Lezersvraag: Ik heb een domicilie adres in Belgie nodig

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
29 oktober 2020

Beste lezers,

Volgend jaar verlaten mijn Thaise echtgenote en ik België definitief. Eén probleem, voor sommige zaken hebben we nog een adres nodig in Belgie, een domicilie adres.

Kan iemand ons daaraan helpen, zelfs mits betaling van een kleine vergoeding?

Dank voor uw antwoord.

Groeten,

François


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Ik heb een domicilie adres in Belgie nodig”

 1. Marcel zegt op

  als je geregistreerd bent op de ambassade kan je geen domicilie meer hebben in Belgie¨.Dubbele domicilie is reeds jaren afgeschaft.

 2. Frank zegt op

  Je kan bij de meeste postkantoren een Postbus (PO BOX) goedkoop huren, of je kan aan het postkantoor vragen uw post naar Thailand door te sturen

  • Peter zegt op

   Ik weet natuurlijk niet hoe t in Belgie is, maar postbus telt in Nederland niet.
   Wel postadres/briefadres.

 3. eugeen zegt op

  Als je Belgie definitief verlaat, moet je in jouw gemeente een formulier van uitschrijving vragen. Vervolgens moet jij je inschrijven op de ambassade hier.
  Waarom een tweede adres in Belgie?

 4. Nicky zegt op

  Dat is niet toegelaten, je kan in Belgie alleen een referentie adres hebben bij bepaalde beroepen waardoor een vaste verblijfplaats niet mogelijk is, zoals schippers of kermismensen, dan ben je inwoner zonder vaste verblijfplaats. En heb je dus een adres bij iemand anders. Echrer zodra je uitgeschreven bent is dit ook voorbij. Ja kan niet op 2 adressen ingeschreven zijn

 5. yubi zegt op

  Dag Francois ,

  zonder gegevens van jou ,is het moeilijk .
  Zoek je een postbus adres of een domicilieadres ?

  Domicilie is redelijk gevaarlijk indien niet aanwezig voor langer dan 3 maand

  Heb jij bewijs van goed gedrag en zeden, dat er bij mij geen deurwaarders langskomen ? .

  Is het om goedkoop verzekerd te blijven ? bv Europ Assistance die een reisverzekering aanbied , enkel met adres in Belgie .

  Welke vergoeding voorzie je ?

 6. Lung addie zegt op

  Opnieuw een reeks foute reacties.
  Een postbus geldt nooit als domicilie. Je kan tenslotte niet in een postbus wonen. Bij het openen van een nieuwe postbus, wat je in eender welk postkantoor die postbussen heeft kan doen, moet je uw identiteitskaart voorleggen en wordt de postbus ingeschreven op uw woonadres. Indien je uitgeschreven bent staat er op uw identiteitskaart geen woonadres meer. Indien je reeds een postbus had VOOR uitschrijving dan kan je die wel behouden.

  Een domicilie aanvragen en bekomen gaat steeds gepaard met een bezoek van de wijkagent die moet vaststellen of je daar werkelijk woont. Indien je niet aanwezig bent dan komt die wel eens terug. Nadien zal je wel uitgenodigd worden om je zelf op het gemeentehuis of politiekantoor aan te bieden. Dus zo eenvoudig is het niet om een fake domicilie te verwerven. Bij niet het verblijven op je woonadres staan wel boetes. Ook diegene, welke een iemand een fake domicilie verschaft, zal een deftige boete krijgen.

  3 maanden afwezigheid: geen enkel probleem daar je pas bij een afwezigheid van 6 maanden een ‘meldingsplicht’ van afwezigheid te doen hebt op het gemeentehuis. Doe je dat niet dan zal je ambtelijk geschrapt worden uit het bevolkingsregister van je woonplaats, wat onaangename gevolgen kan hebben.

  Bij een afwezigheid van 1 jaar ben je wel VERPLICHT je uit te schrijven. Je krijgt dan een ‘model 8’ formulier waarmee je je KAN inschrijven bij de ambassade van je nieuw woonland. Deze inschrijving bij de ambassade is NIET verplicht doch heeft wel gevolgen indien je dat niet doet daar je geen beroep kan doen op hun diensten zoals: een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen.

  Ik zou er dus liever maar niet aan beginnen.

  Het is wel zo dat je in Belgenland geen twee domicilies kan hebben, enkel een tweede verblijfplaats maar dan geldt de hoofdverblijf als domicilie.

  • HAGRO zegt op

   Tegenwoordig staat toch alles geregistreerd!
   Elke douane passage geeft een registratie.
   Ook je telefoon of b.v. FB
   Als de overheid iets niet vertrouwd weten ze snel waar je bent.

   • Cornelis zegt op

    ‘Elke douane passage geeft een registratie’. Waar haal je die onzin vandaan?

  • David H zegt op

   @Lung addie

   Heel heel kleine rechtzetting , je mag maximaal 1 jaar afwezig zijn mits aangifte ” tijdelijke afwezigheid” , 1 jaar mag maar 1jaar +1 dag niet meer in Belgie .

   Toen ik daar gebruik van maakte , moest je zelfs je terugkeer niet melden (?) was antwoord van gemeentebediende op mijn vraag : ” mr . je weet toch wanneer je terug bent (?!) ” .

   Nu kan je afwezigheid en terugkomst online melden via internet account , weliswaar in Antwerpen zo !

   • Lung addie zegt op

    Beste David,
    dat is toch wat ik schreef: 6 maanden afwezigheid: meldingsplicht. Bij minder dan 6 maanden hoef je niets te doen.
    1 jaar afwezigheid: uitschrijftplicht.
    Wat moet er rechtgezet worden?

    en @Cornelis: sommige mensen verwarren de douane nogal eens met de grenspolitie (iimmigratie)… dat is voor hen allemaal hetzelfde.

 7. Jan zegt op

  Als je je in België uitschrijft en inschrijft op de Belgische ambassade, geniet je dan nog alle rechten in België zoals ziekenfonds,etc..?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website