Lezersvraag: Invoerkosten voor medicijnen bij vervoerder DHL

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
2 juli 2020

Beste lezers,

Ik heb medicatie via DHL laten opsturen van België naar Thailand. Betaald 110 euro. Gewicht 2,5 kg en een waarde van 91 euro. Bij levering van het pakje moest ik nog eens 5.642 Thai baht betalen aan de vervoerder van DHL. Is dit normaal?

Kan iemand mij uitleg geven hoe dat berekent wordt?

Groet,

Guido (BE)

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Invoerkosten voor medicijnen bij vervoerder DHL”

 1. Cornelis zegt op

  Invoerrechten (ook over de verzendkosten) en BTW (ook over de invoerrechten), plus de door DHL in rekening gebrachte inklaringskosten – iets anders zou het niet mogen zijn. DHL moet je een specificatie kunnen leveren van die 5642 baht.

 2. Erik zegt op

  Invoerrecht gaat over de kostprijs plus vracht en verzekering etc. BTW gaat over (kostprijs+vracht+verzekering+inklaringskosten+invoerrecht) en is 7 procent tenzij medicijnen vrij van BTW zijn in Thailand. Het invoerrecht kun je vinden op de site van Thai customs.

  Een specificatie kan inderdaad DHL je geven zoals Cornelis al opmerkt.

  Ik weet uit eigen ervaring dat customs in Bangkok wel eens standaard 30% invoerrecht prikt op alles uit het westen. Had dat met een zending drop (is suikerwerk, tarief 10 procent) die ik weigerde te betalen en toen ging het pakket naar de lokale customs en mag je er bij zijn als ze gaan controleren. Het woord ‘khanom’ (lekkers) viel al snel en zonder zo’n zwart ding te laten proeven kreeg ik een andere, lagere factuur.

  Jij hebt al betaald; of je in bezwaar kunt gaan is maar de vraag en dan gooi je wellicht goed geld naar kwaad geld. Maar je weet het voor de volgende keer: laat customs er nog eens naar kijken en doe dat in goed overleg.

 3. Andre zegt op

  DHL hanterd altijd een standaard, waarbij je altijd invoerbelasting betaald, beter is om je pakket via het postkantoor te verzenden (EMS), ook goedkoper, mijn advies is ook om een pakket met een waarde van maar 91 niet te verzekeren,

 4. Joop zegt op

  Indien je vlak bij Duitsland woont, kan je het beter vanuit daar versturen. Veel goedkoper.

 5. Kees janssen zegt op

  Verzenden met dhl is zowiezo al erg duur.
  Ik heb in maart een pakket met medicijnen verstuurd vanuit nederland met post NL.
  Er werden alleen verzendkosten gerekend en verder niets. Ook bij aflevering verder geen kosten..
  Ook vanuit thailand verzenden met thailand post is verstandig.
  Ik verstuur niets meer met Dhl.
  Grotere zending per boot als surface parcel.

 6. eduard zegt op

  Begrijp het niet, ik krijg iedere maand medicijnen, al jaren. Gaat bij primera op de post in holland en na een dag of 12 is het in thailand.Wordt zo afgeleverd ddor thai post zonder kosten.

 7. Erik zegt op

  Eduard, DHL is speciale snelpost en zij doen altijd aangifte bij de douane. Er zit een vrachtbrief bij en daar staat op wat er in zit en wat het waard is.

  Gewone post komt in grote hoeveelheden aan in postcontainers en daar worden steekproeven uit genomen; grote kans dat kleine pakjes er doorheen schieten en dat slechts de drugshond er even aan ruikt. Maar … ook dan kun je pech hebben dat er invoerrecht en BTW op komt als de waarde boven het vrijgestelde bedrag is. Dat vrijgestelde bedrag per post is meen ik thans 1.500 baht; dat is aanzienlijk lager dan wat je als reiziger bij je mag hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website