Lezersinzending: Trots op mijn Thaise vriendin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Coronacrisis, Lezersinzending
Tags: ,
15 april 2020

Dag 5 in quarantaine: Ik heb nu elke dag contact met mijn vriendin, via de app. Het wificontact gaat via het hotelnetwerk. Alleen het signaal wisselt sterk en soms moet ze voor de deur liggen om contact te maken. Het is wat maar wel behelpen. Ze heeft nog in het hotel gevraagd om een telefoonkaart voor haar te kopen, alleen geen reactie.

Wat is dan de dagindeling en zijn er hoogtepunten en of is er afleiding, als je de kamer niet af mag? Niets dus, geen sociale contacten, wel TV en 4 muren. Er zijn een 3-tal hoogtepunten: Eten! Zodra ze de kar op de gang hoor, die 3 maal daags eten rondbrengt, springt ze op vanuit haar stoel en rent ze naar de deur. Spannende momenten wachten tot er op de deur geklopt wordt en dan moet ze afstand houden, van iemand in een wit pak, een kap op het hoofd, handschoenen aan en mondkapje, die het bakje eten, driemaal daags dus op de grond zet. Zodra de deur dicht is mag ze het pakken.

Tja en jullie weten dat, voor Thai is eten belangrijk. Dus aanvallen. Het eten is niet zo bijzonder en in het begin, zette ze het restje weer op de gang. Alleen nu, ze 3 maal daags eten krijgt en soms gewoon honger heeft, bewaart ze de restjes. Dus niks meer weggooien. Drinken is water, 3 maal daags. Koelkastje is leeg op de kamer. Ze mist wel, fruit en thee of koffie, maar dat wordt het niet.

Dag 4 gebeld vanuit de receptie om de Coronatest te ondergaan. Geen uitslag gekregen vandaag. Ach en bij de balie, waar de test plaatsvond, stond een medewerker, verkleed als een ruimtevaarder. Ze deed haar mondkapje af en friemelde aan haar neus en oren. Daarna pakte ze allerlei materiaal beet ……

Ondanks dat ze zich niet ziek voelt en kerngezond is, ook moet ze 3 maal daags temperatuur meten. Het blijkt dat de thermometer la 3 dagen lang defect is en zij het terecht onzinnig vindt om 3 maal daags te meten. Ze weet voldoende over corona, omdat ze in het ziekenhuis werkt in het Noorden van Nederland. Maar goed, ze geeft zich over aan de eisen die men stelt. Alleen met de thermometer naar de lobby gegaan en verzocht om een nieuwe thermometer, alleen ze werd niet te woord gestaan en teruggestuurd naar haar kamer. En vanaf die dag, geeft ze een gemiddeld temperatuur door, wat een gezond mens heeft. Ze wordt daar over gebeld. Ja je moet wat.

Toneel, onwetendheid, onkunde, angst, zeg het maar. Wel zet ze streepjes op de muur om de dagen af te tellen. Alleen hoe kom je in het dorp in de omgeving van Chiang Mai en de onrust, welke er nu al speelt omdat iedereen dat ze komt. Ook angst en de dorpsoudste gaf al aan dat ze in quarantaine moet voor 14 dagen. Dat wordt nog wat. Gelukkig schikt ze zich in haar lot en heeft ze zoals Thaise vrouwen, genoeg aanpassingsvermogen.

Ben trots op haar. Doe dat maar eens na. 14 dagen opgesloten te worden.

Ingezonden door Albert

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: Trots op mijn Thaise vriendin”

 1. Jacobus zegt op

  Ha Albert,
  Op zich een goede weergave van de situatie van je vriendin. Maar toch tamelijk warrig.
  Waar is je vriendin? Waar ben jij? Wie zit er in het hotel, jij of je vriendin? Waarom zit ze in quarantaine? Dit schrijven gaat over dag 5 in quarantaine, heb ik soms vorige afleveringen gemist?

  • albert zegt op

   dag heer Jacobus,
   op zich is het geen warrig verhaal ,als u enkele dagen terug gaat ,dan ziet u een stuk van de redactie over de aankomst van de groep in Bangkok en de quarantaine in het Elephant Hostel.
   nadien heb ik nog een stukje geschreven ,
   niet alle dagen ,want zoals gezegd is er niks te beleven.
   ik zal over enkele dagen nog eens beschrijven en door mijn ogen gezien en ervaren ,hoe ze het ervaart.
   ik zelf zit nog in Nederland.
   en ja ,het gaat over een Thaise vrouw ,die opgesloten is als gevolg van de Corona angst.

   • endorfun zegt op

    Dus nu in quarantaine omdat ze Thailand binnenkomt, en bij het gaan naar haar dorp terug 14 dagen q ?

 2. Rob zegt op

  Dat apatische gedoe van de familie en dorpsbewoners was voor mijn vriendin de reden om haar verblijf in Thailand van 2 maanden in te korten naar 3 weken. En weer snel terug te gaan naar Nederland. Al zou ik persoonlijk liever in Thailand zitten dan hier.

  • albert zegt op

   klopt en dat komt nog .
   zag foto,s van het dorp ,van de groep die iedereen controleert en temperatuurt.
   samen dicht op elkaar voor de groepsfoto en de temperatuur meting dicht bij de gemeten persoon.
   social distance ??????


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website