Lezersvraag: Hoe kan Transferwise mijn geld sneller overboeken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
15 december 2019

Beste lezers,

Met verbazing lees ik dat sommige gebruikers van TransferWise hun overboeking binnen 12 uur op hun BKK rekening hebben staan.
Mijn vraag is dan ook; hoe doen jullie dat? Ik kan alleen maar de slow optie van TransferWise gebruiken om geld over te sturen en ik moet gemiddeld 3 dagen wachten voordat het geld op mijn BKK rekening staat.

Graag zou ik het allemaal sneller geregeld hebben maar tot nu is het voor mij onduidelijk hoe dat voor elkaar te krijgen?

Ik zie advies graag tegemoet.

Groet,

Mee Yak

No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan Transferwise mijn geld sneller overboeken?”

 1. Jörg zegt op

  Dat zal te maken hebben met hoe snel ze je euro’s ontvangen, je kan bijvoorbeeld via Ideal betalen en dan gaat het sneller. Verder kan het per Thaise bank ook nog verschillen lijkt mij, ik gebruik Kasikorn en de laatste keer dat ik geld overmaakte duurde het ook een paar dagen.

  • Jacques zegt op

   Raar want Transferwise gebruikt de Kasikornbank als tussenbank voor mij ,die het dan weer doorstuurt naar de Bangkok bank.

   • Jörg zegt op

    Vandaag geld overgemaakt, eerst via Ideaal geld op mijn euro rekening, toen omgezet naar baht en toen overgemaakt. Het stond letterlijk binnen een minuut na het overmaken op mij Thaise bankrekening inderdaad. Stuk sneller dan de laatste keer, een maand of vijf geleden.

 2. stevenl zegt op

  Een paar dagen is een erg langzame overboeking, staat er altijd dezelfde dag op, binnen enkele uren. Ik gebruik Ideal en initieer alles via Transferwise website.

 3. Peter zegt op

  De laatste zes keer dat ik geld heb overgemaakt via Transferwis naar mijn BKK bank account stond het er binnen een half uur op. Alleen in het weekend duurt het langer, als je het zaterdag of zondag overmaakt staat het er (“pas”) maandagochtend vroeg op je rekening.
  Vroeger duurde het inderdaad drie dagen, maar in de loop van het jaar hebben ze blijkbaar iets aangepast.
  Gaat supersnel dus en betrouwbaar

  • Han zegt op

   Bij mij ook, betaal met ideal en binnen een half uur staat het op mijn thaise rekening.

  • Johnny BG zegt op

   Het idee van Transferwise is om binnenlandse betalingen te doen zodat de diverse valuta in feite niet omgewisseld hoeven te worden.
   Kwamen voorheen de bedragen nog binnen als Foreign Transfer maar zie ik nu als binnenlandse betaling. Mocht er een bewijs van geldinvoer vanuit het buitenland nodig zijn dan kan dat dus mogelijk een probleem opleveren.
   De banken en overheid zorgen er wel voor dat je eigen geld ooit 100% traceerbaar is dus dat is een fijne gedachte……………………

   • KhunFred zegt op

    Bij de Bangkok bank staat er bij vermeld dat het om een transfer is vanuit het buitenland

 4. Marc zegt op

  Deze week eerste maal gebruikt en 24 uur. Prima!

 5. Bert zegt op

  Ik gebruik BUNQ Bank in Nederland in combinatie met transferwise. Sinds een maand of twee gaan mijn overboekingen razendsnel. Binnen 4 minuten ontvang ik van Krungsri bank een SMS dat het geld op mijn Thaise rekening staat.

 6. Hanshu zegt op

  Met Ideal van ING naar bangkokbank met de goedkoopste optie is 6 minuten het record bij mij.

