Beste lezers,

Ik ken mijn Thaise vriendin bijna twee jaar. Ben zelf al 3 keer bij haar in Thailand geweest heb reeds 4 keer visum aangevraagd om haar 45 dagen in België te laten komen maar steeds geweigerd om steeds de zelfde reden, zoals:

 • Twijfels omtrent het werkelijk doel van de reis.
 • Reële kans dat betrokkene een kort verblijf aanvraagt maar een lang verblijf beoogt.
 • Voornemen om het grondgebied van de lidstaat voor het verstrijken van visum te verlaten kon niet worden vastgesteld.
 • Geen of voldoende garantie op terugkeer naar land van verblijf gezien betrokkenen.
 • Niet afdoende kunnen aantonen dat zij over voldoende en regelmatige inkomsten beschikt uit legale winstgevende activiteiten.
 • Betrokkene heeft geen werk. Betrokkene toont niet aan over voldoende en regelmatige inkomsten noch bestaansmiddelen te beschikken.
 • Zowel betrokkene als de garantsteller zijn alleenstaand, weinig wat haar bindt aan het land van verblijf. Sociaal economische situatie die weinig garantie biedt op terugkeer.

Ze heeft een eigen huis en eigen grond, dat we aangetoond hebben maar toch steeds is het visum geweigerd. Wat kan ik doen? Als we trouwen in Thailand kunnen ze dan nog weigeren?

Met groet,

Freddy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Lezersvraag: Het visum voor mijn Thaise vriendin wordt steeds afgewezen, wat kan ik doen?”

 1. Rob V. zegt op

  Lees oa dit goede blog:
  https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/visa/schengenvisum-thaise-vriendin-aanvragen-lees-tips/

  De twee primaire redenen voor een afwijzing zijn:
  – Het reisdoel is niet aannemelijk gemaakt.
  – Vestigingsgevaar: terugkeer niet voldoende gegarandeerd. Dit is voor jullie het geval.

  Hoe op te lossen?
  – het reisdoel kun je aannemelijk maken aan de hand van een begeleidende brief geschreven door de buitenlandse partner of eventueel samen (zorg dan wel dat zij weet wat er in staat). Hierin schrijf je waarom zij naar de EU wil komen.
  – Vestiginggevaar kun je ontkrachten door een band met het herkomstland aan te tonen, denk aan een baan, studie, zorg voor kinderen, zorg voor bejaarde ouders, onroerende goederen etc. Overleg bewijzen en neem ook in het begeleidend schrijven op dat jullie er op toe zullen zien dat zij terug zal keren. Je maakt dan aannemelijk dat zij terug zal keren, 100% zekerheid kun je niet geven, maar de ambassade kan dan evenmin zeker zijn dat zij niet terug keert. Met deze bewijzen van jou kant maak je het aannemelijk genoeg. Komt er toch een afwijzing? Ga in bezwaar en benadruk nogmaals dat jullie niets kwaads in de zin hebben en je netjes aan de regels zullen houden. Dit kan eventueel ook via een advocaat.
  — Trouwen verhoogt het risico op een afwijzing voor een visum kort verblijf, dit kan de ambassade als argument aandragen: dat door een huwelijk jullie niet meer uit elkaar willen nadat zij in is overgekomen of zo de Europe (EU route) doen (dwz door tijdelijk in een ander EU and dan jouw eigen land te wonen om zo doormiddel van EU rechten verblijfsrecht te verkrijgen).

  Wat betreft de middelen: de reiziger moet aantonen over 34 euro per persoon per verblijfsdag te beschikken OF de uitnodigende partij (jij) kan financieel garant staan. De Nederlandse overheid heeft een informatie folder over het visum kort verblijf (VKV), dat zal Belgie toch ook wel hebben? Nuttig om door te lezen, zie http://www.ind.nl en dan onder het kopje brochures zoeken.

  Gehuwde hebben dan wel weer 1 voordeel: die kunnen bij een andere EU ambassade een VKV aanvragen als laten we zeggen een huwelijksreis. In dat geval moet het visum GRATIS verstrekt worden. Informatie hierover kun je oa vinden op http://www.buitenlandsepartner.nl

  IAls je partner een baantje heeft (en kan laten zien dat ze hier terug kan keren na de vakantie) en met een begeleidende brief moet het zeker lukken. Zonder werk wordt het wat lastiger maar maak je nog steeds kans, vooral na bezwaar want de ambassade kan nooit hard maken dat ze zich illegaal zal vestigen terwijl jullie duidelijk aangeven dat jullie dit gaan doen. Succes!

