De verplichte quarantaine is het laatste wat Thailand zal opgeven, zelfs gevaccineerd, omdat het nog niet bewezen is dat je dan alsnog de besmetting kan overdragen….
  Is, nu nog, zowat de enige doeltreffende manier om besmette personen te onderscheppen.
  Een land is pas safe als ongeveer 70 % van zijn onderdanen voldoende antistoffen heeft.
  En daar is Thailand ver van af.
  Elk land heeft zijn eigen, te respecteren, covid strategie…

 14. john zegt op

  Mag ik voorzichtig opmerken dat dit al heel lang een onderwerp op alle fora en bloggen is. Qarantaine doe je in een van de aangesloten hotels die hiervoor aparte voorzieningen hebben en afspraken met een aangesloten ziekenhuis. Je mag dus niet alleen niet in je eigen of andermands condo Quarantaine ondergaan maar zelfs niet in alle andere onderdaken ( of ondedakken?) die niet als zodanig door de overheid aanvaard zijn. Heet ASQ (alternative staats quarantaine)

 15. ton zegt op

  Voor zover ik me herinner kun je de verplichtte quarantaine of in Bangkok of in Pattaya doorbrengen. Kijk maar op de COE aop van de Thaise Ambassade. In beide gevallen in niet al te goedkope aangewezen ASQ Hotels. Verplicht voor 15 nachten inklusief 2 Covid testen en de maaltijden. Er wordt zeer strikt de hand aan gehouden. Ook is al bekend dat het hebben van een Covid vaccinatie deze verplichting vooralsnog niet ongedaan maakt.

 16. Paul zegt op

  En die 14 dagen is dus 15 nachten heb ik begrepen. Een reisorganisatie in Nederland verkoopt 15 nachten als een 16 daagse reis. Nou, geniet er maar van.

 17. PEER zegt op

  Beste Robert uit België,
  En wíé zou jou moeten kunnen controleren of je werkelijk niet je hielen licht, om bv wat drank in te slaan bij 7-eleven, of eten gaan halen bij ‘n eetstalletje? Of tóch ‘n biertje aan de streetbar?
  Wie controleert jouw dagelijkse lichaamstemperatuur. En wáár laat je je nog 2 ( twee) keer op Covid-19 testen?
  Momenteel zit ik in Bangkok in Quarantaine en als je ziet hoe de schoonmaaksters, de tuinlieden, de mensen a d receptie en de voedselbezorgers steriel “ingepakt” worden, dan snap je dat wat je wilt géén optie is.
  Bovendien als je ‘n vaste volger van TB bent, heb je voldoende leerstof/leesvoer voorbij zien komen hierover.
  En ‘n gewaarschuwd mens telt voor twee!

 18. Johan zegt op

  Hoi Robert,
  Ik sprak een paar dagen terug een Thaise in Nederland die over een paar weken terug gaat naar Thailand (heeft nu een verblijfsvergunning in NL). Diezelfde vraag stelde ik haar. Ze antwoordde dat ze eerst in BKK in quarantaine moest in een hotel en dan pas naar haar familie kon.

  Het lijkt erop dat dit dus ook voor jouw geldt, tenzij je condor/hotel in Pattaya geldt als een officiële, door de regering aangewezen, quarantaine verblijfsplaats.

  Succes, en ik kom je z.s.m. na, maar verwacht dat dit niet eerder kan dan na een covid vaccinatie, en nadat Thailand de regels voor aantoonbaar gevaccineerde toeristen heeft aangepast.

  Groet Johan

 19. William zegt op

  JA ,

  Je moet gewoon in quarantaine .

  Ook al ben je gevaccineerd en negatief op Covid-19 getest !!

 20. Jozef zegt op

  Robert,
  Heb jij de voorbije maanden op een andere planeet gezeten . ???
  Helaas nog steeds 15 dagen opgehokt blijven. Eten voor de deur gezet, tweede week mag je ( na negatieve test ) een uurtje in de tuin of rond het zwembad doorbrengen na reservatie en niet langer dan een uur.
  Lijkt me nu met de oplopende cijfers daar niet het goede moment om te gaan.
  Moest je weten hoeveel mensen samen met jou wachten op betere en minder strenge regels, alle vluchten naar Bkk zouden volzet zijn denk ok.
  Groet,

 21. smisdom robert zegt op

  iedereen van harte bedankt voor je commentaar en goede raad. heb 2 maanden geboekt van 02/03/2021 tot 01/05/2021. Misschien is het tegen dan veranderd. :-(. We zien wel, ik kan altijd annuleren. Ik mis mijn vriendin…. maja, ik zal den enigste niet zijn.. Groetjes en nogmaals bedankt.

 22. Petertje zegt op

  Je zult toch echt die 12 dagen in Q moeten. Daar valt niet aan te ontkomen. Aan zelf-Q doet de Thaise regering niet en dat lijkt me ook geen goed idee.

  • Cornelis zegt op

   12 dagen? 15 nachten zul je bedoelen.

 23. johank zegt op

  Phuket https://www.thephuketnews.com/red-zone-arrivals-face-quarantine-in-phuket-78566.php en binnen kort ook Chang Mai 14 dagen quarantaine.
  Ik begrijp niet dit per se moeten naar Thailand wel zo verstandig is.
  Sla een jaartje over en kijk volgend seizoen maar weer eens….

  • Eric H zegt op

   beste johank jij bent dus duidelijk een toerist
   veel van ons hebben een vrouw/vriendin/kinderen/familie in Thailand.
   Het is geen vakantie maar een weerzien met je geliefden.
   Een jaartje overslaan slaat dus nergens op


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website