Beste lezers,

Als ik een brief of pakket wil versturen van uit Thailand MOET ik mijn telefoonnummer en het telnr van de ontvanger vermelden. Maar wat als de ontvanger geen telnr heeft? Of is dit willekeur van het postkantoor? Nu vermeld ik maar een verzonnen telnr. Hoe doen jullie dat?

Groet,

George

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Lezersvraag: Brief versturen en telefoonnummer van ontvanger?”

 1. Erik zegt op

  George, op de vrachtbrief die ik gebruik als ik een pakje van NL naar Thailand zend wordt telefoonnummer of e-mailadres gevraagd van de ontvanger. Dus van willekeur is geen sprake; waarom denk je dat trouwens: dat ze jou willen plagen? Dat soort vragen heeft allemaal betekenis. Ze willen jou kunnen bereiken als er vragen zijn over de inhoud en voor de ontvangkant zal hetzelfde gelden.

 2. RonnyLatYa zegt op

  De kans dat het pakje op het juiste adres wordt afgeleverd wordt er alleen maar groter mee…

 3. Roger zegt op

  Wie heeft heden ten dage geen telefoonnummer?

  Precies alsof die vraag de willekeur van het postkantoor is. Ik denk dat die mensen ons juist willen helpen door zoveel mogelijk informatie te verzamelen.

  Als er hier een pakketje in Thailand wordt geleverd dan krijgen we in 90% van de gevallen een voorafgaand telefoontje met meestal de vraag waar we juist wonen en als er iemand thuis is. Misschien dat ze in het postkantoor deze werkwijze (vraag telefoonnummer) willen doortrekken voor leveringen naar het buitenland. Niets dan voordelen dus.

 4. john zegt op

  Hier in Pattaya, soi post office, word geen telefoon nummer of e-mail adres gevraagd.

 5. Michel zegt op

  Bij mijn vrouw in thailand gebruiken ze het nummer van ontvanger vaak om te zeggen dat pakket komt mijn vrouw loopt dan naar de weg om te ontvangen hoeft hij niet ons erf op en geen risico dat misschien een hond hem bijt

  • Gerard zegt op

   Het heeft ook te maken dat de bezorger vaak niet precies de weg weet waar hij het pakketje moet afleveren, veel woningen hebben vaak geen duidelijk huisnr buiten op het hek staan en het voorkomt tijd verlies en weet dan direct of er iemand thuis is en waar hij bij afwezigheid evt het kan bezorgen, de buren bijvoorbeeld.

 6. Johnny BG zegt op

  Het hele gebeuren is tegenstrijdig met de Thaise privacywetgeving. Naam, adres, woonplaats is nodig voor bezorging maar emailadres en telefoonnummer heeft er niets mee te maken.
  Nooit ever never hebben ze mij via email of telefoonnummer benaderd als er een probleem met de zending was want dat moet ik vernemen via een eigen actie.
  Leuke praatjes allemaal dat ze het nodig hebben maar een pakket moet van A naar B en als dat niet lukt gaat het naar A en ook dat moet je aanvinken.
  Wellicht helpt het om 000-0000000 te gebruiken zoiets als verplichte invulling van een Hong Kong postcode waar ze het niet eens gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website