 2. Beke zegt op

  Freddy vertel de volledige waarheid ivm weigeren van haar visum na x aantal pogingen van u en haar .dat is dan al een goede basis om info te vragen aan onbekenden op een blog/forum.

 3. BA zegt op

  Hebben jullie je papierwinkel zelf wel in orde? Eisen qua inkomsten etc zijn namelijk gewoon zwart wit. Daar voldoe je aan of niet, dat is geen misschien. Of zij verdient genoeg of jij verdient genoeg maar daarmee moet de kous in principe af zijn mits het goed op papier staat.

  Werkelijke doel van de reis. Je kan gewoon aangeven dat jullie boyfriend/girlfriend zijn en zij jou komt bezoeken. Dus visum aanvragen voor visiting friends.

  Financiele middelen. Zie bovenstaand, daar voldoe je aan of niet. Kwestie van je papieren voor elkaar hebben wbt aantonen.

  Vestigingsgevaar blijf je altijd mee zitten en dat is meestal het grote struikelblok.

  Kopie van Tabien Baan en documenten land office sowieso bijvoegen als ze een huis en grond heeft. Heeft ze een baan en gaat ze daarna terug naar haar baan, haar manager een brief laten schrijven dat ze voor die periode op vakantie mag en vervolgens weer aan het werk moet, evt ook met vermelding salaris.

  Ze zal toch op 1 of andere manier inkomsten moeten hebben. Is dat uit een eigen zaak, stuur dan documentatie over de zaak mee, bijvoorbeeld huurcontract etc.

  Is het een bargirl dan worden inkomsten aantonen alweer lastiger. Dan zal je een list moeten verzinnen in elk geval.

  Vergeet ook niet een reservering voor een vlucht te hebben met de data die je op het formulier invult. Hoeft niet betaald te zijn als je maar een reservering hebt.

  Overigens reactie op RobV: Begeleidende brief schrijven is een beetje overbodig tegenwoordig met het huidige aanvraagformulier. Gewoon aankruizen dat ze bij een vriend op bezoek komt, en bij de vraag over de relatie van die vriend neerzetten dat het om haar vriend gaat. Meer hoeven ze op de ambassade niet te weten. Maar misschien dat het helpt als je extra benadrukt dat je er op toeziet dat ze terug gaat 🙂

  • Rob V. zegt op

   Als er met objectieve stukken zowel reisdoel als terugkeer aannemelijk maken dan zal het vaak wel goed komen. Maar als er ook maar een klein puntje is waarop men kan afwijzen dan gebeurt dat. Denk bijvoorbeeld aan een buitenlander zonder werk, of met werk maar dan 90 dagen willen reizen zonder verdere okay van de werkgever etc. Dan helpt een begeleidend schrijven om zo de kansen te verbeteren. Zelfs dan wijzen ambassades nog wel eens aanvragen af -ontmoedigingsbeleid- , ga dan in bezwaar. Op bijvoorbeeld buitenlandsepartner.nl valt veel kenniservaring te vinden.

  • Eric Donkaew zegt op

   Begeleidende brief schrijven is toch wel handig en kost weinig moeite. Ik heb het ook gedaan en er waren geen problemen. Het voordeel van zo’n begeleidende brief is dat je gewoon in je eigen woorden nog even vertelt waarom ze hier komt, dat het bezoek tijdelijk is en dat ze bijtijds weer vertrekt.

 4. Bebe zegt op

  Misschien eens horen bij uw vriendin wat de ambassade aan haar heeft gevraagd bij haar interview en wat zij heeft geantwoord dat is meestal doorslaggevend voor het verkrijgen van het visum.

  Volgens mij zit het probleem daar want ik heb vroeger bij bezoekjes aan de Belgische ambassade artiesten in aktie gezien die visum aanvragen indienden voor hun vriendinnekes terwijl ze met moeite elkaars naam konden en vergeet niet erbij te vertellen dat jullie dossier waarschijnlijk geweigerd is door DVZ ofwel vertelt u ook niet de volledige waarheid over uwzelf.

