Lezersvraag: Is er nog wat te beleven in Jomtien?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 januari 2021

Beste lezers,

Ik ben hoogst nieuwsgierig naar situatie in Jomtien. Al jarenlang kom ik daar en verblijf meestal in Jomtien Condotel. Dagelijks haal ik hapje bij Ons Moeder en bij de Herberg van Chiel en Poeh. Tevens hap ik regelmatig bij de barretjes op soi 2.

Is hier nog leven of zijn deze (tijdelijk) gesloten….?

Ik leef met iedereen mee. Hoop dat Corona snel is opgelost.

Groet,

Bart


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Is er nog wat te beleven in Jomtien?”

 1. fred zegt op

  De herberg was gisteren op. Ons moeder leek gesloten. Maar de situatie veranderd hier van dag tot dag. Vandaag werd weer meegedeeld dat restaurants eten kunnen opdienen binnen tot 21 uur. Alcohol mag niet. Zelf zijn wij tot nu toe al overal kunnen gaan eten.

  Als zaken zijn gesloten is het eerder opdat openhouden zonder een klant te zien eerder de reden is dan de maatregelen.

  Het is hier heel rustig. Maar ook dat is relatief….er is hier nog altijd meer sfeer dan in de koude donkere lage landen. Eigenlijk is alles wat een mens wil of verlangt nog voorhanden.

  Maar zoals ik als schreef het is allemaal redelijk verwarrend. Wat vandaag niet is is het morgen wel en vise versa.

 2. johank zegt op

  https://thepattayanews.com/2021/01/04/chonburi-governor-releases-latest-closure-restrictions-orders-for-covid-19-precautions-many-changes-made/

  Vertaald;
  Eerdere bestelling van de Chonburi Disease Control Committee geannuleerd. De controlegebieden zijn momenteel: 1. Het hoogste controlegebied (rood) is Bang Lamung District en het Si Racha District. Het controlegebied (oranje) is Mueang Chonburi District en Sattahip District. Het hoogste bewakingsgebied (geel) is het Ban Bueang-district. Bewakingszones zijn (groen), namelijk Phan Thong District, Ban Phanat Nikhom District, Bo Thong District, Nong Yai District, Koh Chan District en Koh Si Chang districten
  Deze locaties op deze lijst zijn GESLOTEN.
  Uitgaansgelegenheden (bars, nachtclubs, pubs, karaoke, dansgelegenheden, goobars, hostessbars, herenclubs en soortgelijke plaatsen)
  Legale kippengevechten / visgevechten / stierenvechten / boksen / gokken
  Elke supermarkt die 24 uur per dag open is, moet van 22:00 uur tot 05:00 uur sluiten.
  Elke educatieve plek, zowel overheid als privé, moet sluiten, inclusief privéleraren.
  Sluit openbare zwembaden, pretparken zowel binnen als buiten, inclusief speeltuinen op markten. (Als uw woonwijk, appartement, etc. uw zwembad als openbaar beschouwt, en dat is bijna allemaal het geval, moet het worden gesloten. De zwembaden van het hotel zijn gesloten en worden als openbaar beschouwd.)
  Kinderdagverblijven, kinderdagverblijven en bejaardenzorgplaatsen (behalve voor permanente woningen met overnachting)
  Amuletmarkten, tempelbeurzen
  Bioscopen, cabaretvoorstellingen, liveshows en theaters
  Snooker en biljart, bowlen, schaatsen, skaten en andere soortgelijke groepsactiviteiten.
  Massagesalons, spa’s, schoonheidsklinieken (ook in ziekenhuizen) en tattoo-winkels. (Zie hieronder voor nagels en kapperszaken)
  Sauna’s en massages met zeep (zeepjes).
  BINNEN (zie hieronder) fitnesscentra en sportscholen. (Nogmaals, voor appartementen en hotels als het als openbaar wordt beschouwd, moet het sluiten, afhankelijk van het beheer van het appartement)
  Spellen en internetcafés, speelhallen en speelvelden, computerbijeenkomsten, enz.
  Diensten voor vergaderruimtes, feestzalen, conferenties, andere soortgelijke soorten bijeenkomsten van groepen mensen
  3. De onderstaande plaatsen kunnen worden geopend maar met hoge Covid-19 beschermende metingen:
  Restaurant- of drankwinkels, voedselverkopers en kraampjes, foodcourts, cafetaria’s kunnen worden geopend en mogen binnen eten van 6.00 uur tot 21.00 uur . Andere periodes vanaf die tijd kunnen worden geopend, maar alleen afhalen. Bovendien mag er GEEN alcohol binnen worden gedronken en kan deze alleen worden afgehaald.
  Warenhuizen, winkelcentra en gemeenschapscentra mogen worden geopend, inclusief winkels, met de juiste Covid-19-maatregelen.
  Openbare parken, stranden, oefenparken, openbare buitenspeeltuinen niet op markten, sportstadions (niet voor menigten of bijeenkomsten, voor lichaamsbeweging), OUTDOOR- gymzalen of plaatsen voor buitenoefeningen kunnen worden geopend, maar met regels voor sociale afstand en sterke Covid-19-maatregelen. (De eerder gesloten sectie vermeldde dat boksen nog steeds gesloten is, maar we zoeken duidelijkheid of stellen voor dat eigenaren het stadhuis bellen op 1337 voor duidelijkheid.)
  Detailhandel / kleine groothandels, markten, drijvende markten met sterke Covid-19-maatregelen.
  Groothandel of grote groothandels met sterke Covid-19-maatregelen.
  Schoonheidssalons voor haar voor zowel mannen als vrouwen en nagelspa’s kunnen maximaal twee uur per klant worden onderhouden. Andere klanten mogen niet binnen wachten, reserveren wordt aanbevolen.
  Plaatsen voor kinderdagverblijf en ouderenzorg alleen voor permanente bewoning met overnachting
  Golfbanen (clubhuizen en doucheruimtes worden verzocht te sluiten).
  Pet care spa en klinieken.
  Dierentuinen of plaatsen met dierenshows kunnen worden geopend.
  Hotels zijn open, hoewel sportscholen en zwembaden moeten worden gesloten en verzamelruimten zoals vergaderruimten.
  4. Iedereen moet altijd een masker dragen als hij naar buiten gaat. Het niet dragen van een masker kan resulteren in een boete van maximaal 20.000 baht! Dit is volgens de Chonburi Disease Committee een mandaat en geen suggestie.

