Beste lezers,

Allereerst mijn complimenten voor deze site. Elke dag lees ik met veel plezier alle nieuwtjes uit Thailand.

Ik was al eerder aangestoken door het Thailand virus, maar sinds mijn man en kinderen vorig jaar ook Thailand met eigen ogen hebben mogen aanschouwen, zijn ook zij besmet. Na het succes van vorig jaar gaan we dus dit jaar weer richting Thailand.

Aangezien wij gebonden zijn aan de schoolvakanties van de kinderen (5 en 6 jaar) heb ik tickets geboekt voor de eerste 3 weken van Juli. Vorig jaar heb ik weinig van te voren geboekt. Van te voren wel flink wat voorwerk gedaan, en ter plekke een mail gestuurd naar een accommodatie voor de volgende bestemming.

Dit jaar gaan we starten in Bangkok en willen van daaruit een dagtocht naar Kanchanaburi en een dagtocht naar Ayutthaya. Daarna zou ik graag doorwillen reizen naar het (Noord) Oosten. Het lijkt mij een geweldige ervaring om iets van het echte (niet-toeristische) Thailand te kunnen zien. Hier zou ik ongeveer 4 a 5 dagen willen verblijven. Daarna zou ik willen doorreizen naar Koh Chang.

Heeft iemand hier tips voor ons? Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Wij willen liever niet een auto huren. Tenzij iedereen hier aangeeft dat dit echt prima te doen is, maar ik heb een beetje mijn twijfels. Wat zijn leuke hotels, ook geschikt voor kinderen. Iemand ervaring met het huren van een auto met chauffeur/gids?

Ik heb al wel het een en ander kunnen vinden op het internet, maar vaak moet je dan iemand voor een langere tijd huren, en dat willen wij liever niet. Wij zijn meer het type mensen; bevalt het goed, dan blijven we een dag langer, bevalt het niet, dan reizen we meteen door 🙂

De kinderen hebben een voorkeur voor een hotel met een zwembad, maar als dit een keertje niet het geval is, dan is het niet anders. Wel willen we graag contact houden met het thuisfront, dus inte rnet is wel erg gewenst.Oja, vliegen is geen optie (om tijd te winnen); mijn man krijgt al pillen voor de vlucht naar Thailand, dus een extra binnenlandse vlucht is geen optie.

Welke plaatsen in de Isaan (binnen ons tijdsbestek van 5 dagen) moeten we echt zien? En mijn laatste vraag; wat is een leuke, niet al te luxe accommodatie op Koh Chang. Liefst dicht op het strand (zand en niet direct diepe zee), maar ook niet te ver van de winkeltjes, restaurantjes etc. Ook hier kan ik genoeg van terugvinden op hele mooie sites, maar ik hoor liever de ervaringen van mensen die bijvoorbeeld vorig jaar hier zijn geweest en hier goede herinneringen aan hebben.

Alvast heel erg bedankt!

Petra

17 reacties op “Lezersvraag: Hoe kunnen wij het niet-toeristische Thailand ontdekken?”

 1. Marcel zegt op

  Ja reis door naar phitsanulok rechts af lomsak tussen deze route ligen veelen waterfalen. Dan richting loei chiang khan mekkon rivier langs richying nongkhai snelweg terug. Het echte thailand isaan. Gr. Marcel

 2. marianne zegt op

  Hallo

  Kijk eens op: info@tulip-thailand. com

  Dit is een nederlander die in khon Kaen woont en een fijne bus heeft en chauffeur is en veel weet.

  Wij hebben er zeer fijne ervaringen mee al vele jaren lang.

  Succes

  • Ria Wuite zegt op

   Die Nederlander mag natuurlijk nooit als gids fungeren,mits hij een werk vergunning heeft.
   Mijn man ging met enkele kennissen wat toeristische tempels enz. bekijken maar werd wel aan gehouden door de Thaise politie,waar hij met die mensen naartoe ging,en er werd hem gevraagt naar zn werkvergunning als gids,dus ik bedoel maar….pas op met het uitvoeren van een “beroep” je bent echt niet blij als je op de immigratie beland.
   Groetjes Ria ( wij wonen al meer dan 6 jaar in Thailand)

 3. Patrick zegt op

  Goedemorgen,
  Ik zelf ga ook liever naar de Isaan en heb daar dit hotel geboekt,

  http://www.booking.com/hotel/th/siamgrand.nl.html?aid=375655;label=msn-f6d9%2ABz8d8xm5_HIG59nbg-4031606921;sid=57fbccbdf48cf18706a94bb065aa0fec;dcid=1;dist=0;srfid=fe9500e603fe5c1db01dbed8f134067bad19ccdbX2;type=total;ucfs=1& .

  Zit ook een Zwembad voor de kids bij en ligt in Udon Thani.
  Ik ga Maandag de 13 t/m 5 Mei naar Thailand

  • Petra zegt op

   Hallo Patrick,

   Ik hoor graag je ervaringen nadat je bij het hotel bent geweest.
   Op het internet lijkt het inderdaad een prima hotel!

