Lezersvraag: Ervaring niet terugbetalen van huurwaarborg?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
23 september 2020

Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met het niet terugbetalen van huurwaarborg door immokantoor Chiangmai properties? De laatste 10 jaren heb ik iedere keer een appartement gehuurd in Chiang Mai via Chiangmai properties. In december 2019, bij de beëindiging van het contract en na plaatsbeschrijving waarbij alles in orde werd bevonden, konden of wilden zij de huurwaarborg niet betalen.

We hebben geprotesteerd maar aangezien wij onze vlucht naar Brussel moesten nemen hadden we geen tijd meer om verdere stappen te ondernemen. Na schriftelijke belofte via mails om ons uiterlijk binnen de 2 weken terug te betalen en na herhaalde vraag van ons via mail werd uiteindelijk gemeld dat door corona en door boekhoudkundige problemen er eind augustus zou betaald worden.

Nu hebben we in september reeds 4 mails gestuurd waar helemaal niet meer op gereageerd wordt. We vrezen nu dat de firma volledig opgedoekt is nadat ze zich onrechtmatig verrijkt hebben met persoonlijke waarborgen.

Onze vraag is of er nog mensen gelijkaardige problemen gehad hebben met Chiangmai properties en wat we eventueel nog kunnen doen om ons geld terug te krijgen? Het gaat over 64.000 THB.

Tweede vraag is of iemand weet of die firma nog bestaat en hoe we dat te weten kunnen komen? Want hun website is niet meer actief.

Vriendelijk bedankt voor elke reactie.

Groet,

Rudy en Lucy

9 reacties op “Lezersvraag: Ervaring niet terugbetalen van huurwaarborg?”

 1. Nicky zegt op

  Het kantoor is al maanden op slot. Ik dacht zelfs dat dit na de lockdown niet meer opengegaan is. Ziet er slecht uit voor je

  • Rudy Van Eeckhoutte zegt op

   Is er een instantie waarbij we verhaal kunnen halen, bv tourist-police, weliswaar digitaal.?
   Voordien heben ze altijd terugbetaald, nu in december niet, en dan corona…

 2. Don zegt op

  Goed artikel/waarschuwing, want je kan nog steeds boeken op internet:

  https://chiangmaiproperties.co.th/

  • Rudy Van Eeckhoutte zegt op

   Ja , maar alle huur – en koopopdrachten staan 6 months ago….

 3. laksi zegt op

  Tja,

  Je bent niet de enige die de borg niet terug krijgt, ik krijg ook nog 16.000 Bhat, diverse malen gevraagd, nooit gekregen, heb maar mijn verlies genomen, maar dat is wel echt Thai’s Reden; Farang hebben geld genoeg.

 4. eugeen zegt op

  Als wij een huis verhuren voor een jaar, via een agent die een klant vindt, dan maken wij het contract met de huurder en de huurder betaalt aan ons de borg. De agent ontvangt de eerste maand huur en daarmee is de kous af. Van het huis en van elk meubelstuk zijn foto’s bij in het contract. De huurder ondertekent mee dat hij al die zaken in goede staat heeft ontvangen. Is het contract afgelopen, dan wordt nagegaan of er nog openstaande rekeningen van bv electriciteit of water of internet zijn. En wordt nagegaan of alles waarvan een foto was genomen, nog onbeschadigd in huis is. Mogelijke kosten worden va de borg gehouden en de rest krijgt de huurder terug.

 5. leonthai zegt op

  Van mijn vorige vrouwelijke eigenaar van het huis dat ik huurde in Pattaya chokchai garden home 2, gewoonweg niet teruggegeven, zelf nadat door haar was vastgesteld dat alles in orde was. Ze kwam te voorschijn met een verhaal dat ik ooit 6 jaar geleden bij aanvang mijn huur niet betaald had. ik kon het niet bewijzen omdat het toen in kontanten was geregeld en zijn geen bewijs had afgeleverde…Bye…bye garantie, Ze vinden altijd wel iets om de garantie niet terug te betalen in THAILAND. Wees op uw hoede.

 6. Rudy Van Eeckhoutte zegt op

  De grote vraag is, wat kun je doen vanuit Europa, je kunt er voorlopig niet heen en er is grote twijfel over al dan niet bestaan van chiangmai.properties?

 7. Nicky zegt op

  Wij huren nu reeds vele jaren en eijgenlihk word er altijd een contract opgemaakt met de eigenaar. Weliswaar door tussenkomst van makelaar, maar altijd aan de eigenaar huur betaald en borg geregeld. Ik dach dat dit de normale werjwijze was


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website