Lezersvraag: Is een creditcard handig in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 mei 2015

Beste lezers,

Ik ga in juli voor een maand naar Thailand met mijn vriend. Alleen wij lopen tegen een paar vragen aan. Wij zijn allebei studenten en zijn nog niet in het bezit van een creditcard. Is het verstandig om er een aan te schaffen, voor bijvoorbeeld hotels en vluchten boeken online in Thailand. Of is het mogelijk dat je een vlucht contant betaald maar wel vooraf reserveert?

Ook willen wij vanaf Chiang Mai naar Koh Samui gaan, wat is het slimste transport voor ons?

Met vriendelijke groet,

Kimberly


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Is een creditcard handig in Thailand?”

 1. ruud zegt op

  Vluchten vooraf reserveren zonder gelijk te betalen lijkt me niet mogelijk.
  Bij de Thai ( en misschien andere maatschappijen ook) kun je wel telefonisch reserveren en dan bij een Seven or Eleven winkel dan binnen een paar uur betalen.

 2. fransamsterdam zegt op

  Ik heb geen creditcard en dat is hier nou niet echt een gemis. Op internet heb ik een paar keer een vlucht geboekt en met paypal betaald.
  Ook kun je dacht ik bij (sommige?) ATM’s gewoon geld van je rekening overboeken, maar het fijne weet ik daar niet van.
  Via Nederlandse sites kun je natuurlijk vaak gewoon met Ideal betalen.
  Als je via de site van een hotel zelf reserveert heb ik nog nooit van te voren iets hoeven te betalen, maar dat waren geen 5 sterrenhotels.

  • robbert zegt op

   Hallo Frans,

   Goed advies om ook Paypal te benoemen. Helaas is het gebruik hiervan niet zo algemeen als dat van een creditcard of ik moet mij vergissen. Zelf heb ik het ook maar in het gebruik ben je enigszins beperkt. gr Robbert

 3. robbert zegt op

  Hallo Kimberly,

  Contant geld is gebruikelijk maar het is en kan makkelijk zijn om van een creditcard gebruik te maken. Als je bv hotels of vliegtickets betaal. Dat kan je natuurlijk ook ter plaatse contact doen. Via internet zal je [vaak] een creditcard nodig hebben.
  Wat niet zo verstandig is om geld met je creditcard te pinnen. De kosten zijn aanmerkelijk hoger dan met je gewone bankpas.
  Ook HEEL belangrijk.

  Als je geld pin bij een atm. Kies niet voor de keuze “witdrawal with conversion. ” Het bedrag in lokale valuta wordt dan omgerekend voor je in euro’s. Dit is een dure service die je beter kunt negeren.

  Gr Robbert.

 4. alexander zegt op

  Beste Kimbely, als je geen creditcard bezit is geen probleem. Ik had er ook geen, ik heb er echter een
  in mijn bezit nu. Ga gewoon naar een GWK kantoor in Nederland, iedere plaats of station heeft er wel een.
  Daar vraag je een prepaid creditcard, krijg je tegen betaling van negen euro. Te krijgen in allerlei valuta.
  Ik heb er een in euro, hartstikke handig. kun je online opwaarderen en overal gebruiken ter wereld.
  Geen maandelijkse kosten enz.enz. Succes en prettige vakantie, gr Alexander.

 5. patrick zegt op

  boeken via internet van een hotel en zonder voorschot te betalen wil wel nog meevallen. Alleen vragen ze meestal een kredietkaartnummer, want dat is hun zekerheid dat ze hun geld krijgen als je niet komt opdagen. Een vlucht boeken via internet is echter zo goed als altijd “handje kontantje”, dus boeken is onmiddellijk betalen.
  Misschien kun je als student toch gebruik maken van een prepaid-kredietkaart. Even navragen bij je bank misschien.

 6. Danny zegt op

  Hallo. Een credietkaart met wat reserve erop is handig over de ganse wereld. Daarom hoef je ze nog niet te gebruiken. In Thailand kun je er overal mee terecht. In geval van nood zeer handig.