 5. Thomas zegt op

  Zoals reeds gemeld is een begeleidende brief zeker van belang. Wees hier duidelijk in wat het doel is en wat je gaat doen en waarom.
  Ook kan het helpen, als dat mogelijk is om samen terug te reizen naar Thailand. Voeg een copy van dat ticket bij de aanvraag en vermeld dit ook in de brief. Succes.

 6. Ronny zegt op

  Ik heb ook een Thaise partner ,bijna 4 jaar nu .Leren kennen via een gratis website .Deze werkt in een universiteit te Bangkok .Deze is reeds 4 X bij mij thuis geweest (Antwerpen),telkens voor 18 dagen .Wij voegen alle gevraagde dokumenten bij de visum aanvraag ,d.w.z. ook het bewijs van tewerkstelling van de universiteit ,loonbriefjes en bankuitreksels van de Thaise bank .Moest deze geen officieel werk hebben dan werd er ook geen visa afgegeven .En het is maar voor 18 dagen ,gezien de werkgever in Bangkok nooit langer verlof toestaat .Als ik in uw plaats moest zijn zou ik een visum aanvraag doen voor minder dan 3 weken ,misschien lukt het dan .Maar zonder officieel bewijs van werk ben ik niet zeker .Als u de visum wel zou krijgen voor vb. 3 weken ,dan kunt u als ze hier is proberen om een verlenging aan te vragen bij het ministerie ,of als u het gedaan krijgt om op 3 weken hier in Belgie te trouwen dan kan er niets meer gebeuren .Als u in Thailand trouwt met haar haalt niets uit .Daar word niet naar gekeken.
  Vroeger ging dit allemaal veel gemakkelijker , maar gezien de besparingen in Europa word alles strenger gecontroleerd .
  Veel geluk nog

  • Bebe zegt op

   Jij bent zotjes aan het vertellen ivm uw situatie.
   Aangezien u het nodig acht om weeral vrouwen uit een bepaalde streek van Thailand neer te bliksemen.

   Dus volgens uw beweringen zijn bijna alle 5000 Thaise vrouwen die in België wonen hoogopgeleid en hadden die allemaal een goedbetaalde job voor ze naar belgie kwamen als ik het goed begrijp,kom dan ook eens vanuit uw ivoren toren indien mogelijk voor u z’on uitspraken doet want volgens mij springen de Thaise massagesallonekes hier in belgie als paddestoellekes uit de grond en als de autoriteiten daar binnen vallen dan zijn die meisjes hier meestal op basis van een toerist bezoekers visum dus hadden zij geen brief van hun vorige werkgever of universiteit in Thailand om te tonen aan de Belgische ambassade in Bangkok.

   • Rob V. zegt op

    Ronny schrijft alleen over zijn eigen vriendin, welke zo te lezen een goede baan heeft. Hij schrijft niet dat een goede ban noodzakelijk is of beperkt is tot mensen met die een hogere opleiding hebben gevolgd. Zonder baan wordt het gewoon een stuk lastiger om een visum kort verblijf te verkrijgen, en met baan zo’n baan moet de toerist het toch wel aannemelijk maen dat hij/zij weer terug kan komen bij de baan (=reden om terug te gaan, ofwel geen/minder vestigingsgevaar in Europa).

    Voor lang/permanent verblijf maakt het al dan niet hebben van een baan weing tot niets uit, die moet je toch opgeven als iemand zich voor langere tijd (jaren) in de EU wil vestigen. Opleiding vraagt men ook niet naar. Dus de Thai in de BeNeLux en elders in Europa kunnen van allerlei achtergrond komen qua opleiding, arbeidsachtergrond etc.

    Nederland vraagt de immigranten in spé wel om hun opleidingsniveau, misschien interresant voor een apart TB blogje om te kijken of het vooroordeel klopt dat “de Thai die hier heenkomen grotendeels (jonge) dames zijn met weinig tot geen opleiding” (waar je dan tussen de regels door kunt lezen “dus die hebben die farang in de barscene of soortgelijke omgeving ontmoet”).

