Lezersvraag: Bevalling in Thailand of Europa?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 oktober 2013

Beste lezers,

Ik heb de volgende vraag:

Indien enkel de Thai huizen en grond mogen kopen, is dat dan erfrechtelijk overdraagbaar naar kinderen die in het buitenland geboren zijn en geen Thaise nationaliteit bezitten? Welke andere overwegingen zijn relevant om te kiezen voor een bevalling in Thailand of in Europa?

Bedankt voor de reacties,

Patrick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Bevalling in Thailand of Europa?”

 1. Lex K. zegt op

  Kinderen die geboren worden in Nederland, met een Thaise moeder en Nederlandse vader, mag ook Thaise vader en Nederlandse moeder zijn uiteraard, krijgen de Thaise nationaliteit, naast de Nederlandse, als je tenminste aangifte van de geboorte op de Thaise ambassade in Den Haag doet, het is niet verplicht om aangifte te doen, het is wel een voorwaarde voor het verkrijgen van de Thaise nationaliteit, ook op latere leeftijd.

  Groet,

  Lex K.

 2. Rene G zegt op

  Mijn vrouw is in Bangkok bevallen en onze zoon heeft dus de Thaise en Belgische nationaliteit omdat we aangifte deden bij de Belgische ambassade in BKK en natuurlijk ook bij de plaatselijke amphoe.
  Overweging zou de militaire dienstplicht in THailand kunnen zijn en eventueel eigendomsrechten op een woning of ee stuk land.
  WAt bevalling betreft: eerst waren we volkomen overtuigd om dit te laten doorgaan in Bumrungrad hospitaal in BKK maar op het latste moment sloegen ded dokters vokomen de bal mis ( ons zoontje werd plots 5 cm kleiner en we zijn verhuisd naar een meer lokaal hospitaal Theptarinhospitaal in de regio van On Nhut en gelukkig want waar het gite hospitaal de datum van geborte vaststelde voor 3 weken later bleek in het andere hospitaaldat het uiterst dringend was en zelfs niet meer normaal mocht zverlopen: keizersnede en gelukkig dat die bewame dokter gezien had dat de hartslag van ons zoontje snel terugliep. Alles goed gekomen en nu zit hij hier in dit kikkerlandje naast mij op de grond te spelen.
  De dokteres was een no-nonsens mevrouw ouder dan 60 en dus heel veel ervaring denk ik. Kostenplaatje was ook anders dan wat men in Bumrungrat voorgerekend ha. Trouwens heb ook een weekje van de gastvrijheid van Bumrungrat mogen genieten beter als Hyatt of Sheratons maar voor 6 daagjes een prijsje van 20 000 Euro.

  • Patrick zegt op

   Hi Rene wanneer was dat ? Ik las op de website van buitenlandse zaken dat het niet meer volstaat dat de vader Belg is, om de belgische nationaliteit te bekomen, maar dat het kind bovendien in België moet geboren zijn.
   De dienstplicht in Thailand voor jongens zal allicht onvermijdelijk zijn indien het kind tevens de Thaise nationaliteit krijgt vanwege de moeder.
   Gezien ik in Engeland werk woon ik in België en Engeland.
   Gezien we beiden de veertig gepasseerd zijn overwegen we tevens kunstmatige inseminatie in BKK.
   Gr. Patrick.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website