 7. Erik zegt op

  Beste Kimberly,
  Hier mijn ervaring in Pattaya.
  Een aantal jaren geleden waren we in Pattaya en ik heb wat geld opgenomen op Central Road aan de rechterzijde van de zee af gezien.
  Dit was een bank met een enkel luikje, de man die mij hielp heeft keurig afgerekend met bankafschrift erbij.
  Later is er in delen geld afgeschreven in Seoul, eerste maand een klein beetje, sport artikelen e.d..
  Mijn vrouw kocht veel sport artikelen via internet.
  In de tweede maand is er meer dan € 7000.– afgeschreven, gelukkig heb ik bijna alles terugkregen via de bank omdat ik kon bewijzen dat de pas nog in mijn bezit was.
  De jaren daarna euro’s meegenomen en ter plekke gewisseld.
  Het is tegenwoordig heel eenvoudig en betaalbaar om geld op te nemen bij een ATM.
  Als laatste, de bank op Central Road is nu vervangen door een wisselkantoor bedient door 2 personen.
  Altijd voorzichtig zijn is nu mijn credo.
  Fijn vakantie gewenst.
  Erik

 8. herbert zegt op

  Reizen naar Ko Samui kan met boot of vliegtuig maar er is maar 1 maatschappij die er naartoe vlieg en die vind ik voor thaise vliegtickets vrij duur daar ze het alleenrecht heb op dat vliegveld.

 9. Peter zegt op

  Tegenwoordig als je hotel boekt met agoda etc is het goedkoper dan rechtstraaks bij hotel.

  Maar dan willen ze credit card nummer.

  Scheelt wel vaak zo,n 20 %

 10. Jörg zegt op

  Een creditcard is handig, maar zeker niet noodzakelijk. Je kan in Thailand ook veel boeken via toeristenbureaus en dan contant betalen. Ik boek vluchten altijd Online en betaal met creditcard, maar er bestaat altijd de mogelijkheid om bij 7-11 te betalen, je moet dan uiteraard wel al in Thailand zijn, een keer gedaan. Werkt prima.

 11. Renévan zegt op

  Van Chiangmai naar Samui kan op vele manieren. Het snelst met Bangkok airways maar erg duur dus niet direct een optie. Met trein en of bus erg lang onderweg, zonder tussenstop in Bangkok van één of twee dagen geen aanrader. Dan zou ik vliegen met Nokair of Thai Airasisa. Van Chiangmai naar Bangkok (Donmuang airport). Vanaf daar hebben beide maatschappijen een combinatie ticket (vlucht, bus en ferry). s’morgens op tijd weg en eind van de middag op Samui. Je kan ook kijken welke de goedkoopste vlucht heeft naar Bangkok en welke de goedkoopste vlucht naar Samui, en combineren als de vluchten aansluiten tenminste. Als je geen creditcard hebt, in Chiangmai naar het vlieveld gaan (ligt zo goed als in de stad) en daar boeken en betalen. Betalen kan vaak ook per ATM maar zonder hulp zou ik daar niet aan beginnen. Als je niets van te voren boekt heb je geen creditcard nodig, als je iets boekt via een bookingssite wordt er altijd gevraagd naar je creditcard gegevens. Ook als je de betaling ter plaatse kan doen.

  • Renévan zegt op

   Kijk toch ook maar even naar Bangkokairways, de rechtstreekse vlucht is duur. Maar ze hebben s’morgens vroeg ook een paar vluchten voor een redelijke prijs, wel met een tussenstop in Bangkok. De bagage gaat rechtstreeks door en zowel in Chiangmai als Bangkok kan je gebruik maken van de gratis lounche.

  • lung addie zegt op

   naar Koh Samui vliegen is steeds duur daar het vliegveld eigenlijk privé is …. tickets meestal tussen de 6000 en 8000THB vanaf BKK .

   goede optie : Chiang Mai Don Meung met Nok Air
   Don Meung naar Chumphon ( +/- 1400THB en promoties 750THB veel voorkomend) of naar Suratani met zelfde Nok Air.
   Dan kan je vanaf Chumphon Airport ( Pathiu ) met een minibus van het vliegveld naar de pier in Pak Nam (200THB ) en vandaar met Lompryah high speed quatamaran naar Koh Samui (1100THB ) Is een mooie ervaring eens te reizen met zo een high speed quatamaran ( reistijd 4 uur ) … of:
   Vanaf Suratani met de bus naar Don Sac en vandaar met de ferry naar Koh Samui. Ik gebruik deze optie echter niet daar in op 4km van het vliegveld van Chumphon ( Pathiu ) woon.