    • Ronny zegt op

     Ja het is juist dat ik over mijn partner praat ,logisch toch .Ik wil enkel zeggen dat er op de Belgische en andere Europese ambassades strenger wordt gecontroleerd de laatste tijd.En dat het zeker niet noodzakelijk is om goede job te hebben is heel zeker juist .En ja ,ik ken vele Thaise dames die nog moeilijk aan een visa voor kort verblijf kunnen geraken .Ik heb dan misschien geluk dat ik een dame heb die een goede functie heeft ,maar geloof me deze word ook gecontroleerd en zelfs de garantie van de werkgever word nagegaan ,en niet enkel door te lezen .Ik vind het spijtig dat het moeilijker gaat voor velen ,vroeger was het anders .Maar men zou toch even moeten begrijpen dat men in Europa de prostitutie strenger viseert .En de Thai die reeds in Europa zijn met vergunning hebben daar geen last van ,maar de toekomstige hebben het wel moeilijker .Voor langdurig verblijf moet de Belg/Nederlander genoeg inkomsten bewijzen ,dat klopt zeker .
     Maar mijn antwoord was eigenlijk gericht aan Freddy ,maar sommigen verkeerd over gekomen zie ik .

   • BA zegt op

    Zo moeilijk is het niet om desnoods tegen betalen even een briefje te laten tikken bij een bevriende firma…..

    Word volgens mij namelijk niet of nauwelijks gecontroleerd of ze er wel daadwerkelijk werkt. En als ze het doen door even te bellen kan diegene alsnog zeggen dat ze er werkt.

    Ik zou mezelf er niet aan wagen maar zoals je zelf al zegt, alle Thai die met een farang gaan zouden een goede job hebben, dat gelooft toch niemand 🙂

    • BA zegt op

     Realiseer me dat het er een beetje raar staat. Ik doel op al die vrouwen welke evengoed de EU binnenkomen. Voor veel is het niet zo lastig om aan een papiertje te komen dat ze ergens werken.

   • Ronny zegt op

    Ik heb helemaal geen bedoeling om ook maar iemand te viseren ,mijn antwoord was gewoon gericht op het verhaal van Freddy .Als u zich aangevallen voelt dan vind ik dit spijtig voor u maar is zeker niet mijn bedoeling .En dat ik in een ivoren toren zit ,dan zit u er volledig naast .Ik ben reeds 36 X in Thailand geweest en heb zeker niet de bedoeling om de Thaise vrouwen te kwetsen .En dat ik zou beweren dat er 5000 Thaise vrouwen hier in belgie goede opleidingen hebben genoten ,dat zegt u ,niet ik .En over de massagesalonnekes zoals u aanhaalt heb ik ook niets gezegd .Ik heb enkel over mijn partner geschreven ,over niemand anders en als antwoord op Freddy zijn story Ik denk dat u wel wat visioenen hebt gezien u mij beschuldigd van iets wat ik niet heb gezegd .

 7. Ronny zegt op

  Moderator: ik heb geen idee wat u bedoelt?

 8. pietpattaya zegt op

  Wil ze zelf wel, of nog gehuwd met Thaise partner zonder dat echtscheiding is aangevraagd.
  Kunnen zomaar de redenen zijn dat het niet gaat,
  Als je alle papierwerk goed voorelkaar hebt zal men niet snel kunnen weigeren.

  Laat anders een kennis hier ter plaatse je vriendin helpen met papierwerk, succes ermee!

 9. Richard zegt op

  Als jij voldoet aan de eisen, dan kun je een advocaat nemen en de beslissing aanvechten !

 10. Lung John zegt op

  Beste,

  We weten het allemaal dat het zeer moeilijk gaat. De enige manier om bij uw vriendin te kunnen zijn is zelf verhuizen naar thailand, zelfs als wil huwen dan nog is het maar de vraag of ze zal mogen overkomen.

