Lezersvraag: Daonairoi school

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 november 2016

Beste lezers,

In eerdere postings heb ik al eens verteld, dat onze zoon van nu 16 jaar naar de Thaise marine wil. Het plan is, dat hij eerst naar de Daonairoi school gaat en daarna naar de Naval Academy.

De Daonairoi school is dus een soort vooropleiding, zie dnr.ac.th en ik wil graag weten of er bloglezers zijn, die de school kennen of er zelfs ervaring mee hebben?

De school is gevestigd in Songkhla, maar nu ook in verschillende andere steden, zoals Phuket en Trang. Naar verluidt zou er nu ook een vestiging in Bangkok zijn.

Groet,

Gringo

Hieronder nog een aardige introductie-video van deze school:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=jnO_znMYpqU[/embedyt]

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersvraag: Daonairoi school”

 1. Petervz zegt op

  De Dao Nai Roi (ดาวนายร้อย) school ken ik niet, maar de website geeft nadere uitleg. Het betreft een middelbare school die zich richt op militair vervolg. Na de 3e klas kan een verdere opleiding volgen om politieman of soldaat te worden en na de 6e klas examen doen voor onderofficier of een academische studie volgen. Er zijn scholen in de zuidelijke provincies Songkhla, Phuket, Krabi, Nakorn Si-thammarat en Surat Thani.

 2. Fransamsterdam zegt op

  De Facebook pagina telt per bericht wel honderd opgestoken duimpjes, tegenover slechts een handjevol reacties. Het is dus meer luisteren dan lullen daar.
  Een Thaise zoon van 16 die weet wat hij wil, en dan ook nog iets wat de nodige inspanning zal vergen. Dat lijkt me op zich al een reden om blij te worden.
  Daar komt nog bij dat je mensen dit soort wensen vaak moeilijk uit het hoofd praat.
  Als je geen héél negatieve zaken ter ore komen, dan zou ik het er maar op wagen.

 3. theoS zegt op

  Is het je eigen zoon? Ik bedoel, is hij Thai-Dutch, dus Luk Krueng? Als dit zo is kan hij nooit bevorderd worden tot Onder-officier of Officier worden. Blijft altijd een lage soldaten rang behouden. Denk daaraan en vertel hem dat.

  • Tino Kuis zegt op

   Mijn zoon, 17 jaar, is een echte Luk Krueng. Wettelijk gesproken kunnen ze elke functie verkrijgen maar in de praktijk is het zoals theoS zegt.
   Mijn zoon heeft genoeg van Thailand. Hij vindt de Thais abnormaal nationalistisch. Hij moet steeds ‘bewijzen’ dat hij ook een Thais is en dan nog kijkt men sceptisch, zegt hij.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website