Beste lezers,

Per 27 juli is de tijdelijke regeling Langeafstandsgeliefden in werking getreden. Deze regeling ziet op Nederlanders en EU burgers die hun geliefde voor kort verblijf naar Nederland willen laten overkomen uit een land met een inreisverbod. Thailand dus. Dit mag voor maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen. Dit is uitzonderingsregeling op het inreisverbod van Thailand naar Nederland.

Mijn Thaise vriendin en ik voldoen aan de voorwaarden om voor deze regeling in aanmerking te komen. We zijn nu bezig om de gevraagde bewijsstukken van onze relatie te verzamelen om de aanvraag kompleet te maken.

Zijn er mensen hier op de blog die via deze regeling zijn Thaise vriendin naar Nederland heeft laten komen en die zijn ervaring van aanvraag tot het zien van zijn vriendin in Nederland wil delen met mij? Moet mijn vriendin gevaccineerd zijn of is een testbewijs voldoende?

Zijn er dingen waar ik rekening mee moet houden? Etc. Etc.

Ik zie graag uw reactie tegemoet.

Groet,

Eric

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Lezersvraag: Inreisverbod Nederland en regeling voor langeafstandsgeliefden”

 1. klmchiangmai zegt op

  Hallo

  Ik lees dat regels nogal veranderd zijn. Mijn vriendin kwam nog in mei aan op een MVV. Destijds was er geen test nodig of een vaccinatie vooraf nodig . Wellicht helpt deze link jou verder

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/testbewijs-voor-inreizen-nederland/wanneer-verplicht

  PS stel jouw partner blijft bijna 3 maanden in Nederland, dan kan zij zich hier laten vaccineren. Misschien handig voor toekomstige bezoeken. Wellicht valt een MVV in de toekomst te overwegen want alle bewijsmateriaal nodig voor het aantonen van een langdurige relatie is identiek aan die van een MVV aanvraag.

 2. Eric zegt op

  Bedankt voor de informatie vaccinatie , via de link stuk duidelijker geworden

 3. Lisa zegt op

  Beste Eric,
  Houd er ook rekening mee dat je vriendin ook weer aan allerlei eisen moet voldoen, en kosten moet maken om terug naar Thailand te kunnen. Dat valt niet meer onder repatriëring.

 4. J Pompe zegt op

  Hallo eric,
  mijn partner is op 11 feb in NL schiphol geland, ze had een visum voor 3 mnd.
  op 10 apr zijn wij beiden positief getest en als gevolg daarvan kon zij voor haar terugreis geen negatieve pcr-test overleggen. na contact met de IND heeft ze 2 mnd visum verlenging erbij gekregen dus ze zou nu 10 jun vertrekken. ik heb na de 3mnd direct een BSN-nmr aangevraagd en op grond daarvan kreeg ze een uitnodiging voor vaccinatie. ze is toen met moderna gevaccineerd op mijn verzoek omdat op dat moment alleen moderna in thailand op de lijst van vaccins stond. op 10 jun is ze vertrokken richting thailand en op 11 jun stond ze weer op schiphol na fouten van de airline. wederom de IND gebeld en nu verlenging gekregen toto 11 aug. gelijk weer afspraak gemaakt vaccinatie en de 2e prik is inmiddels gezet.
  inmiddels heb ik de hele papierwinkel weer opnieuw aangevraagd en alles voor elkaar incl ’n nieuw ticket. gelukkig was het ASQ hotel coulant en kon de datum verschoven worden. de beide airlines waren dat helemaal niet. het kost me dus een nieuw ticket. KLM & Swissair is het zelf met bewijs slecht vechten.
  Als het je lukt gelijk een BSN aanvragen dat scheelt een hoop gedoe.
  suc6 met de hele papierwinkel. grt jp


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website