   • Patrick zegt op

    Ik heb ook alleen geboekt naar de beoordelingen ben zelf ook benieuwd. Zal je terug schrijven wat ik er van vond. Gr Patrick

 4. Singtoo zegt op

  Het Hotel dat Patrick linkt is inderdaad een vrij nieuw Hotel met zwembad.
  Het schijnt vaak voor 900 baht per kamer p/d te huur te zijn.
  Kinderen op dezelfde kamer geeft meestal een kleine toeslag voor bijzet bedden.
  Een vriend van mij gaat er regelmatig heen om daar te zwemmen.

 5. PetervZ zegt op

  Omdat je aangeeft maar 5 dagen te hebben, is een rondreis door het noordoosten wellicht te veel van het goede. Dichter bij Bangkok zou je kunnen gaan naar Suan Phung en Wangnamkieo. Beide erg mooie gebieden zijn weliswaar toeristsch, maar nog niet ontdenkt door de buitenlandse toerist. Suan Phung is het meest westerlijk deel van de provincie Ratchaburi (direct ten zuiden van Kanchanaburi) en Wangnamkieo is een verlengde van Khao Yai in de provincie Nakorn ratchasima.
  Veel plezier.

 6. riekie zegt op

  Wil je geen of weinig toeristen tegenkomen ga dan naar de isaan daar zie je het echte thailand resorts vanaf 300 bath per nacht

  • riekie zegt op

   deze resort hebben ook een zwembad voor kinderen

   • Petra zegt op

    Hallo Rienkie, Dan ben ik wel benieuwd welke resorts je bedoelt, want deze heb ik niet kunnen vinden, maar misschien zoek ik niet op de juiste plek 🙂

 7. Frans zegt op

  Hi Petra, ga eens naar Nong Khai een leuk stadje veel te zien, hotel erg rustig met zwembad Budsabong, eigenaresse Thaise dame, erg goed voor de gasten. Je kan vanuit hier ook heel makkelijk naar Laos.
  Veel plezier.
  Frans.

  • Petra zegt op

   Hallo Frans, Ik denk dat dit voor ons net te ver weg is. Maar het ziet er idd erg mooi uit!

 8. Jacco zegt op

  Wij hebben afgelopen winter iets soortgelijks gedaan. Wel een auto gehuurd op het vliegveld, zelf rijden is ons prima bevallen. We hebben de volgende route gedaan: Bangkok – Phetchabun – Loei (tussen Phetchabun en Loei liggen verschillende mooie nationale parken) – Chiang Khan – Nong Khai – Udon Thani en van daaruit met het vliegtuig weer terug naar Bangkok, maar je kunt ook met de auto terug naar Bangkok over snelweg 2. We hebben dit in een week gedaan. De week erop zijn we naar Koh Chang geweest en verbleven in KB Resort in Kae Bae (www.kbresort.com), erg leuk resort direct aan een rustig strand.

 9. Gonny zegt op

  Hallo,
  Wij zijn vannacht na 6 weken genieten in Thailand weer in Holland ,dit was onze 9e vakantie in 5 jaar in Thailand.Harstikke fijn de bovenstaande ideeën ik ga er ook zeker mijn voordeel mee doen voor de volgende vakantie naar Thailand in januari (er moet helaas ook nog gewerkt worden)
  In het noorden zijn we voor de 5e keer met Nok Air naar Chiang Rai gevlogen,eigenaar (Nederlandse eigenaar)van Home Stay komt je van de luchthaven afhalen,klein resort met 9 kamers en zwembad midden in het platteland.In het zuiden hebben we nog 3 weken onze van het strand genoten dat was in Prachuap kiri kan,bij het Ao Manao strand,prachtig rustig strand hotel met zwembad 900 Bath,leuke lokale restaurants,echt een aanrader.
  Ik wens Petra en haar gezin veel lees plezier van alle goede tips,en geniet van jullie vakantie.

 10. Sjoerd V zegt op

  Probeer eens vanaf Chiang Rai een bus naar Fang of Tha Ton te nemen. Vanaf Tha Ton gaan er driemaal daags Songthaews richting het prachtige Santhikiri (Doi Mae Salong). Een geweldig dorp hoog in de bergen waar ooit vluchtelingen vanuit de Yunanstreek (China) heen zijn gevlucht. Dat resulteert in een ietwat gekke situatie.

  Overal Chinese uithangborden, Chinees eten, etc.

  Heel bijzonder, en bijna geen toeristen 🙂 Wel echt moeilijk bereikbaar,

  • Sjoerd V zegt op

   Excuses, ik bedoel een bus vanaf Chiang Mai. Niet Chiang Rai. (Vanaf die kant is ’t ook mogelijk maar dan met twee Songthaews), het is te steil de bergen in voor een bus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website