  5. Keur Koh Larn-metingen van vrijwilligers van lokale commissies goed. Dit betekent dat Koh Larn van 5 januari tot tenminste 20 januari gesloten is voor niet-ingezetenen. Koh Si Chang is open, met gezondheidsmetingen.

  6. Mensen wordt verzocht niet door de provincie te reizen, behalve om dringende of dringende redenen met bewijs en documenten waaruit blijkt dat ze moeten reizen en dat ze inwoner zijn van Chonburi. Er zullen willekeurige checkpoints zijn.

  Grote bijeenkomsten, evenementen, massavergaderingen, enz. Zijn verboden. (Dit valt onder nationale bevelen.)

  Iedereen die het bevel overtreedt, wordt gestraft met een boete van maximaal 100.000 baht of een gevangenisstraf van maximaal één jaar of beide.

  De bestelling wordt van kracht op 4 januari tot nader order. Als u niet zeker weet of uw bedrijf kan openen, als u niet op de lijst staat (we hebben gemerkt dat visparken en schietbanen ontbraken) of welke maatregelen u moet nemen, bel dan het callcenter van Pattaya op 1337. Deze lijst is , uiteraard onderhevig aan verandering met nieuwe bestellingen die we zo snel mogelijk zullen vertalen en bijwerken.

  https://www.nationthailand.com/news/30400707?utm_source=homepage_hilight&utm_medium=internal_referral

  Britse variant is ook aangetroffen in Thailand, ik hou mijn hart vast….

 3. Jan S zegt op

  Wij zijn dan buren want ik woon in Viewtalay 5c. Zoals Fred al schrijft het is hier rustig. Ik mis de vaste overwinteraars. Nu is het zeer rustig bij bij het zwembad waar ik voorheen altijd gezellig kon kletsen.
  Maar ik geniet ook weer van de rust in het dorp waar alles nog voorhanden is. Het is alleen even zoeken waar er mensen zitten en sfeer is.
  De Thai geloven heilig in het dragen van een mondkapje. Afstand houden is er gelukkig niet bij. Op dit moment zijn de regels aangescherpt maar dat zal wel weer snel veranderen. Uw verwachtingen mogen niet te hoog zijn want het is beslist anders dan voorheen maar altijd stukken beter en gezonder dan Nederland.

 4. Bob, Jomtien zegt op

  Ik heb weinig hoop op een snelle oplossing van de lockdown. Verwachr eerder dat deze wordt aangescherpt en verlengd. Er is dus helemaal niets te beleven. Afschuwlijk maar waar, een open gevangenis.Het ene na het andere bedrijf valt om of stopt tijdelijk?. Zondag stond ik bij Natan voor een gesloten deur.
  Jomtien beachroad is een doorgaande weg geworden met een hoop lawaai van die motoren met hun uitlaten. Oppassen met oversteken. Als u nog wat zoekt voor te huren t.z.t. Ik heb 2 condo’s in view talay 5c beschikaar Bob116@ outlook.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website