Beste lezers,

Laatst heb ik op TB een artikel gelezen, wat al een paar jaar oud was, over de stranden bij Khanom. Vorig jaar zijn wij van Phetchaburi naar Chumphon gefietst en vonden de route prachtig. Wat ons echter opviel, was dat de stranden, ten zuiden van Hua Hin, zo leeg waren. Terwijl er best wel toeristen rondliepen in de dorpjes. We kwamen er al snel achter dat er veel zandvlooien zijn.

Nu willen wij binnenkort onze route vervolgen van Chumphon tot Songkhla. Mijn vraag is dan ook, hoe zit het met zandvlooien ten zuiden van Khanom? Wij zijn echte strandliefhebbers, maar geen zandvlooi liefhebbers.

Alvast bedankt voor reacties,

Groeten,

José


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met de zandvlooien op de stranden van Chumphon tot Songkhla?”

 1. gust feyen zegt op

  Zandvlooien !! Ook op Ko Samui op het strand van Laem Sor zitten die krengen. Ik ben 2 jaar na elkaar gebeten door dat tuig. Preventief goed insmeren met KOKOSOLIE zou perfect helpen. Wat ik in februari aanstaande ook ga doen…

 2. Lung addie zegt op

  Beste,
  het valt moeilijk te ontkennen dat zandvlooien een ware pest zijn voor zowat gans de kustlijn van de Golf van Thailand. Jammer genoeg is daar weinig aan te doen. Het enige wat je kan doen is jezelf trachten te beschermen tegen deze mormels. Ze komen enkel voor in het ‘droge’ zand, de geliefkoosde plek voor de strandliefhebbers. Gelukkig kunnen ze niet vliegen, enkel springen, doch wel 35 tot 40cm hoog. Bij strandwandelingen wordt je meestal in de onderbenen gebeten. Bij het gaan liggen kan je wel over het ganse lichaam gebeten worden. Zo een vlooienbeet veroorzaakt een heel heftige jeuk met onbewust, gedurende de slaap, krabben als gevolg. Hierdoor ontstaan dan wondjes welke meestal tot een infectie leiden welke drie tot zelfs 4 weken jeuk veroorzaken al voor te verdwijnen.
  Op de goed onderhouden stranden, waar dagelijks groenafval aanspoelt, en door de restauranthouders dagelijks geharkt wordt, komen deze zandvlooien in mindere mate voor daar hun voedingsbodem verwijderd wordt. Verlaten en niet onderhouden stranden, kan je best mijden want daar komen ze in grote getale voor. Het meest actief zijn ze bij zonsopgang en zonsondergang, dus als het koeler wordt. Dit is dan ook de meest geliefkoosde periode voor strandwandelaars.
  Wat kan je er aan doen?
  Bij strandwandelingen: lange broek en sokken aan. (Is wel niet de geliefkoosde kledij van toeristen)
  Bij zonnebaden: op een ligbed van minimaal 40cm hoog gaan liggen en zeker niet in het mulle zand gaan liggen. (Zelfs niet op een strandmatje)
  Insmeren met ‘Kokosolie’, dat is het enige wat enigszins helpt …. nadeel: is een olie dus het zand blijft er aan kleven maar beter dat dan gebeten te worden. Muggenspray, op basis van veel Deed, helpt weinig of niet want zandvlooien zijn tenslotte geen muggen.
  Hopelijk heb je hier iets aan.

 3. José zegt op

  Gust Feyen en Lung Addie, bedankt voor julie reactie.

  Van de kokosmelk wisten we, hebben we vorig jaar ook gebruikt en inderdaad amper gebeten.
  Maar lekker onbezorgd op het strand liggen is er daar dus jammer genoeg ook niet bij, begrijp ik.
  Daarvoor zullen we dan toch naar de (drukke) eilanden moeten.

  Groeten José


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website