Beste lezers,

Heeft iemand ervaring met het openen van een bankrekening in Singapore? Ik woon in Thailand en heb hier een bankrekening maar wil niet meer geld naar Thailand overboeken. Singapore is relatief dichtbij en heeft een solide reputatie. Het doel is ook spreiding van risico’s.

Hartelijk dank voor informatie en suggesties.

Groet,

Peter

 

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Ervaring met het openen van een bankrekening in Singapore?”

 1. wim zegt op

  Ja hoor, dat gaat heel gemakkelijk. Er is echter een kleine of wellicht grotere ‘maar’. Banken in Singapore zijn niet geinteresserd in kleine vissen en de minimum balance is doorgaans stevig.
  Het laagst vereiste bedrag is voorzover ik weet bij Citibank IPB @ S$200.000. Andere banken zijn hoger.

 2. Barry Janssen zegt op

  Had vroeger 5 jaar geleden een rekening bij de ABNAMro in Singapore maar heb deze op advies van de ABNAMRO gesloten aangezien zij de gegevens van nederlandse rekening houders moesten doorgeven aan de belastingdienst in Nederland. Thans kan men nog wel een rekening openen maar met een deposit van
  tenminste E 1.000.000,- ABNAMRO is een zaken bank geworden en accepteert geen normale rekeningen meer zoals vroeger wel het geval was. Weet niet of de regels in middels veranderd zijn maar betwijfel dit.
  Je kunt wellicht nog wel een rekening openen bij een andere Buitenlandse bank of een Singapore Bank.
  Heb persoonlijk wel goede ervaring gehad met de Bank of China. Hoop dat je hier iets aan hebt.

  • Patrick Maprao zegt op

   Ook de China Bank in Hong Kong opent geen rekening meer voor buitenlanders indien men niet woonachtig of werkvergunning heeft aldaar.

 3. GR van Gerven zegt op

  Het is moeilijk om een rekening bij een locale bank te openen als je niet over een werk/ eenlingen vergunning beschikt. Echter bij buitenlandse banken in Singapore zoals de Citibank of HSBC is het geen probleem. Wel je paspoort meenemen. ABN is ook aanwezig. Dit is gebaseerd op mijn ervaring een paar jaar geleden.

 4. Patrick Maprao zegt op

  Heb zo m’n twijfels of je zonder werkvergunning nog een bankrekening kunt openen in welk land dan ook, in Hong Kong in ieder geval niet. Er zijn mondiaal afspraken gemaakt via de OECD waarbij alle rekeningen, waar ook ter wereld, betreft de landen die het ondertekend hebben, strenge restricties gelden betreft het openen van een rekening, onder het mom om zwart/drugs geld te voorkomen.

 5. Gerard zegt op

  D.B.S. grootste privé bank..

 6. John mak zegt op

  Het advies van van Gerven is niet serieus te nemen. Zijn ervaring van een paar jasr terug, hier heb je niet veel aan lijkt mij.

 7. wim zegt op

  Nogmaals, het is zondermeer mogelijk mits je voldoende stort.

 8. Orlando Misseyer zegt op

  Beste Peter, is mogelijk, maar uitleg is gecompliceerd, gaarne reactie e-mail Mvgr Orlando Misseyer

 9. Orlando misseyer zegt op

  Excuses, mijn e-mail: O.misseyer@misseyer.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website