   Lung addie

 12. Gerard zegt op

  Een pinpas kan in veel gevallen ook als Debit Card gebruikt worden, ook voor online boeken.
  Moet er wel voldoende saldo opstaan.

  Betaalpas gebruiken dus.

  Ook, zoals eerder aangegeven, kun je veelal vluchten online of telefonisch boeken en dan binnen 3 uur bij de 7-eleven kontant betalen.

  Gewoon direct vliegen, Chiangmai – Koh Samui.

 13. John Chiang rai zegt op

  Bij reizen naar Thailand en ook andere landen op deze wereld,is een creditcard zeker geen overbodige luxe, en is bij onvoorziene uitgaven altijd een extra zekerheid.
  Persoonlijk vindt ik dat het in de tegenwoordige tijd haast een plicht is een creditcard te bezitten,en als je bijv.een z.g.n. reizen mastercard gold bezit,ben je ook nog verzekerd voor verschillende dingen die tijdens het reizen gebeuren kunnen.
  Het meenemen van veel cash geld is zeker een optie,alleen bij verlies is de schade veel groter dan ieder gebruik van een creditcard die men bij verlies ten alle tijden kunt laten sperren.
  Bovendien is het gemakkelijk bij online boekingen van o.a. vluchten,en hotels,en eventuele borgsommen die hotels bij de checkinn steeds vaker verlangen.
  Eerst bij verlies van het cash geld,en het niet bezitten van een creditcard merk je eerst dat je erg dom en ouderwets bezig was,en aan de verkeerde kant gespaard hebt.
  Het gaat natuurlijk ook zonder,maar waarom iemand de voordelen,en de zekerheid van een creditcard niet gebruiken wil ,is mij een raadsel,zeker gezien de minimale kosten in geen vergelijk staan tot de nadelen die kunnen ontstaan om geen creditcard te hebben.

 14. Peter@ zegt op

  Met vliegtickets boeken heb ik geen ervaring maar met Booking.com kon ik gewoon een hotel boeken en ter plekke pas betalen, wel vroegen ze om mijn creditcard nummer. Ik heb vorig jaar een paar dagen in een ziekenhuis gelegen in Udon Thani en toen was ik blij dat ik een creditcard had maar je moet hem wel na gebruik zo snel mogelijk terug betalen i.v.m. kosten want het blijft een doodgewone geldlening.

 15. Mr. Thailand zegt op

  Voor het geringe bedrag dat zo’n kaart tegenwoordig kost, zou ik er zeker eentje nemen. De kans is groot dat je het goedkoopst je vluchten zal kunnen boeken met een credit card. Of hotels, daarvoor heb je er ook dikwijls een nodig.
  Hou er zeker mee rekening dat je soms ook handige zaken als een annulatieverzekering inbegrepen hebt bij zo’n kaart. Zo hoef je daar niet meer apart voor te betalen.
  Ook in geval van fraude is zo’n kaart veel beter dan je pinpas (Maestro-kaart).
  Als ik me niet vergis zijn de wisselkoersen met een creditcard (bij pinnen, niet geld afhalen) ook beter dan als je cash geld wisselt en daarmee betaalt. Kan handig zijn als je een relatief grote aankoop doet in TH (in een shopping mall, bijvoorbeeld).

 16. theoS zegt op

  Heb al een credit card sinds de jaren ’90. Eerst van de Postbank wat later de ING werdt. Ik raad je aan om er 1 aan te vragen, heeft mij al veel uit de financiele perikelen gered. Denk aan het verliezen/kwijtraken van je betaalpas. In Thailand als je bijv. vergeet om je betaalpas uit de ATM te halen slikt de ATM deze in. Is mij al eens overkomen een paar keer, dan is het fijn om een creditcard te hebben. ATM levert eerst geld en daarna je pas. Ook heb ik een extra betaalpas die ik thuis laat liggen, dus ik ben dubbel gedekt. Denk erom. je zit aan de andere kant van de wereld in een land waar je je niet verstaanbaar kan maken en je bank, in NL, alleen telefonisch of per e-mail te bereiken is. Neem een creditcard en een extra betaalpas.

 17. Kimberly zegt op

  Bedankt voor alle reacties!
  We gaan er zeker gebruik van maken


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website