Beste lezers,

Ik slaap slecht door blaffende honden, kraaiende hanen en wat niet meer aan beesten. Hoe kan ik mijn slaapkamer het beste isoleren tegen geluid? Ik denk zelf aan rolluiken maar misschien heeft een expert nog veel meer goede of andere ideeën. Op deze manier kan ik hopelijk genieten van een nog betere nachtrust.

Vandaar dat mijn vraag aan jullie is, weten jullie een gespecialiseerd bedrijf in of rondom Chiang Mai?

Vast bedankt voor de hopelijk vele reacties.

Groet,

Theo

13 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik mijn slaapkamer isoleren tegen geluid?”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Oordopjes geen oplossing ?

 2. Koos zegt op

  Bij de bouwmarkten verkopen ze speciale geluidsisolatie panelen
  Google eens op sound isolation thailand

 3. Peter van der Veeke zegt op

  Je kan een aantal ramen dichtmetselen. Andere geïsoleerde ramen plaatsen. Muren en ramen isoleren met witte isolatieplaten, te koop bij de bouwmarkt.Een kledingkast voor een raam plaatsen. Andere slaapkamer gebruiken. Overleg met de eigenaren van de honden ( opsluiten voor de nacht ).

 4. Joop zegt op

  Dubbel geluidwerend glas in de ramen. Te koop bij bouwmarkten.

 5. Nest zegt op

  Indien enkel steense muren) 10cm)zoals in 95 % van de huizen in Thailand, plaats dan een gyproc wand met rockwool isolatie en vervang de ramen met enkel glas door ramen met dubbel glas, en breng ook rockwool isolatie op de gyproc plafond aan

  • ser kokke zegt op

   Ik slaap uitstekend in een slaapkamer (hele huis is zo overigens) gebouwd met spouwmuur die met dikke platen tempex gevuld is (vocht bestendig en vervormd niet), het plafond is ook geïsoleerd met steenwol en de vele ramen zijn voorzien van dubbel glas. Bij nieuwbouw is dat gewoon mogelijk ook al zou ik voor het plafond geen steenwol meer kiezen, maar ook tempex. Ook in in bestaand huis kan dit gemaakt worden en ik zou dat door een professional laten doen. Dan heb je gelijk het volgende: “hoe vind ik een professional?” Vraag eens, als je een huis ziet met pannendak, wie de aannemer was, of als de plaatselijke tempel iets aan bouwen doet, daar. Ook al heb ik zelf een boerderij verbouwd in Nederland zou ik hier in Thailand dit soort klussen uitbesteden en zelf toezicht houden, ieder uur.

 6. Bert zegt op

  Slapen met oordoppen, doe ik op een festival ook.
  Werkt prima.
  En echt moe zijn werkt ook.

 7. Roger zegt op

  Alleen goede waxoordopjes zullen helpen. Al de rest zijn lapmiddelen en niet goed genoeg wegens de manier hoe ze hier bouwen. Enkele muren, enkele ramen, als plafond een gyprocplaat , geen dakisolatie.
  Overleg met de hondeneigenaars is verloren moeite. Ik zit hier al zes jaar met de hond van de overbuur die de ganse nacht de soi wakker houdt.

 8. rori zegt op

  Naast dubbel of tripple glas en een met schuim gevulde spouwmuur. Eh schuimrubber gebruiken. Gegolfde panelen aan de binnenkant. Kost je leefruimte maar scheelt enorm.

 9. eduard zegt op

  heb/had hetzelfde probleem…rolluiken genomen, helpt weinig…toen oud schuimrubber matras op maat gesneden van de ramen en klem gezet..helpt prima

 10. FB zegt op

  Oordopjes. De hele boel goed isoleren betekent warme nachten. Kan ook leuk zijn

 11. Paula zegt op

  De kant waarlangs geluid binnenkomt, bekleden met kartonnen schalen, waarmee men eieren transporteert. Gegarandeerd geluidsdicht…

 12. Roland zegt op

  Inderdaad, wat Ronny daar zei is de meest eenvoudige, goedkoopste en meest doeltreffende oplossing!
  Een tijd geleden verbleef ik vrij langdurig in een omgeving met zowel hordes aan blaffende honden (tot laat in de nacht) als een bouwwerf waar eveneens tot middernacht en soms later werd doorgewerkt, allee toch lawaai gemaakt (555).
  Heb me toen een set oordopjes aangeschaft in HomePro. De beste zijn van het merk 3M en kosten – 100 baht voor een set.
  Sinds dat moment sliep ik als een roos, de geluidsoverlast viel 99% weg.
  Goedkopere zijn niet zo goed maar deze van 3M werken fantastisch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website