Ik heb een vliegticket voor 16 mei 2020 bij EVA Air. EVA heeft deze vlucht gecanceld ivm het corona virus. Allemaal heel begrijpelijk en te verwachten. Ik kan nu op 16 juni 2020 alsnog naar BKK vliegen als de Thaise regering niet wederom roet in het eten gooit.

Dat ik bij aankomst in quarantaine moet is mij duidelijk, alleen waar? Graag zou ik in quarantaine gaan in mijn eigen huis, daar heb ik geen enkel probleem mee. Maar nu hoor ik van kennissen (zonder dat die een bron kunnen noemen) dat de Thaise regering er voor heeft gekozen dat men 14 dagen op eigen kosten in een hotel dient te verblijven, en dat die hotelkamer gedeeld kan gaan worden met andere (totaal vreemde ) personen uit het zelfde vliegtuig. Ben je dus zelf heel voorzichtig ivm Corona dan kun je het alsnog oplopen door die vreemden die ook op ‘jouw’ kamer verblijven.

Is voorstaand waar? Kan iemand dat bevestigen? Graag met bronvermelding.

Als dit namelijk waar is dan pas ik ervoor om op 16 juni 2020 te gaan vliegen zonder Corona te hebben en vervolgens besmet te raken in een hotelkamer in Thailand waar ik niet om heb gevraagd en waar ik ook geen mogelijkheid heb om besmetting uit te sluiten.

In Thailand heb ik eigen vervoer ik hoef dus niet met openbaar vervoer. En loop als zodanig dus geen risico om alsnog besmet te geraken door anderen die minder of geheel niet voorzichtig zijn.

Groet,

Harm

 

 

No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Moet ik, als ik vlieg naar Thailand, in quarantaine met vreemden?”

 1. Erik Klaase zegt op

  Ik sta voor het zelfde dillema. Ik zou prima thuis apart van mijn gezin in quaratere kunnen. (De vraag aan Thaise Ambassade in NL voorgelegd maar was niet erg behulpzaam)

 2. John v W zegt op

  Dag Harm,

  Bij aankomst wordt je voor immigratie officials door verpleegend personeel digitaal temperatuur gecontroleerd.
  Alles beneden de 37.5 is geen probleem. Zorg ervoor dat je de app AOT (airport of Thailand) op je telefoon hebt staan. In deze app vindt je een formulier een soort gezondheid verklaring die je verplicht moet invullen.
  Ook je verblijfplaats enz.
  Ook als je beneden 37.5 gr hebt moet je dit formulier invullen. Let er op het is een officieel formulier..

  Er zijn 2 optie’s over het algemeen als je in quarantine moet je zelf aangeven op welk adres je verblijft. Deze is de gangbare optie. De andere optie is staats quarantine maar ik ben hier al zolang nog van iemand gehoord.
  Denk erom een strenge verplichting is het mond kapje, hier op dit moment nog niet veel plaatsen leverbaar. Dus koop deze in Nederland. Bij Eva Air verplichting om deze tijdens het vliegen te dragen.
  Op dit moment zaterdag 2 mei is er een een late lock down. tussen 2200-0400 uur niet op straat en verplaatsen tussen provincies. Tot eind mei is alcohol streng verboden. Maandag 4 worden ze afhankelijk per provincie (wij wonen alle jaren in Hua Hin) wat soepeler. Kappers en kleine winkel centra’ en night markten zullen weer open gaan etc.
  Heb je nog vragen lees breaking news Thailand op je telefoon veel plezier. gr John v W

  • Ger-Korat zegt op

   Moderator: Graag een bron van jouw verwachtingen.

   • Ger-Korat zegt op

    Moderator: De bronnen de jij opvoert zeggen niets over wanneer er weer gevlogen wordt maar wanneer, naar verwachting, de situatie volledig normaal is, zoals voorheen zonder beperkingen of waarborgen.