 11. Rene Geeraerts zegt op

  Ben 5 jaar gelukkig gehuwd (na 3 jaar een relatie gehad te hebben) met een Thaise vrouw en heb 1 zoontje die een dubbele nationaliteit heeft maar het basisvisum om haar de 1ste keer naar Belgie te laten komen was wel een beetje ellende: Maar het is absoluut niet selectief want mijn overbuur in het condominium was de visa-ambtenaar op de ambassade en die had in zijn vorige standplaats ook veel moeilijkheden gehad om zijn huidige vrouw naar Belgie te kunnen brengen en dat voor een visa-ambtenaar. Dus zeker niets persoonlijks. Wel moeten verklaringen overeenkomen wat betreft je geschiedenis, je kennis van haar familie, …. en men stelt inderdaad de vreemdste vragen zowel aan U als aan je vriendin. AFZONDERLIJK. maar trouwen is niet noodzakelijk een oplosing wan in Belgie is SAMENWONEN toegestaan en ook daarvoor kan er eventueel een visum verleend worden van (ik denk) 3 jaar wegens familie reunie. Natuurlijk voldoende financiele middelen zijn noodzakelijk te bewijzen door U of door je vriendin.Ook en gevuld spaarboekje kan perfect maar inderdaad een bepaald bedrag per persoon en per dag moet aangetoond worden en U moetwel voor de kosten van repatriering en van medische faciliteiten instaan en dat is Uw borg/garantie en geloof me dat kan aardig oplopen te lande hier. Een ziekteverzekering die buitenlandse ziektekosten draagt gedurende een bepaalde tijd zal ook noodzakelijk zijn. Voldoende bewijskracht en een terugkeer reservatie zal niet slecht zijn

 12. C.A. Geldof zegt op

  mijn zoon heeft hetzelfde probleem in Nederland
  zijn Hij is getrouwd met een thaise, ze hebben een kind en een schitterend huis in Thailand op haar naam. Ik heb aangegeven garant te staan maar elke keer wordt het visum voor haar en mijn kleindochter geweigerd. zelfs een retour ticket helpt niet!!!

 13. Ger zegt op

  ik heb die ervaring ook een keer gehad. Ik heb toen bezwaar aangetekend tegen de beslissing en die is toen gehonoreerd

 14. roel zegt op

  Freddy
  Kijk eens op http://www.thaiconnection.nl en bel desnoods Theo op.
  Hij wijst je op alle papieren etc etc, en instrueerd je vriendin met wat ze oa verwachten kan aan vragen op de ambassade. Zij kan dan met een gerust hart naar de ambassade gaan en haar verhaal doen/vragen beantwoorden.
  Heeft mij aantal malen geholpen en steeds lukte het.

  Suc6

 15. Franck zegt op

  Ik heb vorig jaar een bureau in Thailand ingeschakeld omdat het voor het eerst was dat zij zou overkomen naar NL en kreeg hiervoor goed advies, richtlijnen en begeleiding ter plaatse voor haar.
  Na in jouw geval 4 x een afwijzing valt het te proberen.
  Er zijn wel kosten aan verbonden (In mijn geval 295 + 60 euries visum kosten) maar wellicht het overwegen waard.
  De site: http://www.thaiconnection.nl
  Succes.

 16. jm from belgie zegt op

  Ik denk dat je het best met de ambassadeur van Belgie in Bangkok contact opneemt, je kan dit doen per mail
  Als er reeds 3xmaal geweigerd word, is er vast een reden waarom.
  Heb je werk, heb je een reisverzekering voor haar?Goed gedrag van zeden? Ook voor haar?
  Natuurlijk hangt veel af van het gesprek van haar in de ambassade. Misschien is het beter om een visa company te contacteren, die weten wat mag, en niet .
  Boss company in Banglamung (Pattaya) kan je zeker helpen. Succes.

 17. patrick zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 18. Wally zegt op

  Beste Freddy
  Innige deelneming man, ben zelf ook al één jaar bezig en lukt ook niet en ook dezelfde vermeldingen op de weigering, die dan ook nog in het Nederlands word gestuurd aan de betrokkene zelf, kan nog niet eens in het Engels. Maar het is wel zo dat normaal de Belgische Ambassade geen beslissing neemt indien er niets mis is in Thailand aan de papier handel en een goed dossier geleverd word. De uiteindelijke beslissing wordt genomen in DVZ in Brussel en niet door de Ambassade. De Ambassade heeft max 28 dagen om een beslissing te nemen. De dienst DVZ ook nog 30 dagen, maar kan dit verlengen met 30 dagen door te veel werk. Ook na verschillende kontakten met deze Ambassade, wordt u steeds terug verwezen naar DVZ Brussel en deze dienst wens en zal niet over de dossiers praten, ook dit heb ik verschillende keren geprobeerd. Ook het gezegde dat je eerst in Thailand moet geweest zijn is volgens DVZ niet nodig daar je toch door dezelfde molen moet, en huwen ter plaatse is al evenmin een garantie. Een kortere visum aanvraag, max 30 dagen werd mij gemeld als optie, maar ook dat hielp haar niet. Men maakt het u gewoon moeilijk door het misbruik vroeger en de wantoestanden die toen zijn onstaan. De goede boeten nu voor de slechte mee, spijtig maar is wel zo. Blijven volhouden is volgens mij de boodschap, in beroep gaan zal weing uit halen daar deze diensten nooit op hun beslissing zullen terug komen en de advokaat kosten zullen onnoemelijk hoog zijn, en de procedure zal veel langer duren dan een nieuwe visumaanvraag. Sterkte gewenst door een lotgenoot.

