Beste lezers,

Mijn vriendin gaat op 31 januari 2021 terug naar Thailand. Zij heeft een CoE aangevraagd maar dat krijgt ze niet omdat zij een ASQ hotel moet hebben besproken.

In deze blog heb ik gelezen dat het voor Thaise inwoners gratis is om in quarantaine te gaan (in Thailand). Is dit verandert of doe ik iets verkeerds?

Hopend op een gunstige reactie.

Groet,

Compuding

5 reacties op “Lezersvraag: Mijn Thaise vriendin krijgt geen CoE”

 1. Je hebt 2 opties:
  1. Met een eigen vlucht terug naar Thailand, dan moet je een ASQ hotel boeken en daarvan een bewijs overleggen.
  2. Je aanmelden voor een repatrieringsvlucht via de Thaise ambassade, de eerstvolgende gaat op 22 januari 2021. Dan gaat men naar een SQ hotel en dat is gratis voor Thai.

 2. Willem zegt op

  Ze heeft zelf een CoE aangevraagd en mogelijk niet op de wachtlijst voor repatriering laten opnemen? Zelf djngdn regelen betekend alles zelf regelen. Vlucht en ASQ.

 3. H ter Laak zegt op

  klopt Peter mijn vriendin vliegt ook 22-1 terug terwijl ze 10-2 zou vliegen nu wordt alles betaald en alles is geregeld voor der
  ik zou de ambassade even bellen heeft zij ook gedaan

 4. Pierre zegt op

  Wij zijn hier zelf bezig met het vertrek van mijn echtgenote en een vriend van mij naar Thailand.
  Wij hebben een registratieformulier online moet invullen en een scan van haar paspoort op deze aanvraag ge-upload. Voor mijn vriend moeten er meerdere scans van documenten toegevoegd worden zoals bewijs van verzekering tegen covid en de normale vereiste verzekering. Indien dit in één polis zit kan je misschien an je makelaar vragen om twee documenten te geven die duidelijk maken dat je aan alle verzekeringsvereisten voldoet, adres in Thailand, eventueel copie van paspoort of identiteitskaart vriendin enz.
  Wanneer dit verzonden is kregen we een code van 6 cijfers waarmee we de status konden volgen. De aanvraag is goedgekeurd en we hebben hiervan een mail gekregen.
  Nu moeten we terug inloggen met de code en hier moeten we dan een scan van een vliegticket en een reserveringsbewijs van een erkend hotel toevoegen en opsturen.
  Wij hebben dan gisteren met de lijst geprobeerd een hotel te boeken maar wanneer we op de website van deze hotels kwamen bleek dat er bij geen enkel hotel dat we bekeken geen enkele kamer beschikbaar te zijn. We hebben dan naar een hotel gebeld en toen bleken er wel kamers beschikbaar te zijn. Wij hebben nu de boeking gemaakt en wachten op het bevestigingsformulier van het hotel om op te sturen naar de ambassade.
  Wij zijn bezig voor mijn Thaise echtgenote en een Belgische vriend omdat ze tegelijkertijd willen vertrekken en voor een niet-thai moeten er wel meer documenten mee met de eerste aanvraag.

 5. adje zegt op

  Waarschijnlijk niet via de ambassade geregeld. Via ambassade is het hotel gratis. Mits het de eerste keer is dat zij dit via de ambassade regelt. Als ze al eerder via repatriëring is terug gegaan dan zijn de kosten ook haarzelf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website