Lezersvraag: Hoe kom ik aan lederen tassen uit Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 november 2013

Beste lezers,

Graag verneem ik hoe ik aan lederen tassen kom vanuit Thailand?

Ik verkoop natuurstenen sieraden op beurzen, beauty beurzen, lady nights enzo. Graag zou ik mijn collectie willen uitbreiden met mooie lederen tassen.

Wie kan mij helpen aan het juiste adres? En een website zodat ik vanuit Nederland kan bestellen.

Bedankt.

7 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik aan lederen tassen uit Thailand?”

 1. Johny zegt op

  Tja, Dus je wilt dus leder uit thailand invoeren, gaat het dan om leder van gedode dieren. Indien van gedode dieren dan is het streng verboden om in te voeren in europa.

  • Piet zegt op

   Ik denk dat het leer waarvan een tas gemaakt wordt altijd van een gedood dier afkomstig is , ze worden over het algemeen niet levend gevild.Alhoewel in China schijnt dit wel
   te gebeuren.Leder van een beschermd diersoort zal wel verboden zijn om in te voeren.

 2. Cor Verkerk zegt op

  Ga eens navraag doen bij de Thaise handelsafdeling en/of de Thaise ambassade. Ongetwijfeld kunnen die je adressen geven van fabrikanten/exporteurs.

  Wens je veel succes

  Cor Verkerk

 3. Cor Bouman zegt op

  Asiart ridderkerk 0180426880

 4. chris zegt op

  Heb een vriend die hier tassen laat maken, Anno Zijlstra (in Khon Kaen). Hij verkoopt ze hier en exporteert ze, ook naar Nederland. Zoek hem maar op op Facebook.

 5. Anouk zegt op

  Via http://www.alibaba.com worden ontzettend veel artikelen aangeboden, ook vanuit Thailand. Als je weinig ervaring met import hebt is http://www.aliexpress.com gebruiksvriendelijker, hierbij kan je alleen niet op land selecteren.

 6. Martin B zegt op

  Sorry voor de late reaktie. Zoals met veel dingen is daarvoor in Thailand geen eenvoudig antwoord op te geven, want via internet is dit heel moeilijk te achterhalen (veel Thaise bedrijven hebben geen website, en als ze dat wel hebben dan is dat vaak alleen in het Thais), en een ‘gouden gids’ hiervoor bestaat niet. De best link lijkt https://www.google.co.th/#q=leather+bags+thailand

  Als je echt serieus bent, dan zul je dit (eerst) in Thailand zelf moeten uitzoeken, met name in Bangkok. Er bestaan ‘beurzen’ voor dit soort zaken (zoek onder ‘Thailand trade fairs’), en groothandels zijn met het nodige zoeken te vinden in Yaowarat (= Chinatown in Bangkok), en in grote markten, zoals bv Chatuchak (een weekendmarkt in Bangkok, maar veel is gewoon 7 dagen per week open, met name de groothandelaren). Een andere optie is MBK (Mah Boon Krong) shopping Mall in de buurt van Siam Square.

  In Pattaya zou ik ‘Henry’ adviseren – eigen produktie – in Mike Shopping Mall; ik heb daar geregeld de nodige zaken gekocht met behoorlijk wat korting. Kan een nationwide keten zijn, maar ik heb ze elders naar mijn weten niet gezien – adres helaas niet op internet. Ook Findig en Udom Agg (nationwide schoenenzaken) verkopen veel van dat spul, gemaakt onder hun naam. Er zijn hier ook groothandels met toeristische waar die met name Stingray (manta) leren artikelen verkopen; de VOC was daar destijds ook al op verzot, en verkocht dat met name aan Japan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website