Beste lezers,

Ik ben kort geleden geopereerd. Hierbij is ook mijn milt gesneuveld. Op zich is hier goed mee te leven. Ik moet 2 keer per dag een broxil capsule innemen. Nu komt mijn vraag: Deze capsules moeten gekoeld bewaard worden. Ik neem aan dat dit voor meerdere medicijnen geldt. O.a. voor insuline.

Hoe nemen jullie deze medicijnen mee naar Thailand?

Groet,

Kees

18 reacties op “Lezersvraag: Hoe nemen jullie medicatie die gekoeld moet blijven mee naar Thailand?”

 1. Bert zegt op

  Ik hoef gelukkig geen medicijnen mee te nemen, maar neem wel altijd verse haring en bevroren bitterballen en frikandellen mee, Doe dit in zo’n koeltasje met een stuk of 8 koelelementen en als ik aankom in BKK is alles nog bevroren. Doe dit wel in de ruimbagage.

  Anderzijds zijn de meeste medicijnen in TH goed verkrijgbaar en zou ik dus niet te veel meenemen maar eerst goed informeren of die medicijnen in TH verkrijgbaar zijn.
  Voor medicijnen die je nodig hebt tijdens de reis en op de eerste dag is m.i. een kleine koeltas met voldoende koelelementen wel voldoende.
  Informeer ook goed of je medicijnen niet onder de opiaten vallen, want dan zijn er ook nog bepaalde documenten nodig.

  Op Thailandblog heeft hier over al eens een artikel gestaan
  https://bit.ly/2U4gMjj

  • Christina zegt op

   Niet verstandig om het in de koffer te stoppen als die zoek raakt ook een directe vlucht geeft geen zekerheid die van ons hebben kort geleden nog een aantal dagen in Amsterdam gestaan voordat ze weer naar Bangkok vlogen. Gelukkig heeft mijn man alle medicijnen in handbagage.
   En in koeltas met elementen voor koel te houden wordt zwart op X-ray dan maakt douane koffer open.

 2. Hans zegt op

  Ik heb hier zelf geen ervaring mee doch denk ik dat het neer zal komen op een mini formaat koelboxje met daarin 1 of 2 bevroren koelelementen. Zag bij toeval afgelopen week iemand in de supermarkt afrekenen met 2 pakken ijs in zo een koelboxje.

  Of dit voldoende koelend vermogen heeft voor de hele reis??? Lijkt me in ieder geval lastig om onderweg een koelelement in een vriezer te krijgen.

 3. Erik zegt op

  Een link van recenter datum:

  https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis

  http://www.thaiembassy.se/tourism/restricted-medicine

  Zover ik heb kunnen zien staat broxil niet op een van de lijsten maar navragen kan geen kwaad. Voor max 30 dagen mag je meenemen en best in de originele verpakking met naamsticker van jou en arts/ziekenhuis/apotheek.

 4. Hanso zegt op

  Hallo Kees,

  Heb destijds mijn insuline meegenomen in een frio-koeltas.
  Deze kun je ook voor andere medicijnen gebruiken. Geen koelelementen of elektriciteit nodig. Houdt insuline en temperatuurgevoelige medicatie dagenlang op veilige temperatuur. Makkelijk en effectief. Alleen water nodig om te activeren.
  Zie https://www.frio-koeltas-insuline.nl/

  Medicijnen nooit in de ruimbagage, kunnen daar namelijk bevriezen.

  Prettige reis,

  Hanso

  • hanshu zegt op

   Bevriezen?? De temperatuur in het ruim is ongeveer 15 graden. Of krijg jij je koffer altijd bevroren terug? De warme lucht uit de cabine word in het ruim geblazen en vanuit daar naar buiten. Dit om condensvorming op de vloer van de cabine te voorkomen.

 5. Paul zegt op

  Een koeltas(je) met koelelementen misschien een idee?
  Ik zou het wel even aangeven aan de balie bij de check in.

  Succes!

 6. rene zegt op

  ik neem insuline mee en heb daarvoor een frio coolpack gekocht. een soort etui gevuld met bolletjes die 8 minuten in een schaaltje water moet liggen. bolletjes zwellen dan op en dan kunnen er 2 insulinepennen in vanuit de koelkast.
  deze houden de temperatuur ongeveer 48 uur vast dus in de handbagage. als ik in thailand ergens naar toe ga neem ik die ook mee.
  gaat perfect, prijs iets van 18 euro. herbruikbaar.

