Lezersvraag: Met een Schengenvisum naar Nederland

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
6 oktober 2020

Beste lezers,

Ik zit met de volgende situatie. Een goede vriend van mij met de Thaise nationaliteit wil graag naar Nederland komen tussen 18 oktober 2020 en 9 januari 2021 op een geldig Schengenvisum. Ik ben ervan op de hoogte dat de terugvlucht via de Thaise ambassade in Den Haag geregeld moet worden en van de verplichte staatsquarantaine terug in Bangkok.

De tickets voor de terugvlucht worden geregeld door Thai travel in Amsterdam. Nu heb ik daar vandaag contact mee opgenomen voor info. Mij werd verteld dat op de lijst voor de retourvluchten van de ambassade nog 5000 (!) Thaise mensen staan en dat vanuit andere landen in o.a. Europa de terugvluchten via Amsterdam verlopen. In oktober zijn er maar 3 vluchten van KLM die hiervoor in aanmerking komen. Kent iemand dit verhaal?

Is er iemand waarvan onlangs een vriend/vriendin op een Schengenvisum is teruggekeerd naar Thailand? Hoe verliep dit? Krijgen Thai met een Schengenvisum voorrang, omdat ze binnen 90 dagen terug moeten zijn?

Ik zou het fijn vinden om anders met iemand in een zelfde situatie te kunnen mailen/bellen.

Dank voor jullie reactie(s) alvast.

Groet,

Toine

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Met een Schengenvisum naar Nederland”

 1. Het verhaal klopt niet. THAI Airways voert ook repatrieringsvluchten uit en vliegt daarvoor naar Londen. Waarom boek je niet gewoon een retourticket Bangkok – Amsterdam rechtstreeks bij KLM. Probleem opgelost.

  • Klus zegt op

   Maar in dat geval schijnt het dat je zelf de staatsquarantine moet betalen. Ik lees dat elders op dit blog en ook mijn Thaise vriendin zegt dit.

 2. Ferdinand zegt op

  Beste Toine,

  Mijn vriendin is op 7 juli 2020 in Amsterdam aangekomen met een Schengenvisum en zou op 26 september volgens het retourticket van de KLM weer terug gaan naar huis. Echter jouw verhaal klopt redelijk.. ze kon alleen terug door zich aan te melden bij de ambassade in Den Haag. Daar werd ze op de lijst gezet voor retour in september.. Er zijn drie vluchten in september uitgevoerd en zij werd op de lijst geplaatst van 30 september. Je komt het vliegtuig niet in als je geen papier / toestemming van de ambassade hebt.

  We hadden haar in ieder geval al eind augustus aangemeld anders waren we vast niet op tijd geweest om op 30 september mee te kunnen. Het vliegtuig zat vol met hoofdzakelijk Thaise inwoners. En inderdaad die kwamen op Schiphol samen vanuit diverse locaties uit Europa, zoals Belgie, Zweden, Frankrijk,,,

  Voordat ze de papieren ontvangt moesten we eerst een fit to fly document hebben, die hebben we bij medimare.nl kunnen regelen ad €60.. Het ticket werd via ThaiTravel omgeboekt naar een andere datum .. van 26/9 naar 30/9 voor €15.. Zelf omboeken werd geweigerd door KLM (heb ze zelf gebeld) dat moest via de ambassade geregeld worden.

  Drie dagen voor vertrek moet je de ambassade alle documenten overleggen en dan krijg je een papier terug waarmee je toegang krijgt tot het vliegtuig. Verder ging alles soepel en is ze in Bangkok opgevangen door een groep mensen die iedereen controleren, en naar het hotel begeleiden.. Het hotel is in Pattaya.. (Brighton grand hotel) waar honderden landgenoten 15 dagen in quarantaine zitten. Ze is 1 oktober in een kamer geplaatst en mag 16 oktober naar huis..

  In dit tempo zal er al snel een achterstand / wachtlijst ontstaan en wordt het lastiger om binnen 90 dagen terug te vliegen… (zolang deze toestand duurt)

  Ik heb begrepen dat je niet zomaar “gewoon” een ticket kan boeken, instappen en wegwezen.

  groet
  Ferdinand

  • Toine zegt op

   Dank voor je uitgebreide reactie.

   Je schrijft dat je 3 dagen voor vertrek de papieren moet overhandigen aan de ambassade. Moet dit persoonlijk of mail je deze naar hun?

   • adje zegt op

    Via Mail. Alle papieren ontvang je per mail en moet ook weer terug via mail.

   • Ferdinand zegt op

    Inderdaad, alles loopt via de mail.

    Je moet dus ook thuis kunnen printen en scannen..

    Verder had ik mee gewild naar Thailand, maar mijn visum Non Imm O wordt momenteel niet geaccepteerd.

 3. Klus zegt op

  Ja ik ken dit verhaal en ik begrijp het allemaal niet omdat mijn vriendin een retour ticket heeft. 3 vluchten per maand inderdaad en oktober zit inmiddels vol. Wij krijgen ook geen bericht van de ambassade dus ik heb geen flauw idee wat de status is.

  • Klus zegt op

   Heb zojuist nog eens met de ambassade gebeld. Je moet de procedure van de ambassade volgen. Die KLM vlucht die ik heb kan schijnbaar niet gebruikt worden. 2 weken voor vertrek krijg je een mail van de ambassade zeggen ze met de te volgen stappen.

 4. Sjaak P zegt op

  Mijn Thaise schoon zus is vorige maand met Air France naar frankrijk gevlogen op een retour ticket.
  Daar aangekomen werd door Air France de vlucht naar Bangkok gecanceld en moest ze zich melden bij de Thaise ambassade en daar word je op de lijst gezet en krijg je te horen waneer er een vlucht beschikbaar is voor je.
  De kans dat ze na 3 maanden in Frankrijk nog voor het einde van haar visa weg kan is erg klein.
  Ze moet nu een duurdere enkele reis terug boeken en alleen na toestemming van de ambassade.
  Dus de kans is voor je vriend erg klein dat hij op 9 januari terug kan.

 5. fred zegt op

  mijn vriendin, hier met een schengen visum is met een repatriering vlucht terug naar thailand gegaan.
  geregeld door de thaise ambassade in den haag.
  zij vloog terug met eva air

 6. laksi zegt op

  tja,

  Ik heb vernomen dat Thai Airways per maand vanuit Londen (dus niet Amsterdam) 3 x per maand, maximaal 200 passagiers mag vervoeren en dat er in de UK inmiddels meer dan 10.000 staan te wachten.

  Maar zo makkelijk als Peter het voorstelt, weet ik niet of dat klopt, want ook een Thai moet een goedkeuring hebben van de ambassade om naar Thailand te mogen vliegen en dus klopt het verhaal van Thai travel wel.

 7. herman buts zegt op

  Vanaf 1 october zijn de regels aangepast, je mag zelf een vlucht boeken maar dan moet je de quarantaine bij aankomst zelf betalen( ik bedoel voor thai daar dit normaal gratis is), informeer even bij de ambassade welke vereisten zij nog stellen ( fit to fly – corona attest heb je zeker nog altijd nodig) Voor zover ik weet hebben zowel Qatar als Emirates vluchten naar Bkk.Mijn vrouw(Thaise) is er vorige week mee teruggekomen( er zaten 30 a 40 personen in het vliegtuig dus zeker niet volgeboekt)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website