 7. Leo Th. zegt op

  Hi Mee Yak, bij het overmaken van euro’s naar baht via Transferwise kun je kiezen uit 3 opties: Low Cost transfer, Easy transfer en Fast transfer. Jouw genoemde Slow optie heb ik nog nooit gezien. Je kunt van optie veranderen door op het zeer kleine pijltje naast de getoonde optie te klikken. Maar wanneer jij bijvoorbeeld de euro’s aan Transferwise met een creditcard betaalt dan kan dat enkel via de duurste optie, Fast transfer. Zelf betaal ik aan Transferwise meestal via Ideal en hanteer dan de Low Cost optie. De tijdsduur om het geld op de Thaise bankrekening bijgeschreven te krijgen varieert en is onder meer ook afhankelijk op welk tijdstip je de opdracht verstrekt. Vorige maand heb ik 2 keer geld overgemaakt, de eerste keer was het de volgende dag op de Thaise bank en de tweede keer dezelfde dag. Deze maand op 9 december een bedrag overgeboekt om ongeveer half één ‘s-middags. Deze keer was het geld op 11 december ‘s-morgensvroeg op de ‘Thaise bank. Drie dagen, wat jouw overboekingen gemiddeld duren, komt bij mij zelden voor. Nu weet ik niet op welke wijze jij jouw betalingen aan Transferwise voldoet, want dat schrijf je niet. Wanneer dat via een handmatige overschrijving plaats vindt neemt het natuurlijk meer tijd in beslag.

 8. Wil zegt op

  Ik maak geld over naar een rekening bij de Bank of Ayudhya voor 09:00 ‘s morgens en betaal aan Transferwise via Ideal. Meestal staat het geld dan diezelfde dag op de Thaise bankrekening.

 9. Jacques zegt op

  Ik gebruik altijd de slow optie en de laatste vier verzendingen met ideal naar Bangkok bank varieerden van 45 minuten tot 15 minuten. Allen de grote bedragen duurde langer, maar nog wel dezelfde dag.

 10. Eric zegt op

  Ik vertelde mijn vrouw dat ik het geld aan het overmaken was en het volgende moment kreeg ze een mailtje van de bank dat het op de rekening stond maar ook met ideal via de de app, zeer snel dus

 11. Cees1 zegt op

  Als je minder dan 3000 euro overmaakt kun je het op de snelle manier doen. Boven de 3000 kun je het alleen op de langzame manier doen.

 12. Gino zegt op

  Beste,
  Heb al enkele malen overgeboekt op maandag tussen 15.30 h en 15.45 h met low cost en het geld staat steeds tussen 12 a max. 24 h later op mijn bankaccount.
  Misschien de gouden tip.
  Groetjes.

 13. Van Hauwaert Jose zegt op

  Hallo. Ik stuur mijn Transfer van België naar Thailand, met de Easy Transfer methode (Slow – Easy – Fast) en gebruik dan de Sofort Pay optie. De laatste 4 maanden kreeg ik binnen de 3 – 2 – 3 – 3 minuten reeds een Sms bevestiging van de Kasikorn bank dat de centen reeds aangekomen waren. Ik was nog de Email van TransferWise (We send your money now bevestiging) aan het lezen toen deze Transfer reeds aangekomen was.

 14. Mee Yak zegt op

  Bedankt voor de antwoorden op mijn vraag hoe zo snel mogelijk mijn geld via TransferWise op mijn BKK rekening te krijgen.
  Één antwoord was nuttig want ik stuurde een groter bedrag over dan € 3000, vandaar dat ik geen snelle optie heb, maar ik kreeg pas na 2 dagen van TransferWise via een email te horen dat mijn geld bij hun was aangekomen, ik spreek dus over 48 uur en na 1 dag v.a het moment van schrijven van hun zou het op mijn BKK rekening staan.
  Mijn geld wordt via de Rabo bank met Ideal gestort op de rekening van TransferWise (ik heb een account bij hun), dit gebeurt dus wel binnen enkele minuten, het geld is van mijn Rabo rekening maar niet binnen 4, 6 of 10 minuten zoals bij sommigen op mijn BKK rekening en zo het schijnt ook niet bij TransferWise, het zweeft ergens in onze digitale wereld.
  Dus het is voor mij een raadsel, ik ben handig met IT (25 jaar in de IT gewerkt), bankzaken (stock market) en allerlei internet handelingen, m.a.w. ik ben geen digibeet maar ik snap het nog altijd niet.
  Maar iedereen bedankt voor de genomen moeite om mijn vraag te beantwoorden
  Groet Mee Yak

 15. LUCAS zegt op

  beste,
  ik betaal met mijn mastercard, staat er binnen het uur op.
  betaal je wel wat meer kosten .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website