 7. Maarten Vasbinder zegt op

  Broxil bewaard op 2-8 graden blijft 36 maanden goed en op 25 graden 18 maanden. Voor zover ik kan nagaan is het niet in Thailand te koop.
  Zie voor insuline: https://www.pw.nl/vaste-rubrieken/knmp/2011/insulines-op-reis

 8. huub zegt op

  nooit in de ruimbagage altijd in handbagage. je weet nooit wat er gebeurt. [ koffer zoek ] ik heb diabetes en neem mijn prik pennen gewoon in een krant mee. [ isoleerd prima ]

 9. Eve zegt op

  Misschien heeft de apotheker in Nederland wel speciale kleine koelboxen.

 10. William zegt op

  Hoi Kees,

  Ik neem altijd voor ’n half jaar medicijnen mee (hart en kanker).

  Heb ongeveer voor een week (mocht de koffer niet aankomen of iets dergelijks)
  medicijnen in de handbagage en de rest in de koffer.
  Neem van mij aan dat ’t ’n berg medicijnen zijn !!!

  Mocht ik eens tekort komen, in Thailand zijn de meeste verkrijgbaar.

  Groetjes en suc6,
  William.

 11. Bob den Broeder zegt op

  Ik heb hier wel ervaring mee voor mijn insuline. Gebruik een z.g. insuline reistas (info: www. frio.nl). Wat insuline betreft moet dit in de handbagage, omdat het ruim in het vliegtuig zo koud is, dat de insuline zou kunnen bevriezen en dan niet meer bruikbaar is. Wat betreft uw medicijnen zou ik dat bij uw huisarts informeren.

 12. Wilbert zegt op

  Dit jaar ook medicijnen meegenomen die gekoeld moesten blijven. Wij hadden van de medicijnfabrikant een klein koeltasje/etui gekregen. Daar hebben we mini koelelementen in gedaan. In het vliegtuig aan de crew gevraagd of het etui in de koeling mocht, dat scheelde weer. Wij zijn in Thailand rond getrokken, en hadden 1 keer een huisje zonder koelkast. Medicijnen toen in de koeling van de keuken van het resort gedaan. Al met al goed te doen.

 13. Martin zegt op

  Je kunt de medicijnen ook laten inpakken in een doosje met droogijs. Dit moet je laten doen, omdat je zelf geen droogijs hebt. Bovendien valt dit onder de rubriek gevaarlijke stoffen. Als je de hand in droogijs steekt verbrand je. Hier zijn gespecialiseerde bedrijven voor. Echter de vraag is of dit met een passagiersvliegtuig mee mag. De specialist kan je vertellen welke vliegtuigmaatschappij het wel mee wil nemen en of het door het luchtruim van de landen mag waar je doorheen vliegt. Daarnaast wordt dan nog gekeken of het wel ingevoerd mag worden in Thailand. De specialist maak dan ook het document voor deze zending in orde.

 14. Ivo Franck zegt op

  Ik neem reeds jarenlang anit-reuma medicatie (pennen met injectienaalden) mee in de handbagage. Deze bewaar ik in een etui waar een gekoelde gel pack in zit. De medicatie blijft koel tot aan mijn eindbestemming. Mijn reumatoloog heeft een Engelse authorisatiebrief geschreven waarvan ik altijd een exemplaar mee heb. Meestal kan ik gewoon alle checkpoints en X-ray scanners passeren zonder dat ik de etui of de brief moet tonen. Af en toe, zowel in Europa als in Thailand moet ik dat wel doen, maar nog nooit werd deze medicatie weerhouden. Veelal volgt een reactie in de trend van: dit is vergelijkbaar met insuline?

 15. Kees zegt op

  Allemaal bedankt voor de tips. In overleg met mijn huisarts en mijn apotheker zal ik er wel uitraken.

 16. Selma Vastenhoud zegt op

  Klein koeltasje met een koelelement aan stewardess (evaair) in vliegtuig afgegeven, vlak voor landing bracht zij het terug.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website