  • Bob jomtien zegt op

   Hoezo geen alcohol? Aanstaande maandag is de ban opgeheven echter alleen voor thuisgebruik.

   • Sylvester zegt op

    Moderator: Graag een bron van je bewering.

  • john zegt op

   Mijn vriendin is 2 mail naar Bangkok gevlogen: geen keuze hotel in de bus naar staatshotel zullen we het maar noemen ver buiten bangkok.

   • john zegt op

    ik bedoelde 2 Mei 🙂

 3. johan zegt op

  Dag,

  Ik vind het risicovol om te herboeken zolang niet alles ‘officieel’ gekend is.
  (Zit i.h. zelfde geval met Lufthansa, vertr. 12 mei).
  Het vertrek uit je eigen land, de vliegvoorwaarden alsook de voorwaarden die Thailand zal opleggen aan buitenlanders….en voor die laatste ben ik er niet gerust in…

  Grts,
  Johan

 4. Jos Rieken zegt op

  Ik zou eind april naar Thailand vertrekken. Maar mijn vlucht met EVA Air werd uiteraard ook gecanceld. Hoop eind juni wel te kunnen vertrekken. Tenminste wanneer buitenlanders dan Thailand in mogen. Waar ik wel mee zit is dat buitenlandse zaken een negatief reisadvies voor Thailand heeft afgegeven. Dat betekend dus dat je op geen enkele wijze verzekerd bent. En niet voor je zorgverzekering en niet voor je reiskosten verzekering.

  • Cornelis zegt op

   Volgens mij vervalt je zorgverzekering niet als je verblijft in, c.q. vertrekt naar een land met een negatief reisadvies.

   • Nee, is complete onzin. Een negatief reisadvies bestaat ook niet. Is slechts een aanbeveling. Sommige reisverzekeraars geven ook dekking bij code oranje.
    Wanneer de veiligheidssituatie in een land verslechtert, kan het voorkomen dat BuZa het advies geeft om niet naar dat land te reizen. Dit betekent echter niet dat het ministerie een ‘negatief’ reisadvies geeft: het ministerie geeft namelijk ook geen ‘positief’ reisadvies. De reisadviezen van het ministerie zijn niet bindend, het is alleen een waarschuwing.
    Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/is-een-reisadvies-bindend

    • Cornelis zegt op

     Vergoeding tot maximaal de kosten die een bepaalde behandeling in Nederland kost: dat is de standaard, ongeacht de kleur van een reisadvies.

     • Cornelis zegt op

      Ik heb het over de standaard zorgverzekering, Ronald, en mijn reactie klopt. Duidelijk?

 5. Rob V. zegt op

  Hoe de zaken er over een maand bij staan zul je de glazen bol voor moeten raadplegen. 🙂 Tot nu toe zijn reizigers inderdaad in quarantaine gezet in hotels en militaire basissen. Ja met 2 of 3 personen van hetzelfde geslacht op een kamer.

  Per provincie verschilt het beleid, bij sommige hoef je vanaf 1 mei niet in quarantaine mits je een Covid vrij verklaring hebt. Hoe zal dat over 1, 2, 3 maanden gaan? Valt niet te zeggen. Ik verwacht meer en meer versoepeling maar wat de instructies later dit haar zijn kan alleen een glazenbol zien.

  Bronnen:
  https://www.nationthailand.com/news/30387165

  Drie verschillende quarantaine verslagen:
  https://www.thailandblog.nl/achtergrond/een-quarantaine-verblijf-in-thailand/

  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-trots-op-mijn-thaise-vriendin/
  https://www.thailandblog.nl/opinie/laten-we-niet-hysterisch-worden-door-de-coronavirus/#comment-587364

  Ervaringen en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. 😉

 6. Jess zegt op

  Vanaf vandaag 3 mei kan overal alcohol kopen, maar aleen voor thuisgebruik dus niet in restaurants of bars


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website