Lezersvraag: Document erkenning kind

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 oktober 2019

Beste lezers,

Mijn zoontje is geboren in juli 2019 nu wil ik een Nederlands paspoort voor hem aanvragen. Ik heb bijna alle documenten bij elkaar en laten legaliseren bij de Thaise ministry of foreign affairs. Maar nu ontbreekt nog een document en dat is het erkennen van mijn zoontje.

Wie kan mij vertellen waar ik dit document kan laten maken in Thailand of in Nederland? Ik ben niet getrouwd maar op het geboorte-akte staat mijn naam als de vader.

Groet,

Co

10 reacties op “Lezersvraag: Document erkenning kind”

 1. Ger-Korat zegt op

  Waar woont Co officieel want dat is van belang voor de erkenning, idem voor de vriendin ( is deze Thais of niet). Want als Co een officieel verblijfstitel heeft voor Thailand komt hij in aanmerking voor de erkenning van zijn kind in Thailand.
  En daarnaast staat er in de tekst: ik heb alle documenten bij elkaar. Vreemd als u weet wat u nodig hebt en zegt dat er nog iets nodig is, waar haalt u dan uw informatie vandaan ? Want het belangrijkste ontbreekt namelijk de erkenningprocedure en alles wat daar mee verband houdt zoals ongetrouwd zijn van beiden, recente uittreksels en bewijzen, en rechtbankprocedure in Thailand via de Thaise kinderbescherming en dat uiteindelijk de erkenningsakte via de Amphur met behulp van de uitspraak van de rechtbank.

 2. Ger-Korat zegt op

  Hou er rekening mee wat je legliseert.. Je legaliseert niet de dokumenten maar je legaliseert de ( Engelse ) vertaling van de Thaise dokumenten. Legalisering van Thaise dokumenten kan ook maar dan verklaart het ministerie dat dit officiele dokumenten zijn en dan heb je alleen maar een bevestiging

 3. Jo_han zegt op

  Dat kan op twee manieren. Via een rechter.Duurt een 3 maanden.Deze weg heb ik gevolgd.Of gaan trouwen dat was het advies van de Nederlandse ambassade in Bangkok.Zij zijn zeer behulpzaam .

  • Ger-Korat zegt op

   Advies van de ambassade ? Die geven omtrent dit absoluut geen advies of als bze het beste met je voor hem het advies om niet te trouwen. Want wat een nadelen heb je als je trouwt bijvoorbeeld dan ga je de verplichting aan van gezamenlijk bezit of niet en dat laatste moet je dan weer uitgebreid registreren en ook van het voorhuwelijks bezit. En wat dacht je onderhoudsverplichting ook na een eventuele scheiding, ook in Thailand, of aanspraken op eventuele pensioenrechten of vermindering van je AOW van alleenstaande naar gehuwd. Kortom bij trouwen haal je je alleen maar verplichtingen op de hals alsmede financieel ga je er meestal op achteruit terwijl als je niet getrouwd bent dit allemaal niet geldt. De erkenningsprocedure heb ik nu 2x gedaan en kost tussen de 40.000 baht en 45.000 baht all in. Daarna kost het niets meer.

 4. Leo zegt op

  Bent u getrouwd met de moeder van uw kind? Dan is het kind hierdoor automatisch erkend en geldt uw trouwakte ook als erkenningspapier. Trouwakte ook weer laten vertalen en legaliseren voor u ermee naar de ambassade gaat. Niet getrouwd en u wilt ook niet trouwen? Dan moet u een advocaat nemen want dan moet de erkenningsprocedure via de rechtbank geregeld worden. Ik heb er dit jaar voor gekozen om te trouwen. De tweede is veel duurder en kost veel meer tijd. Dit is uiteraard een personlijke afweging. Succes!

 5. L.Burger zegt op

  Erkennen hoeft al lang niet meer.
  Als u alle papieren al heeft dan moet u dat weten.
  U staat op het geboortebewijs vermeld, is dat geen erkenning dan?
  Of wilt u soms nog een DNA test gaan doen als bewijs?

  • De Kind zegt op

   Uw naam op het geboortebewijs alleen telt niet . Erkenning gebeurt voor een rechter met jou en de moeder erbij + advocaat + hele reeks documenten in verband met de moeder (bewijs dat ze niet gehuwd is ).
   daar ben je wel een tijdje mee bezig en het kost alles een hoop geld .

   • Erwin Fleur zegt op

    Beste Kind,

    Er komt geen rechter aan te pas(volg de regels).
    Erkeninng gebeurd in Nederland bij de gemeenten.

    Aan geven, en vragen naar neutralisatie papieren(of internet).
    Laat u daar weg wijzen.

    Niet zo erg moeilijk. Ik heb hier al eerder over geschreven.

    Met vriendelijke groet,

    Erwin

 6. Jo_han zegt op

  Ger-korat. De ambassade heeft een keer per jaar een mogelijkheid om in Chiangmai een paspoort aan te vragen.Daar werd ik netjes ontvangen en te woord gestaan.Om de aanvraag makkelijk en snel af te handelen.Werd mij het ADVIES gegeven om dan te gaan trouwen.Dan komt het kind automatisch op u naam te staan.

 7. Ice zegt op

  Heb je de geboorte in NL aangegeven? In NL met schrijven van toestemming van de moeder kun je hem gewoon aangeven bij de gemeente en een paspoort aanvragen. Je staats reeds op het geboorte certificaat. Wel even alles laten vertalen voor de Nederlandse ambtenaar. Als je het in TH wilt doen dan inderdaad is trouwen in TH makkelijker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website