 19. Dimitri zegt op

  Hoi Freddy,

  Mijn verhaal is eigenlijk identiek aan dat van jou.

  Ik heb mijn vriendin 3 jaar geleden leren kennen via een gemeenschappelijke vriendin. Eerst hebben we enkele maanden contact gehouden via email. Onze brieven werden steeds door de gemeenschappelijke vriendin vertaald en zodoende wisten we eigenlijk al heel veel van elkaar voordat we elkaar voor de eerste keer echt ontmoet hebben. Na zes maanden vond ik het wel tijd om dus eens naar daar op reis te gaan om haar te ontmoeten. Sindsdien dus al 4 keer daar geweest en onlangs in januari visuum voor 90 dagen aangevraagd. Visuum is dus geweigerd om dezelfde reden als bij jou.

  Ik was op de hoogte dat het visuum zou geweigerd worden omdat mijn vriendin geen werk meer heeft. (Had ze voordien wel maar ze is ontslagen nadat ze 2 weken in ziekenhuis verbleven heeft voor operatie aan haar darmen) Onze gemeenschappelijke vriendin heeft een guesthouse in Hua Hin en dus (zoals hierboven al eens vermeld is) hadden we haar papieren laten opstellen om aan te tonen dat mijn vriendin bij haar in het guesthouse werkt als kamermeisje. Papieren volledig in orde met handtekeningen en officiele stempels. Ook had onze gemeenschappelijke vriendin een brief geschreven waarin stond dat mijn vriendin 3 maand verlof kreeg om op reis te gaan naar Belgie, nadien kon ze weer gewoon aan de slag als kamermeisje.

  Ik zeg dus uit ondervinding dat dit wel degelijk onderzocht word. Toen we samen op de ambassade waren hebben ze mijn vriendin eventjes alleen genomen en toen zijn ze haar beginnen uithoren over haar job. Ik maakte me nog steeds geen zorgen, want mijn vriendin was grondig gebriefd over wat haar job daar juist inhield. Maar blijkbaar hebben ze echt wel naar details gevraagd en toen hebben ze twijfels bij mijn vriendin ontdekt. Met als gevolg dat ze mijn vriendin (onder lichte dwang) hebben laten verklaren dat ze daar nooit gewerkt heeft.

  Ondertussen al eens bij verschillende advocaten ten rade geweest. Deze hebben mij allen hetzelfde aangeraden. Vriendin heeft vast werk en dus een vast inkomen nodig, anders zal visuum steeds geweigerd worden. Ik raad je dus zeker af om deze “achterpoort” te gebruiken want indien het fout loopt zoals bij mij staat dit dus letterlijk vermeld op de weigering. Ik vrees dat dit voor het voor mijn vriendin dus nog veel moeilijker zal maken om een visuum te verkrijgen in de toekomst.

  Mijn vriendin is nu werk aan het zoeken en onder het motto van de aanhouder wint gaan we dus zeker niet opgeven.

  Veel sterkte, je bent niet alleen…

  Grtz. Dimi.

  • Rob V. zegt op

   Open kaart spelen is het beste want als je betrapt word op een leugen dan ben je nog verder van huis. Gelukkig kan iemand zonder werk ook overkomen, mits de terugkeer maar aannemelijk wordt gemaakt (bijvoorbeeld door op een andere manier een binding met het land aan te tonen zoals zorg voor kinderen, onroerende goederen etc.). Bezwaar helpt ook, met een advocaat nig eens extra. Officieuze bronnen (oa een advocaat die actief is op buitenlandsepartner.nl) melden dat je dmv bezwaar 50% kans hebt, met advocaat zo’n 70-75% .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website